- Katılım
- 10 Haziran 2011
- Mesajlar
- 709
- Tepkime puanı
- 42
Malzemeler
750 gr orta yağlı kıyma
2 kuru soğan
3 domates
2 yeşil veya kırmızıbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
1-Soğan ve biberler yıkanır. Robot veya zırh ile ince olarak kıyılır.
2-İki kez makinede çekilmiş kıymanın içerisinde tuz, karabiber, soğan, biber konur. Elle yoğrulur.
3-Orta büyüklükte bir tepsiye ıslak el yardımı ile 1 cm kalınlığında yayılır.
4-Tepsinin kenarına 4 parçaya bölünmüş domatesler yerleştirilir.
5-Pide fırınında veya evde 250 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
Not: Kilis tavaya arzuya göre 1 demet maydanozda ince ince kıyılarak eklenebilir.
Not: Bu Kilis tavasi genelikle Kilis`de, kasaba sparis verilir, kasap hazirlayip sparis eden kisinin evinin yakinindaki firina pismesi icin yollar ve firinda pisince sicak sicak eve yollanir. Yaninda taze pismis tirnak ekmeklerle ve koyu buz gibi yapilmis ayranla nefis olur.
750 gr orta yağlı kıyma
2 kuru soğan
3 domates
2 yeşil veya kırmızıbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
1-Soğan ve biberler yıkanır. Robot veya zırh ile ince olarak kıyılır.
2-İki kez makinede çekilmiş kıymanın içerisinde tuz, karabiber, soğan, biber konur. Elle yoğrulur.
3-Orta büyüklükte bir tepsiye ıslak el yardımı ile 1 cm kalınlığında yayılır.
4-Tepsinin kenarına 4 parçaya bölünmüş domatesler yerleştirilir.
5-Pide fırınında veya evde 250 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
Not: Kilis tavaya arzuya göre 1 demet maydanozda ince ince kıyılarak eklenebilir.
Not: Bu Kilis tavasi genelikle Kilis`de, kasaba sparis verilir, kasap hazirlayip sparis eden kisinin evinin yakinindaki firina pismesi icin yollar ve firinda pisince sicak sicak eve yollanir. Yaninda taze pismis tirnak ekmeklerle ve koyu buz gibi yapilmis ayranla nefis olur.