Kuzköy Köyü İskilip Çorum

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
3,345
Tepkime puanı
25
Bilgiler
Nüfus 596 (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 19400
Alan Kodu 0364
Yönetim
Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi
İl Çorum
İlçe İskilip
Kuzköy, Çorum ilinin İskilip ilçesine bağlı bir köydür.

Tarihi
Köyün adı "kuz"dan gelmekte olup, güneş almayan (serin) yer anlamındadır.

Kültür
Köy, örf ve adetlerine bağlı, saygınlığı ön planda tutan bir topluma sahiptir. Köydeki insanların yüzde 85'i lise eğitimi, yüzde 48'lik kesimi ise üniversite eğitimi yapmıştır. Halkının yüzde 32'si devlet memurluğu yapmaktadır. Köydeki yaşam, şehir yaşamından neredeyse farksızdır. Köyde yaşayan insanların çoğu gurbette olması sonucu bayramlar ve düğünler kalabalık olur.

Coğrafya
Çorum iline 74 km, İskilip ilçesine 22 km uzaklıktadır. Kuzköy, Köroğlu dağ sırasının en doğu ucunda yer alan dağ köylerinden olup ortalama denizden yüksekliği 1400 metre düzeyindedir.

İklim
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 596
1997 685

Ekonomi
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. köyde inşaat işiyle uğraşanlar çoktur. son yıllarda bayağı göç vermektedir, genelde ankara iline ve diğer illere son dönemde kooperatif kurulmuş olup, devlet destekli ahırlar yapılmaktadır.köyde 3 adet tıraktör tamirhanesi 1tanede benzin istasyonu bulunmaktadır. köyde yem un inşaat mazemesi satılmaktadır.Köyde ayrıca büyük amaçlı ve 3 köyü bünyesine alan KUZ HARUN VE KURUSARAY KÖYLERİ TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ kurulmuş ve üyeleriyle yakın bir zamanda hizmete başlayacaktır.

Muhtarlık
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

Seçim Yılı Muhtar
2009 Mustafa Gül
2004 Osman Kargı
1999 Mehmet Ünlü
1994 Mehmet ÜNLÜ
1989 Celal KOÇAK
1984 Mustafa ARIK

Altyapı bilgileri
Özellikle İskilip - Tosya karayolunun çok bozuk, virajlı, asfaltının düzgün olmayışı ve yolun çok dar olması nadeniyle ulaşım zordur. Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Kurusaray ve Kuzköy arasına, Kuzköy sınırları içerisindeki eski kuran kursu hastahaneye çevrilerek halka hizmet vermeyi planlamaktadır. Köyde bir benzin istasyonu, 3 traktör tamirhanesi ve yedek parça dükkânı, inşaat malzemecisi , dükkân ve kış aylarında hizmete giren son mevsim kıraathanesi vardır.


Kuzköy Köyü İskilip -Kuzköy Köyü Hakkında Bilgiler - Kuzköy Köyü Resimleri
 
Üst Alt