Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Marulların Uzun Süre Taze Kalması
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="Elifgül" data-source="post: 42468" data-attributes="member: 1043"><p><strong>Marulların Uzun Süre Taze Kalması İçin</strong></p><p>Bir saat su dolu bir kapta tutun. Sonra buzdolabına açık kısmı aşağı gelecek şekilde yerleştirin. Bu şekilde on gün saklayabilirsiniz.</p><p></p><p>Marul dahil bütün yeşillikleri hatta aldığınız her yiyeceği yıkamadan buzdolabına koymayın! Önce yıkıyın suyu süzülene kadar süzgeçte bir müddet bekletim. Kuruduktan sonra istediğiniz gibi tüketin, böylece uzun bir zaman bozulmadan dayanır.</p><p>Maydanozu aynen bir çiçek gibi bardağın içindeki suya demet halinde koyun, uzun süre dayanır.</p><p></p><p>Marulların sağlıklı ve uzun süreli saklanabilmesi için öncelikle kuru olmaları gerekir. Tüm yaprakları kuru olan marullar ağzı kapatılmadan temiz bir poşet içinde buzdolabında saklanabilir. İki günde bir yarım saat kadar dolaptan ve poşetten çıkarılıp havalandırılırsa marulların daha uzun süre taze kalması sağlanabilir. Bu şekilde 5-6 gün solmadan yumuşamadan saklanabilir.</p><p> </p><p>Marulların bir hafta ve ya daha uzun süre saklanması gerekiyorsa; marullar yapraklara ayrılır ve derin bir kapta su içinde 10 dakika bekletilir. Suyun içinden çıkarılan marullar yıkanır ve bir kâğıt havlu yardımıyla suyu alınır. Tamamen kuruyan marullar iri iri doğranır, bir saklama kabının zeminine kâğıt havlu yerleştirilir ve marullar içine doldurulur. Marullar bittikten sonra üzerine de bir kâğıt havlu serilir ve kapak kapatılır. Bu şekilde 8-10 gün boyunca marullar taptaze kalır.</p><p> </p><p>Marulları uzun süre koruyabilmenin bir diğer yolu da buzdolabı poşetinde saklamaktır. Öncelikle marul yaprakları yıkanır, önce sade suda sonra sirkeli su içinde bekletilir. Sirkeli sudan çıkarılan marullar kâğıt havlu ile kurulanır. Bir buzdolabı poşetinin içine kâğıt havlu serilir ve marul yaprakları üzerine düzgün bir şekilde yerleştirilir. Tüm marullar bittikten sonra üzerine de kâğıt havlu serilir ve poşetin içine üflenerek, tamamen hava ile dolması sağlanır. Son olarak içi hava dolu poşetin ağzı sıkıca kapatılır ve yaklaşık bir ay boyunca marulların taptaze kalması sağlanır.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elifgül, post: 42468, member: 1043"] [B]Marulların Uzun Süre Taze Kalması İçin[/B] Bir saat su dolu bir kapta tutun. Sonra buzdolabına açık kısmı aşağı gelecek şekilde yerleştirin. Bu şekilde on gün saklayabilirsiniz. Marul dahil bütün yeşillikleri hatta aldığınız her yiyeceği yıkamadan buzdolabına koymayın! Önce yıkıyın suyu süzülene kadar süzgeçte bir müddet bekletim. Kuruduktan sonra istediğiniz gibi tüketin, böylece uzun bir zaman bozulmadan dayanır. Maydanozu aynen bir çiçek gibi bardağın içindeki suya demet halinde koyun, uzun süre dayanır. Marulların sağlıklı ve uzun süreli saklanabilmesi için öncelikle kuru olmaları gerekir. Tüm yaprakları kuru olan marullar ağzı kapatılmadan temiz bir poşet içinde buzdolabında saklanabilir. İki günde bir yarım saat kadar dolaptan ve poşetten çıkarılıp havalandırılırsa marulların daha uzun süre taze kalması sağlanabilir. Bu şekilde 5-6 gün solmadan yumuşamadan saklanabilir. Marulların bir hafta ve ya daha uzun süre saklanması gerekiyorsa; marullar yapraklara ayrılır ve derin bir kapta su içinde 10 dakika bekletilir. Suyun içinden çıkarılan marullar yıkanır ve bir kâğıt havlu yardımıyla suyu alınır. Tamamen kuruyan marullar iri iri doğranır, bir saklama kabının zeminine kâğıt havlu yerleştirilir ve marullar içine doldurulur. Marullar bittikten sonra üzerine de bir kâğıt havlu serilir ve kapak kapatılır. Bu şekilde 8-10 gün boyunca marullar taptaze kalır. Marulları uzun süre koruyabilmenin bir diğer yolu da buzdolabı poşetinde saklamaktır. Öncelikle marul yaprakları yıkanır, önce sade suda sonra sirkeli su içinde bekletilir. Sirkeli sudan çıkarılan marullar kâğıt havlu ile kurulanır. Bir buzdolabı poşetinin içine kâğıt havlu serilir ve marul yaprakları üzerine düzgün bir şekilde yerleştirilir. Tüm marullar bittikten sonra üzerine de kâğıt havlu serilir ve poşetin içine üflenerek, tamamen hava ile dolması sağlanır. Son olarak içi hava dolu poşetin ağzı sıkıca kapatılır ve yaklaşık bir ay boyunca marulların taptaze kalması sağlanır. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Marulların Uzun Süre Taze Kalması
Üst
Alt