Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çeşitli tarifler
Özel Soslu Domates Dolması
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="Elifgül" data-source="post: 41704" data-attributes="member: 1043"><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">Özel Soslu Domates Dolmasının Tarifi Yapımı </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: red"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px">Malzemeler </span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">20 Adet kiraz domates </span></p><p><span style="font-size: 12px">15 Çorba kaşığı ezilmiş grissini </span></p><p><span style="font-size: 12px">2 Çorba kaşığı sarımsak sosu </span></p><p><span style="font-size: 12px">2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi </span></p><p><span style="font-size: 12px">2 Çorba kaşığı gravyer peyniri </span></p><p><span style="font-size: 12px">3 Adet yumurta </span></p><p><span style="font-size: 12px">1 Adet yumurta sarısı </span></p><p><span style="font-size: 12px">10 Çorba kaşığı krema </span></p><p><span style="font-size: 12px">Yarım su bardağı süt </span></p><p><span style="font-size: 12px">1 Çorba kaşığı zeytinyağı </span></p><p><span style="font-size: 12px">Tuz, karabiber </span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">Hazırlanışı </span></p><p><span style="font-size: 12px">Yıkanmış ve kurulanmış domateslerin tepesini kapak şeklinde kesin. </span></p><p><span style="font-size: 12px">ıçini oyup, hafifçe tuzlayın. </span></p><p><span style="font-size: 12px">Bir tepsiye ters çevirip, suyunun süzülmesi için yarım saat bekletin. </span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">Grissiniyi teflon tavada tahta kaşıkla karıştırarak kavurup soğumaya bırakın. </span></p><p><span style="font-size: 12px">Fırını 180 dereceye ayarlayın. </span></p><p><span style="font-size: 12px">Yumurtaları derin bir kaseye kırın. </span></p><p><span style="font-size: 12px">Tuz ve karabiber serpip, mikserle köpük köpük olana dek çırpın. </span></p><p><span style="font-size: 12px">Krema, süt ve peynirleri ekleyip karıştırın. </span></p><p><span style="font-size: 12px">Tuz ve karabiber serpin. </span></p><p><span style="font-size: 12px">Sarımsaklı sos ile grissiniyi koyu bir kıvamda çırpın. </span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">Domateslerin içine hazırladığınız bu harçtan doldurun. </span></p><p><span style="font-size: 12px">Yağlanmış 28 santim çapındaki fırın kalıbına düzenli aralıklarla dizin. </span></p><p><span style="font-size: 12px">Kapak şeklinde kestiğiniz kısımları üzerine kapatıp yağ sürün. </span></p><p><span style="font-size: 12px">Yumurtalı karışımı kalıbın kenarına, domateslerin üzerine gelmemesine dikkat ederek dökün (sos domateslerin yarısını geçmemeli). </span></p><p><span style="font-size: 12px">Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yarım saat pişirin. </span></p><p><span style="font-size: 12px">10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın. </span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elifgül, post: 41704, member: 1043"] [SIZE=3][COLOR=red]Özel Soslu Domates Dolmasının Tarifi Yapımı [/COLOR] Malzemeler 20 Adet kiraz domates 15 Çorba kaşığı ezilmiş grissini 2 Çorba kaşığı sarımsak sosu 2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi 2 Çorba kaşığı gravyer peyniri 3 Adet yumurta 1 Adet yumurta sarısı 10 Çorba kaşığı krema Yarım su bardağı süt 1 Çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı Yıkanmış ve kurulanmış domateslerin tepesini kapak şeklinde kesin. ıçini oyup, hafifçe tuzlayın. Bir tepsiye ters çevirip, suyunun süzülmesi için yarım saat bekletin. [/SIZE] [SIZE=3]Grissiniyi teflon tavada tahta kaşıkla karıştırarak kavurup soğumaya bırakın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Yumurtaları derin bir kaseye kırın. Tuz ve karabiber serpip, mikserle köpük köpük olana dek çırpın. Krema, süt ve peynirleri ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiber serpin. Sarımsaklı sos ile grissiniyi koyu bir kıvamda çırpın. [/SIZE] [SIZE=3]Domateslerin içine hazırladığınız bu harçtan doldurun. Yağlanmış 28 santim çapındaki fırın kalıbına düzenli aralıklarla dizin. Kapak şeklinde kestiğiniz kısımları üzerine kapatıp yağ sürün. Yumurtalı karışımı kalıbın kenarına, domateslerin üzerine gelmemesine dikkat ederek dökün (sos domateslerin yarısını geçmemeli). Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yarım saat pişirin. 10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın. [/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çeşitli tarifler
Özel Soslu Domates Dolması
Üst
Alt