kayserinin içli ketesi

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
kayserinin içli ketesi,kete tarifi,kayseri ketesinin yapılışı,kayserinin yöresel ketesi,kayserinin içli açma ketesinin yapılışı.

malzemeler:
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
kibrit kutusu büyüklüğünde maya
tuz
7 su bardağı un
İÇ MALZEMESİ:
100 gr. margarin tereyağ veya sıvı yağ
2 su bardağı un
tuzu iri çekilmiş ceviz
margarin eritilip üzerine un eklenir ve pembeleşene dek kavurulur.

tuz ve ceviz eklenip bir kenarda soğutulur.

yağlamak için.

250 gr. margarin
tereyağ veya biraz sıvı yağ
eritip bir kenarda hazır bekletiyoruz

YAPILIŞI:Hamur malzemelerini yoğurup yumuşak bir hamur elde ediyoruz 15 dakika dinlendiriyoruz. dinlenen hamuru 6 beziye ayırıyoruz


üzerine1 yumurta


hdidem_hamur_1.jpg


sonra ilk bezeyi açabildiğimiz kadar ince açıp başka bir yere seriyoruz üzerini yağlamak için erittiğimiz yağla her tarafını bolca yağlıyoruz.


hdidem_hamur_2.jpg


diğer ikinci ve üçüncü bezeleride aynı şekilde yapıp üst üste koyuyoruz her kat yağlanıyor

hdidem_hamur_3.jpg


geride kalan 3 bezeyide aynı şekilde yapıyoruz iki tane üç katlı yufkamız oluyor.ilk yufkamızı karşılıklı kapatıp buzdolabında yağlarının donmasını bekliyoruz.buzlukta değil altta sonra iri iri dilimliyoruz


hdidem_hamur_4.jpg


hdidem_hamur_5.jpg


hdidem_hamur_6.jpg

dilimleri elimizle kare şeklinde açıyoruz ortalarına hazırlanan içten koyup bohça gibi katlıyoruz ters çevirerek tepsiye diziyoruz üzerine yumurta sürüp 200 derecede pişiriyoruz.

hdidem_hamur_7.jpg


hdidem_hamur_8.jpg



hdidem_hamur_9.jpg


VEEE PİŞMİŞ HALİİ......


hdidem_hamur_10.jpg


hdidem_hamur_11.jpg

Afiyet şeker olsun canlar çayı demleyin :)
 

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
Geçen gün misafirlerime bu güzel kete den yaptım çok beğendiler sizlerinde yapmasını tafsiye ederim....
 
Üst Alt