Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Meyve Sebzelerin Tazesi Nasıl Anlaşılır...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="Elifgül" data-source="post: 17770" data-attributes="member: 1043"><p style="text-align: center"><strong><span style="color: red">Meyve sebzelerin tazesi nasıl anlaşılır?İşte püf noktalar;</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: red">Olgun ve iyi domatesi anlamanın püf noktası. Domatesin ağır, kırmızı </span><span style="color: red">ve kabuğu ince olanı tercih edin..</span></strong></p><p></p><p> </p><p style="text-align: center"><strong><span style="color: blue">Tüm Sebze, Meyve Komisyoncu ve Tüccarlar Federasyonu (TÜMESKOM), taze ve kaliteli ürünleri seçmenin basit yollarının </span><span style="color: blue">olduğunu belirtti.</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: blue">TÜMESKOM Başkanı Burhan Er, bu konuda şu bilgileri verdi:</span></strong></p><p></p><p> </p><p style="text-align: center"><strong><span style="color: darkorange">Domates: Ağır, kırmızı ve kabuğu ince olanı tercih edilmeli. En lezzetli domates, güneşte olgunlaşan ve yaz aylarında toplanan domatestir. Olgun ve iyi domatesin tepe kısmının çevresinde hafif yeşil çizgiler olur.</span></strong></p><p></p><p> </p><p style="text-align: center"><strong><span style="color: magenta">Salatalık: İyisi kısa, parlak ve kalem gibi dümdüz olmalıdır. Ne kadar büyürse o kadar yumuşar, tatsızlaşır. Pütürlü salatalık iyi değildir. </span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: magenta">Sapı yeşilse salatalık tazedir.</span></strong></p><p></p><p style="text-align: center"><strong><span style="color: teal">Ayva: Sapsarı olmalı ve kokusunu dışarıya vermeli. Koklanarak </span><span style="color: teal">seçilebilir.</span></strong></p><p></p><p> </p><p style="text-align: center"><strong><span style="color: indigo">Patlıcan: Simsiyah olmalı ve tutulduğunda ele renk vermemeli. Dışa renk vereni ilaçlanmıştır.</span></strong></p><p></p><p> </p><p style="text-align: center"><strong><span style="color: darkred">Üzüm: Sapı mutlaka yeşil olmalı. Beyaz üzüm biraz sarımsı görünmeli, siyah </span><span style="color: darkred">üzüm de simsiyah olmalı. Üzümün sapı yeşil değilse taze değildir.</span></strong></p><p></p><p> </p><p style="text-align: center"><strong><span style="color: darkgreen">Armut: İyi armudun rengi tam sarıdır ve serttir.</span></strong></p><p></p><p style="text-align: center"><strong><span style="color: darkgreen">Kayısı: Kalitelisi serttir, kızarıktır ve ele alındığında ağır olduğu hissedilir.</span></strong></p><p></p><p> </p><p style="text-align: center"><strong><span style="color: black">Çilek: Çileğin iyisi, düzgün görünümü olanıdır. Olgunlaşmış çilek yenilmelidir. Olgunlaşmamış çileğin aroması azdır ve serttir. Çileğin güneşte az duranı makbuldür.</span></strong></p><p></p><p> </p><p style="text-align: center"><strong><span style="color: darkslateblue">Portaka</span><span style="color: navy">l: Kabuğu ince ve parlak olanı tercih edilmelidir.</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: navy">bugün.</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: #000080">Alıntı..</span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elifgül, post: 17770, member: 1043"] [CENTER][B][COLOR=red]Meyve sebzelerin tazesi nasıl anlaşılır?İşte püf noktalar;[/COLOR][/B] [B][COLOR=red]Olgun ve iyi domatesi anlamanın püf noktası. Domatesin ağır, kırmızı [/COLOR][COLOR=red]ve kabuğu ince olanı tercih edin..[/COLOR][/B][/CENTER] [CENTER][B][COLOR=blue]Tüm Sebze, Meyve Komisyoncu ve Tüccarlar Federasyonu (TÜMESKOM), taze ve kaliteli ürünleri seçmenin basit yollarının [/COLOR][COLOR=blue]olduğunu belirtti.[/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]TÜMESKOM Başkanı Burhan Er, bu konuda şu bilgileri verdi:[/COLOR][/B][/CENTER] [CENTER][B][COLOR=darkorange]Domates: Ağır, kırmızı ve kabuğu ince olanı tercih edilmeli. En lezzetli domates, güneşte olgunlaşan ve yaz aylarında toplanan domatestir. Olgun ve iyi domatesin tepe kısmının çevresinde hafif yeşil çizgiler olur.[/COLOR][/B][/CENTER] [CENTER][B][COLOR=magenta]Salatalık: İyisi kısa, parlak ve kalem gibi dümdüz olmalıdır. Ne kadar büyürse o kadar yumuşar, tatsızlaşır. Pütürlü salatalık iyi değildir. [/COLOR][/B] [B][COLOR=magenta]Sapı yeşilse salatalık tazedir.[/COLOR][/B][/CENTER] [CENTER][B][COLOR=teal]Ayva: Sapsarı olmalı ve kokusunu dışarıya vermeli. Koklanarak [/COLOR][COLOR=teal]seçilebilir.[/COLOR][/B][/CENTER] [CENTER][B][COLOR=indigo]Patlıcan: Simsiyah olmalı ve tutulduğunda ele renk vermemeli. Dışa renk vereni ilaçlanmıştır.[/COLOR][/B][/CENTER] [CENTER][B][COLOR=darkred]Üzüm: Sapı mutlaka yeşil olmalı. Beyaz üzüm biraz sarımsı görünmeli, siyah [/COLOR][COLOR=darkred]üzüm de simsiyah olmalı. Üzümün sapı yeşil değilse taze değildir.[/COLOR][/B][/CENTER] [CENTER][B][COLOR=darkgreen]Armut: İyi armudun rengi tam sarıdır ve serttir.[/COLOR][/B][/CENTER] [CENTER][B][COLOR=darkgreen]Kayısı: Kalitelisi serttir, kızarıktır ve ele alındığında ağır olduğu hissedilir.[/COLOR][/B][/CENTER] [CENTER][B][COLOR=black]Çilek: Çileğin iyisi, düzgün görünümü olanıdır. Olgunlaşmış çilek yenilmelidir. Olgunlaşmamış çileğin aroması azdır ve serttir. Çileğin güneşte az duranı makbuldür.[/COLOR][/B][/CENTER] [CENTER][B][COLOR=darkslateblue]Portaka[/COLOR][COLOR=navy]l: Kabuğu ince ve parlak olanı tercih edilmelidir.[/COLOR][/B] [B][COLOR=navy]bugün.[/COLOR][/B] [B][COLOR=#000080]Alıntı..[/COLOR][/B][/CENTER] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Meyve Sebzelerin Tazesi Nasıl Anlaşılır...
Üst
Alt