Karpuz reçeli.

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
karpuz_receli.jpg



MALZEMELER
  • 6 kg karpuzun kabuğu
  • 2kg toz şeker
  • 1 fincan ıslamak için sönmüş kireç
  • 1 fincan limon suyu,
  • üzerini örtecek kadar su
  • 1 tatlı kaşığı karanfil,
  • kırmızı şeker boyası
HAZIRLANIŞI
  • Karpuz kabuğunun dış yeşil kabuğu soyulur.
  • İç taraftaki kırmızılıklar kazınır. kare şeklinde kesilir.
  • 1 fincan sönmüş kireç sulandırılıp, karpuz kabukları ıslatılıp 1 saat bekletilir.
  • sonra kireçli sudan çıkartılıp bol suyla yıkanıp, şekeri üzerine döküp,üzerini örtecek kadar su ilave edilerek 1 saat orta ateşte pişirin.
  • sonra bir kahve kaşığı şekerci boyası ve limon suyunu karanfili ekleyin.
  • 10 dakika kadar daha kaynatın.
  • Afiyet olsun
 
Üst Alt