milföy katlari

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117



Milföylerin hazırlanışı

Her bir milföyü merdane ile biraz inceltip, kurabiye kalıbı ile kesip,
tepsiye dizip,175 c de yaklaşık 15-20 dk pişirip soğutunuz.

Kaç adet yapacaksanız ona göre milföy kullanınız.

Bir tanesinde 3 adet kullanılmıştır..Bknz:fotolar..

Kremanın malzemeleri
2 su bardağı süt (500 ml)
5 yumurta
100 gr şeker (1/2 su bardağı)
1 adet vanilya çubuğu (veya 1 paket vanilya veya 3-4 damla sıvı vanilya)
2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı mascorpone

Hazırlanışı
Sütü bir tenecereye boşaltıp fokurdamadan ateşten alınız.

Farkli bir çırpma kabında yumurtaları,şekeri,nişastayı çırpınız.

Isınmış sütten bir-iki kepçe alıp yumurtaların üzerine döküp çırpmaya devam edin.

Bu karışımı sütün içersine boşaltıp mikserle veya el çırpıcısı ile kuvvetli bir şekilde çırparak pişirin.O esnada vanilyasını ekleyiniz.

Kremayı ılıtmak için biraz bekletip,buzdolabında da 15-20 dk bekletiniz.

İyice soğuyan kremanıza mascorponeyi ekleyip tekrar çırpınız.

Çırpma işleminiz bitince 1 tatlı kaşığı pudra şekerini kremaya serpiştiriniz.

Milföy katlarına önce kremadan 1 kaşık koyuunuz.Üzerine çilekleri oturtunuz.

Çileklerin üzerine çay kaşığı ucu ile çilek reçeli damlatınız.

Her bir kata aynı işlemi uygulayıp,tepesine pudra şekeri şerpiştiriniz.

Tepesine çilek reçeli suyuna,krem şantiye batırılmış çilek oturtup süsleyiniz..

Yaklaşık 1 saat dinlerdikten sonra afiyetle tadınız..

Alıntı....
 
Üst Alt