- Katılım
- 27 Şubat 2011
- Mesajlar
- 413
- Tepkime puanı
- 6
Malzemeler;
Kızılcıklı karışım;
2 su bardağı kızılcık şerbeti
2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı tozşeker
Sütlü karışım;
2 su bardağı süt
2 kaşık nişasta
3 yemek kaşığı tozşeker
Hazırlanışı;
1-Küçük bir tencereye kızılcık şerbetini, toz şekeri ve nişastayı koyup, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin . Servis yapacağınız kupların yarısına bu karışımdan kadar koyup soğumaya bırakın.(5 dakika derin dondurucuda bekletin)
2-Süt, tozşeker, nişasta ve vanilyayı bir tencerede karıştırın ve muhallebi kıvamında pişirin. Kupların üzerine bu karışımdan döküp tekrar derin dondurucuda da 5 dakika bekletin.
3-En üste tekrar kızılcıklı karışımdan koyun.