Mantarlı tavuk sote..

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
mantarli-ve-soganli-tavuk-sote.jpg





Malzemeler:
* 400 gram mantar, küp küp doğranmış
* 400 gram tavuk göğsü, kuşbaşı doğranmış
* küp küp doğranmış 2 kuru soğan
* Yarımşar çay kaşığı kara biber, nane, kekik, toz kırmızı biber, pul biber, fesleğen
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* Yarım su bardağı sıcak su
* Tuz
* küp küp doğranmış 3 adet çarliston biber
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ


Hazırlanması:
* Bir kaba 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve baharatları koyun. Tavukları ilave edin ve yeterli miktarda tuz ekleyip harmanlayın.
* Karışımı kapaklı bir tava veya tencereye boşaltıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmesini sağlayın.
* Büyükçe bir tencereye sıvı yağ, ardından soğanları ilave edin ve karıştırın.
* Soğanların rengi sararmaya başlayınca biberleri ekleyin. 2-3 dakika sonra ise mantarları ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.
* Suyunu çekince tavukları da karışıma ekleyerek 1-2 kez çevirin.
* Salçayı yarım bardak sıcak suda eritin. Yeterli miktarda tuz ekleyin ve karışımın üzerine ilave edin.
* Kısık ateşte 5 dakika kadar ağzı kapalı olarak pişirin.
 
Üst Alt