Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Börek/Çörek/Kurabiye
Kıymalı Alt Üst Böreği
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 11159" data-attributes="member: 376"><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Malzeme :</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">500 gr. yufka,</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 büyük çay bardağı süt,</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">5 kaşık margarin,</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">2 yumurta,</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">istediğiniz bir börek içi gereçleri.</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Yapılışı:.</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1- Yağlanmış bir tepsiye bir yufkayı kenarlardan taşacak şekilde yayınız.</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">2- Diğer yufkaları da tam tepsi büyüklüğünde kesiniz.</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3- Porselen bir kaseye sütü, yumurtayı erimiş yağı koyup iyice karıştırınız.</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">4- Tepsideki yufkanın üzerine bir fırça ile iyice ıslatacak kadar bu harcı sürünüz.</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">5- Üzerine kestiğiniz yufkaların yarısını her kata bu harcı sürmek suretiyle üst üste koyunuz.</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">6- Yarı yufka bitince, yufkanın üzerini tamamen kapatacak şekilde börek içini koyunuz.</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">7- Tekrar için üzerine yufkaları koyup harcı sürüp bütün yufkalar bitinceye kadar üst üste koyunuz.</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">8- Yufkalar bitince tepsiden taşan uçları üste kapatıp tekrar harç sürünüz.</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">9- Kızaran hararetli fırında altını üstünü pembe renkte kızartınız.</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">10- Kızaran böreği istediğiniz büyüklükte parçalara kesip servis yapınız.</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">İÇİNİN HAZIRLANMASI</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1- Kıymanın içine 1 baş soğanı doğrayınız.</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">2- Biraz sulandınlmış salça ve su koyup 1-2 taşım kaynatınız.</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3- Ateşten alıp tuz, karabiber kıyılmış maydanoz serpiniz</span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 11159, member: 376"] [B][COLOR=RoyalBlue]Malzeme : 500 gr. yufka, 1 büyük çay bardağı süt, 5 kaşık margarin, 2 yumurta, istediğiniz bir börek içi gereçleri. Yapılışı:. 1- Yağlanmış bir tepsiye bir yufkayı kenarlardan taşacak şekilde yayınız. 2- Diğer yufkaları da tam tepsi büyüklüğünde kesiniz. 3- Porselen bir kaseye sütü, yumurtayı erimiş yağı koyup iyice karıştırınız. 4- Tepsideki yufkanın üzerine bir fırça ile iyice ıslatacak kadar bu harcı sürünüz. 5- Üzerine kestiğiniz yufkaların yarısını her kata bu harcı sürmek suretiyle üst üste koyunuz. 6- Yarı yufka bitince, yufkanın üzerini tamamen kapatacak şekilde börek içini koyunuz. 7- Tekrar için üzerine yufkaları koyup harcı sürüp bütün yufkalar bitinceye kadar üst üste koyunuz. 8- Yufkalar bitince tepsiden taşan uçları üste kapatıp tekrar harç sürünüz. 9- Kızaran hararetli fırında altını üstünü pembe renkte kızartınız. 10- Kızaran böreği istediğiniz büyüklükte parçalara kesip servis yapınız. İÇİNİN HAZIRLANMASI 1- Kıymanın içine 1 baş soğanı doğrayınız. 2- Biraz sulandınlmış salça ve su koyup 1-2 taşım kaynatınız. 3- Ateşten alıp tuz, karabiber kıyılmış maydanoz serpiniz[/COLOR][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Börek/Çörek/Kurabiye
Kıymalı Alt Üst Böreği
Üst
Alt