kat kat poğaça

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117




Malzemeler

1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
20 gr yaşmaya (veya 1 yemek kaşığı kurumaya)
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı kullandım)

Arasına; 75 gr tereyağ veya margarin(oda sıcaklığında yumuşatılmış)
100 gr beyaz peynir

Yapılışı

Maya çok az ılık suyla eritilir. Ilık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur elde edildikten sonra. Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayrılır. Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp, üzerine yumuşak tereyağından ince bir tabaka halinde sürülür. Hamurları üstüste dizerek, her parçada bu işlemi tekrarlanır. En üsttekine yağ sürmeyin. Üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar açın. Sigara böreği sarar gibi kesip, arasına peynir koyarak sarın. 30-40 dakika mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürüp ve 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin




Alıntı...
 
Üst Alt