Kremalı Kereviz Çorbası.

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117

kremalikerevizcorba.jpg



Malzemeler:

* 3 tane kereviz

* 1 tane limon
* 1 tane portakal
* 1 paket krema
* 1 yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* yeterince tuz
* üzerine çekilmiş karabiber
* 1 litre su (çorbanın koyuluğuna göre biraz daha arttırılabilir)
* 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Tarifi:


Kerevizleri ayıkladım, küp şeklinde doğradım, tencereye koydum. Portakalı, limonu sıktım, tencereye suyla birlikte ilave ettim. 1 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip kerevizleri yumşayıncaya kadar pişirdim. Parçalayıcıyla (blender) püre haline getirdim. Üzerine kremayı döktüm. Tavaya bir yemek kaşığı zeytinyağını koydum, unu ekledim, biraz kavurdum. Kavrulan unu tencereye ekleyip karıştırarak bir taşım kaynattım. 1 yemek kaşığı tereyağı tavada kızdırıp, toz kırmızı biberi ekledim. Çorbanın üzrine döktüm. Çorbayı servis ederken kereviz saplarıyla ve taze çekilmiş karabiberle süsledim.
 
Üst Alt