Karnıbahar Kızartması Tarifi

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
karnıbahar kızartması tarifi, karnıbaharın kızartılması, karnıbahar kızartması nasıl yapılır?

karnibahar1.jpg
karnibahar2.jpg

Malzemeler
1 adet orta boy karnabahar
2 adet yumurta
200 g un
tuz, sıvı yağ


Hazırlanışı
Sert olan kısımları kesilmiş ve çiçekleri ayıklanmıl olan karnıbaharları bir tencereye koyarak üzerini geçecek şekilde su ve tuz ekleyip haşlayın. Çok fazla yumuşamasına ve dağılmasına izin verilmeden suyu süzülmelidir.
Başka bir kapta yumurta, un ve yarım su bardağı su bir çatal yardımı ile çırpılır. Suyun miktarı karışım ne çok katı ne de sıvı olmalıdır. Haşlanmış olan karnıbaharları hazırladığımız karışıma teker teker bulayarak kızgın yağda kızartalım. Dilerseniz peçete yardımı ile fazla yağını aldıktan sonra servis tabağına alınız. Üzerinde sarımsaklı yoğurt ya da sadece yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Fırında karnıbahar kızartması

karnıbahar kızartması tarifi, fırında karnıbahar

2 kiloluk karnıbahar için 3 yumurta, yarım litre süt, tuz ve aldığı kadar un

Karnıbahar fazla ufatılmadan büyük dallar halinde ayrılır kaynayan tuzlu suda yumuşayana kadar haşlanır. Büyük bir kapta 3 yumurta, süt çırpılır azar azar un eklenerek krep kıvamında bir hamur yapılır içine tuz istenirse pul biber atılır.

Haşlanan suyu süzülen karnıbaharlar hamur karşımına batırlıp kızgın yağda her tarafı pişene kadar kızartılır. Kağıt peçeteye alınıp fazla yağı alınır ve ılık olarak servis edilir.

NOT: Sarımsaklı yoğurt bu kızartma için harika bir sos, ayrıca acılı ezme ve ya ketçap de kullanabilirsiniz..
:D

bu da fırında ;;)

karnbahar1.jpg


MALZEMELER :
küçük boy dallarına ayrılarak haşlanmış karnıbahar
2 yumurta
yarım çay bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağ
yarım paket pane harcı veya 3 yemek kaşığı galeta unu.
YAPILIŞI:
Yumurta süt ,zeytinyağ ve pane harcını karıştırın krep hamuru kıvamında olmalı koyu olursa yumurta kırın ,cıvık olursa galeta unu ekleyin eğer pane harcı yerine galeta unu koyuyorsanız tuzunu ve baharatlarını atmayı unutmayın.Karnıbaharlarıda haşlarken tuz atın .Sonra haşlanmış karnıbaharları hazırladığınız karışıma iyice bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve 200 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişirin.

karnbahar2.jpg

4315.gif
HAYDİN SOFRAYA...:D

 
Üst Alt