Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in Dürüstlüğü

Rüya Tabircisi

Moderatör
Moderatör
Rüya Tabirleri
Katılım
17 Mart 2019
Mesajlar
825
Tepkime puanı
277
Konum
Türkiye
Efendimiz (s.a.v)'ın dürüst olduğu onun peygamberliğinden, ve tüm Peygamberlerimizin iyi ahlaklı olmasından bilinmektedir.
Bizim dürüstlük dediğimiz nedir?
Bizim dürüstlük dediğimiz, yalan söylememektir. Yalnız, Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in dürüstlüğü, tüm Müminlerin dürüstlüğünden daha fazlaydı.
Onun dürüstlüğünü özetleyen bir örnek,
Hz.Muhammed (s.a.v) arkadaşı ile gittiği bir yerde, arkadaşı ona "Beni bekle" der. Efendimiz ona "Seni burada bekliyorum" der. O sıra Hz.Ahmed (s.a.v) bir taşın önünde durmuştur. Arkadaşı gider, ve bir hayli saat geçer. Arkadaşı gelmez, Yalnız Efendimiz (s.a.v) hala onu tam dediği noktada taşın önünde beklemektedir. Güneş ona taraf bakıyor. Diğer tarafta duran kişiler efendimiz (s.a.v)'e "Ey Allah'ın Resulü (s.a.v)! Bu tarafa gelin!" derler. Efendimiz (s.a.v) ise şöyle bir yanıt verir, "Ben arkadaşıma seni burada bekliyorum demiştim."
Hz.Muhammed (s.a.v)'ın doğruluğu ile ilgili Enam 33 ayetinde buyuruluyor,
"Ey Resulüm! Onların söylediklerinin gerçekten seni üzdüğünü biliriz, aslında onlar seni yalanlamıyorlar, fakat o zalimler (kafirler) açıkça Allah'ın (celle celalühü)ayetlerini açıkça inkar ediyorlar!"
Peki nasıl, böyle dürüst bir peygamberi (a.s) yalanlarlar?

Haris bin Amir şöyle demiştir,
"Ey Muhammed! Vallahi sen bize asla yalan söylemedin! Ama biz sana uyarsak yerimizden olacağız, bundan dolayı iman etmeyiz!"
 
Üst Alt