Muzlu Sarma Tatlısı

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
9E6EE5741F06CD4747EC1873101A.jpg



Muzlu Sarma Tatlısı


Malzemeler,


1 litre süt


1 paket pötibör bisküvi


1 paket margarin (250 gram)


1 su bardağı un


1 su bardağı toz şeker


1 paket vanilya


2 adet orta boy muz


Hazırlanışı,


Orta boy tencereye margarini alıp kısık ateşte eritin.


Süt, un ve şekeri ilave edip karıştırın.


Kısık ateşte kıvamı koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin.


Muhallebi kıvamını aldıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.


Orta büyüklükte tepsiye muhallebiyi döküp soğuması için bekletin.


Bisküvileri mutfak robotundan geçirip un haline getirin.


Muzların kabuğunu soyup çatalla ezip püre haline getirin.


Soğuyan muhallebiyi orta büyüklükte dilimler halinde kesin.


Her bir dilim muhallebinin bir tarafını un haline getirilmiş bisküviye batırın.


Muhallebinin tam ortasına 1 tatlı kaşığı püre haline getirilmiş muz koyun.


Muhallebi dilimini rulo şeklinde sarın.


Tüm malzemeler bitene kadar aynı işlemi yapın.


Buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletip servis yapın.


Afiyet olsun.
 
Üst Alt