Kiraz reçeli yapılışı.

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
kirazreeli.jpg


KİRAZ REÇELİ


1 kg kiraz
1 kg tozşeker
1 paket vanilya
1 çay kaşığı
limon suyu

Kirazlar yıkayıp çekirdeklerini temizleyin. Tencereye alarak üzerine tozşekeri ilave edin.


Tencerenin kapağını kapatarak birkaç saat bu şekilde dinlendirin.

Tozşeker iyice eridiğinde ocağa oturtun, kısık ateşte pişmeye bırakın. Pişme sırasında oluşan köpükleri alın.

Reçel koyulaşmaya başladığında vanilyayı ilave edin.

Ocaktan almadan birkaç dakika önce
limon suyunu ekleyin. Reçeliniz olduğunda ocaktan indirerek soğumaya bırakın.
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Bu Sabah kirazlar ziyan olmasın diye kendimce ,acemice Kiraz reçeli yaptım ama çekirdeklerini temizleyip çıkaramadım zor geldi yine de iyi oldu hamd Olsun..piştikten sonra zaten çekirdekleri kendi kendine çıktı ama keşke çekirdeklerini çıkarsaydım daha iyi olurdu..

Elimden ne kadar geldi ise Kiraz reçelini yaptım gerisi Allah kerim ,LEZZET ve Tad veren O cc.


11011479_925339117519052_9056362169424092988_n.jpg


11667342_925380714181559_2002002583494203975_n.jpg


1510719_925395417513422_7489251732259467035_n.jpg


11665540_925396047513359_482859219464466032_n.jpg
 
Üst Alt