Landöşe(pastane kurabiyesi)

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
landose.jpg

MALZEMELER:

250gr. margarin
4 yumurta
2 bardak pudra şekeri
4 bardak un

yapıştırmak için:
marmelat

süslemek için:

1 paket bitter çikolata
hindistan cevizi

YAPILIŞI:
Oda sıcaklığında iyice yumuşamış margarini mikserle çırpın. Pudra şekerini ilave edip çırpmaya devam edin.

Ardında yumurtaları teker teker kırıp iyice çırpın.
Son olarak unu ekleyip karıştırın.
Hamurun kıvamı sıkma torbasından geçecek şekilde olmalı.

Hazırladığınız hamuru sıkma torbasına doldurup yağlanmış tepsiye uzunlamasına sıkın.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında hafif pembe olana kadar pişirin ve soğutun.

Soğuyan kurabiyelerin arasına marmelat sürüp ikisini birbirine yapıştırın.

Ardından benmari usulü eritilmiş çikoltaya batırın ve hindistan cevizine bulayın.
Çikolata donuca servis yapın.

Alıntı.
 
Üst Alt