Kıl dönmesi bitkisel tedavisi

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Kıl dönmesine bitkisel çözümler!
Genellikle genç erkeklerde görülen, yaşam kalitesini bozan, çok sık tekrarlayan gerçekten can sıkıcı durumdur. Kıl dönmesi, genelde, kuyruk sokumunda görülmekle birlikte, nadiren göbekte ve koltuk altı gibi kıvrım yerlerinde görülebilir. çoğu kez hastaların kuyruk sokumumda akıntı ve kaşıntı var demeleri üzerine bile tanısı konabilir çünkü bu bölgede benzer şikayetler yapan hastalık azdır.

Kıl dönmesi için bitkisel yöntem
1- Yaygın bilinen adıyla “kara merhem” yani ihtiyol içeren pomaddan 2 kutu alın.

2- Bir aktardan 1 poşet yani yaklaşık 2 avuç içi kadar taze ısırgan otu ile 1 şişe ısırgan yağı temin edin.

3- 500 ml suyu kaynatın, kaynamaya yakın içine ısırgan otlarını dökün ve ateşi kısarak yaklaşık kısık ateşte 10 dk kaynatın.

4- 1 gün bekletip suyun fazlasını dökün ve ısırgan lapasına 1 şişe ısırgan yağı ile 2 kutu ihtiyol pomadı boşaltıp tahta kaşıkla iyice karıştırın

5- Yarı katı lapa kıvamına gelince 3 saat daha beklettikten sonra kullanmaya başlayın.

6- Kullanım : Öncelikle kuyruk sokumu üstünde ve o bölgedeki kılları tıraş edin veya tüy dökücü kremle alın. Unutmayınki tedavi boyunca hatta daima o bölge ve üstünde kıl olmamalı, düşen kıllar tekrar hastalığı başlatacaktır. Akşam yatmadan önce hazırladığınız lapayı masaj yaparak hastalıklı bölge ve 2 parmak üstüne kadarki bölgeye iyice sürün ve üzerini temiz ince gazlı bezle kapatın. 30 dk sonra bir tavada bir kısmı siyahlaşana kadar iyice kızartılmış (yağ kullanılmadan,kuru kuruya) 2 dilim beyaz soğanı dayanabileceğiniz sıcaklıkta sürdüğünüz lapalı bölgenin üzerine koyun ve gazlı bezle tekrar kapatın. Üzerini steril bantla (betafix tarzı) yapıştırın.

7- Sabah olunca bölgeyi sıcak suyla mutlaka temizleyin. Bu uygulamayı en az 1 ay boyunca her gün yapın. Lapa ve soğandaki kimyasal maddelerin etkisiyle kıllar toplanıp dışarı akacak ve iltihap boşalacaktır.

İlerlemiş vakalarda bölgenin drenajı bu uygulamayla mümkün olmadığında ameliyat gündeme gelecektir. Tarif edilen uygulama erken vakalarda denenebilecek ve ameliyattan kurtulma şansı sağlama potansiyeli olan bir uygulamadır, ameliyat alternatifi değildir.

Kıl dönmesi, ağrı ve acı veren bir enfeksiyon hastalığı olup, bu konuda Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun bitkisel tedavi önerisini deneyebilirsiniz?

İbrahim Saraçoğlu’nun Kıl Dönmesi için Bitkisel Tedavisi:
Kurutulmuş ısırgan otu, çok az suda haşlanarak lapa haline getirilir. Lapa ılıyınca, o bölgeye konulup temiz bir tülbent veya gazlı bez ile sarılır. Yara üzerinde 15-20 dakika bekletilir.
Bu kür, haftada 2-3 kez tekrarlanır.
 
Üst Alt