Kozaklı Kaplıcaları - Nevşehir

canısı

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
14 Mayıs 2011
Mesajlar
110
Tepkime puanı
2
Su Isısı: 27°C - 93°C
PH Değeri: 6,7 - 7

Kozaklı ilçesi kaplıca sağlık turizmi açısından önemli bir yere sahipdir.

Nevşehir ili civarında çok sayıda içme ve kaplıca vardır.Kaplıca denince ilk akla Kozaklı gelmektedir.

Kozaklı'nın güneyinde dere yatağı boyunca, çok sayıda su kaynağı vardır. Toplam debisi 30lt/sn´ye ulaşan bu suların bir kısmı dereye karışmakta, bir bölümü ise, bir süre açıktan aktıktan sonra yeniden yer altına çekilmektedir.

Kozaklı'nın doğusunda özel idare'nin eski Kozoğlu hamamı vardır. Günümüzde bu hamam, havuz taşları dışında bütünüyle yıkılmış durumdadır. Suyu az olmakla birlikte, Türkiye´nin en yüksek radyoaktif olma özelliğine sahip kaplıcalardan biri budur.

Sondajla toplanan suyun bir bölümü, yeni yapılan turistik Motellerde ve hatta son derece lüks Hotellerde kullanılmaktadır. Üç ayrı havuzdan birbirine akıtılarak soğutulan su banyolara ve dairlere verilmektedir. İlçe'deki belediye Kaplıcası (eski hamam)´nın da sıcak su gereksinimi de bu kaynaklardan karşılanmaktadır. Kaplıcanın kadın ve erkek bölümlerine iki ayrı kaynaktan su gelmektedir.

Yararlanma Şekilleri: İçme, banyo veya buhar soluma yöntemi.

Özellikleri: Klorürlü, Sülfatlı, Bikarbonatlı, Sodyumlu, Kalsiyumlu, ve Radyoaktif bir bileşime sahipdir. Alman Kaplıcalar Birliği sınıflandırmasına göre A ve C grubu şifalı sular grubuna girmektedir.

Tedavi Ettiği Hastalıklar: iltihabı olmayan romatizmal hastalıklar, kireçlenmeler, cilt hastalıkları, kemik, eklem ve kas hastalıkları, kronik iltihaplı kadın hastalıkları, kalp ve kan dolaşımı hastalıkları, solunum yolları hastalıkları, sinirsel hastalıklar, ameliyat sonrası rahatsızlıklar, damar sertliği ve mantar hastalıkları'nın tedavisin de başarılı sonuçlar alındığı gözlenmişdir.
 
Üst Alt