Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Et yemekleri
Kilis Tava
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="İLiM DiLeNcİsİ" data-source="post: 25228" data-attributes="member: 816"><p><span style="font-size: 12px"><strong>Malzemeler</strong></span></p><p><span style="font-size: 12px"> 750 gr orta yağlı kıyma</span></p><p><span style="font-size: 12px"> 2 kuru soğan </span></p><p><span style="font-size: 12px"> 3 domates</span></p><p><span style="font-size: 12px"> 2 yeşil veya kırmızıbiber</span></p><p><span style="font-size: 12px"> 1 çay kaşığı karabiber</span></p><p><span style="font-size: 12px"> 1 tatlı kaşığı tuz</span></p><p> <span style="font-size: 12px"><strong>Yapılışı</strong></span></p><p><span style="font-size: 12px"> 1-Soğan ve biberler yıkanır. Robot veya zırh ile ince olarak kıyılır.</span></p><p><span style="font-size: 12px"> 2-İki kez makinede çekilmiş kıymanın içerisinde tuz, karabiber, soğan, biber konur. Elle yoğrulur.</span></p><p><span style="font-size: 12px"> 3-Orta büyüklükte bir tepsiye ıslak el yardımı ile 1 cm kalınlığında yayılır.</span></p><p><span style="font-size: 12px"> 4-Tepsinin kenarına 4 parçaya bölünmüş domatesler yerleştirilir.</span></p><p><span style="font-size: 12px"> 5-Pide fırınında veya evde 250 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.</span></p><p><span style="font-size: 12px"> Not: Kilis tavaya arzuya göre 1 demet maydanozda ince ince kıyılarak eklenebilir.</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"> Not: Bu Kilis tavasi genelikle Kilis`de, kasaba sparis verilir, kasap hazirlayip sparis eden kisinin evinin yakinindaki firina pismesi icin yollar ve firinda pisince sicak sicak eve yollanir. Yaninda taze pismis tirnak ekmeklerle ve koyu buz gibi yapilmis ayranla nefis olur.</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="İLiM DiLeNcİsİ, post: 25228, member: 816"] [SIZE=3][B]Malzemeler[/B] 750 gr orta yağlı kıyma 2 kuru soğan 3 domates 2 yeşil veya kırmızıbiber 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz [B]Yapılışı[/B] 1-Soğan ve biberler yıkanır. Robot veya zırh ile ince olarak kıyılır. 2-İki kez makinede çekilmiş kıymanın içerisinde tuz, karabiber, soğan, biber konur. Elle yoğrulur. 3-Orta büyüklükte bir tepsiye ıslak el yardımı ile 1 cm kalınlığında yayılır. 4-Tepsinin kenarına 4 parçaya bölünmüş domatesler yerleştirilir. 5-Pide fırınında veya evde 250 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Not: Kilis tavaya arzuya göre 1 demet maydanozda ince ince kıyılarak eklenebilir. Not: Bu Kilis tavasi genelikle Kilis`de, kasaba sparis verilir, kasap hazirlayip sparis eden kisinin evinin yakinindaki firina pismesi icin yollar ve firinda pisince sicak sicak eve yollanir. Yaninda taze pismis tirnak ekmeklerle ve koyu buz gibi yapilmis ayranla nefis olur.[/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Et yemekleri
Kilis Tava
Üst
Alt