- Katılım
- 22 Eylül 2011
- Mesajlar
- 281
- Tepkime puanı
- 7
Kuş Yuvası Köfte Tarifi
Malzemeler:
♦ 400 gr. kıyma (yağsız)
♦ I orta boy soğan
♦ I yumurta sarısı
♦ 4-5 dilim bayat ekmek içi
♦ I çorba kaşığı salça
♦ (birer çay kaşığı) karabiber,
♦ köfte baharatı, tuz
Sebzeli harç için:
♦ I orta boy soğan
♦ 4-5 sivribiber
♦ 2 orta boy domates
♦ 2 çorba kaşığı sıvı yağ
♦ 75 gr. kaşar rendesi
Yapılışı:
Kıymayı bir kaba alalım. İçine ufalanmış ekmek içini, yumurta sarısını, tuzu ve baharatları ekleyelim. Soğanı rendeleyip suyunu sıkarak posasını ekleyelim. Köfte harcını iyice yoğurarak yumurta iriliğinde parçalar koparalım. Elimizle yuvarlak şekil verip iç kısmını oyarak köftelerin kâse sekli almasını sağıayalam.
(Köftelerin taban kısmını ve yan kenarlarını mümkün olduğunca incelterek oyunJ Köfteleri hafifçe yağlanmış fırın kabına dizerek 200°C ısıtılmış fırında hafifçe kızarana dek pişirdim. Bu arada tavaya sıvı yağı alıp küp doğranmış soğanı ekleyerek pembeselene dek kavuralım.
Küçük doğranmış sivribiberleri ve tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri, tuzu ve karabiberi ekleyerek 2-3 dk. daha kavuralım.
Köfteleri fırından alıp sebzeli harcı köftelerin boşluklarına dolduralım. Üzerlerine kaşar rendesi serpelim. Salçayı 1-1,5 su bardağı sıcak su ile inceltip fırın kabına kenarından boşaltalım, Köfteleri 200°C’de ısıtılmış fırında kaşarlar eriyip üzeri hafifçe pembeleşene dek ikinci kez pişirerek fırından alalım, sosu ile birlikte ve patates püresi ile servis yapalım.
Malzemeler:
♦ 400 gr. kıyma (yağsız)
♦ I orta boy soğan
♦ I yumurta sarısı
♦ 4-5 dilim bayat ekmek içi
♦ I çorba kaşığı salça
♦ (birer çay kaşığı) karabiber,
♦ köfte baharatı, tuz
Sebzeli harç için:
♦ I orta boy soğan
♦ 4-5 sivribiber
♦ 2 orta boy domates
♦ 2 çorba kaşığı sıvı yağ
♦ 75 gr. kaşar rendesi
Yapılışı:
Kıymayı bir kaba alalım. İçine ufalanmış ekmek içini, yumurta sarısını, tuzu ve baharatları ekleyelim. Soğanı rendeleyip suyunu sıkarak posasını ekleyelim. Köfte harcını iyice yoğurarak yumurta iriliğinde parçalar koparalım. Elimizle yuvarlak şekil verip iç kısmını oyarak köftelerin kâse sekli almasını sağıayalam.
(Köftelerin taban kısmını ve yan kenarlarını mümkün olduğunca incelterek oyunJ Köfteleri hafifçe yağlanmış fırın kabına dizerek 200°C ısıtılmış fırında hafifçe kızarana dek pişirdim. Bu arada tavaya sıvı yağı alıp küp doğranmış soğanı ekleyerek pembeselene dek kavuralım.
Küçük doğranmış sivribiberleri ve tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri, tuzu ve karabiberi ekleyerek 2-3 dk. daha kavuralım.
Köfteleri fırından alıp sebzeli harcı köftelerin boşluklarına dolduralım. Üzerlerine kaşar rendesi serpelim. Salçayı 1-1,5 su bardağı sıcak su ile inceltip fırın kabına kenarından boşaltalım, Köfteleri 200°C’de ısıtılmış fırında kaşarlar eriyip üzeri hafifçe pembeleşene dek ikinci kez pişirerek fırından alalım, sosu ile birlikte ve patates püresi ile servis yapalım.