Lokumlu kurabiye

hüzün

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
27 Şubat 2011
Mesajlar
413
Tepkime puanı
6
lokumlukurabiye.jpg


lokumlukurabiye2.jpg

Malzemeler;

40 adet
20 adet güllü lokum
2,5 su bardağı un
2 su bardağı buğday nişastası
Kabartma tozu, vanilya
250 gram oda sıcaklığında margarin
6 kaşık toz şeker
2 yumurta
Üzerine; pudra şekeri


Hazırlanışı;
1-Öncelikle lokumları ikiye kesip bir kenara alın.
2-Karıştırma kabına un, nişasta,vanilya ve kabartma tozunu koyup karıştırın.Ortasını havuz şeklinde açın ve margarin,yumurta ve tozşekeri ilave edin ve tüm malzemeyi iyice yoğurun.
3-Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 20-25 dakika dinlendirin.
4-Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yarım cm kalınlığında açın.Hamurdan 3x3 cm’lik kareler kesin ve ortasına lokum koyun.Her parçanın karşılıklı iki ucunu birleştirip , bastırarak kapatın.
5-Önceden ısıtılmış 170 C fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
6-Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.
 

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
Aynı elmalı kurabiye gibi bu lokumlu güzel olmuş.acaba lokumlar pişerken erimezi onu merak ettimsen yaptınmı hiç hüzün kardeşim.
 

hüzün

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
27 Şubat 2011
Mesajlar
413
Tepkime puanı
6
Aynı elmalı kurabiye gibi bu lokumlu güzel olmuş.acaba lokumlar pişerken erimezi onu merak ettimsen yaptınmı hiç hüzün kardeşim.
maalesef ben yapmadım, fakat erimez sanırım, erimiş olsa resim nasıl olur demekki denenmiş:bilmemm:.
 
Üst Alt