Kolay Kayseri Yağlaması..

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117


sihirlimutfak_P2240886.JPG


4,5 Su bardağı un
1 çay bardağı tozşeker
tuz
1 su bardağı ılık su
21 gram yaş maya
ıÇı MALZEMESı
600 gr kuzu kıyma
3 yemek kaşığı tereyağ
3 adet orta boy kuru soğan
2 şer adet kırmızı biber sivri biber
3 adet domates
2 tane kesme şeker
1 su bardağı su
tuz karabiber pul biber
1 yemek kaşığı domates salçası
ÜZERıNE
2 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
unu derin bir kaba alın şeker ve tuzlu ılık sudamayayı eritin unu ortasına dökün yeteri kadar su ilava edip yumuşak bir hamur yogurun hamurun üzerine nemli bir bez örtüp 15 dakika dinlendirin ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp pasta tabagı büyüklüğünde ince açın açtığınız hamuru saçda yada teflon tavada arkalı önlü pişirinyumuşak kalması için bez örtünün arasına sarın diyer tarafta tereyağında soğanı kıymayı kavurun kırmızı biberi sivri biberi ilave edip kavurmaya devam edin küp küp dogranmış domates kesme şeker tuz karabiber ve pulbiberi ekleyip domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin 1 su bardağı suyun içinde salçayı açıp iç harca ekleyinp 1,2 dakika kaynatın lavaş ekmeklerini servis tabağına alın üzerine iç harçtan serpin üzerine ikinci lavaşı koyup tekrar harçtan serpin 5 sıra olacak şekilde devam edin yağlamayı dört parçaya bölün sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
Alıntı..
 
Üst Alt