Keloğlan bohçası..

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117




MALZEMELER:

2 yumurta
1.5 su bardağı pudra şekeri
1 paket oda sıcaklığında margarin
2 bardak nişasta( buğday)
2 su bardağı un
yarım paket kabartama tozu
1paket vanilya
1 çorba kaşığı kakao
1 kase dövülmüş ceviz



YAPILIŞI:

Margarin ,pudra şekeri ve yumurtayı karıştırın nişasta vanilya un kabartama tozunu ekleyin malzemeyi yoğurun hamurdan limon büyüklüğünde bir parça ayırın ayrılan hamura kakao ekleyin .Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içli köfte gibi parmağınızla bastırarak içini oyun (kenarları ince olacak) Hazırladığınız karışımı koyun kakaolu hamurdan küçük parçalar koparıp uzunlamasına yuvarlayın bohçaları kakaolu şeritlerle bağlayın hamur pembeleşene kadar pişirin!!

AFİYET OLSUN!!!
 
Üst Alt