Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çorbalar
Kamelya Çorbası
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 9111" data-attributes="member: 376"><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="color: RoyalBlue"><span style="font-size: 12px"><p style="text-align: center"><u>Malzeme </u></p><p></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="color: RoyalBlue"><span style="font-size: 12px">- 1/2 kg iç bezelye</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="color: RoyalBlue"><span style="font-size: 12px">- 2 yemek kaşığı Sana</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="color: RoyalBlue"><span style="font-size: 12px">- 2 orta boy soğan</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="color: RoyalBlue"><span style="font-size: 12px">- 2 orta boy patates</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="color: RoyalBlue"><span style="font-size: 12px">- 1 küçük kereviz veya kurutulmuş kereviz yaprağı</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="color: RoyalBlue"><span style="font-size: 12px">- 15 bardak su veya et suyu ( konserve bezelye ise 10 bardak su )</span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="color: RoyalBlue"><span style="font-size: 12px">- 2 çorba kaşığı un</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="color: RoyalBlue"><span style="font-size: 12px">- 1 limon suyu</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="color: RoyalBlue"><span style="font-size: 12px">- 2 yumurta</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="color: RoyalBlue"><span style="font-size: 12px">- 1/4 tavuk</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="color: RoyalBlue"><span style="font-size: 12px">- 1 kahve fincanı krema</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="color: RoyalBlue"><span style="font-size: 12px">- Tuz</span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="color: RoyalBlue"><span style="font-size: 12px"></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="color: RoyalBlue"><span style="font-size: 12px"><u><p style="text-align: center">Hazırlanışı </p><p></u></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="color: RoyalBlue"><span style="font-size: 12px"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="color: RoyalBlue"><span style="font-size: 12px">Bir tencereye 2 kaşık margarini eritin. İnce doğranmış soğanları katıp hafifçe öldürün. Soğanlar diriliklerini kaybedince küçük küçük doğranmış patates ve kerevizleri katıp 5 dakika sote edin. Bezelyeleri ilave edip 2 dakika daha sote edin. Suyu ve tuzu katıp ağır ateşte 1 saat kaynatın. Konserve bezelye kullanırsanız 20 dakika yeterli olacaktır.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="color: RoyalBlue"><span style="font-size: 12px">Çeyrek tavuk etinin üzerini geçecek kadar su koyup haşlamaya bırakın. Haşlanan tavuk etini parçalara ayırıp küçük küçük doğrayın.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="color: RoyalBlue"><span style="font-size: 12px">Sebzeler 1 saat kaynadıktan sonra püre makinasından veya blendırdan geçirin. Püre sebzeleri tekrar tencereye koyup ısıtın.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="color: RoyalBlue"><span style="font-size: 12px">bir kasede un, 2 yumurta sarısı, limon suyu ve kremayı katıp iyice çırpın. Çorbadan 1 kepçe katıp terbiyeyi alıştırın. Bir yandan çorbayı karıştırarak terbiyeyi azar azar ilave edin. Çorbaya tavuk etlerinide katıp bir taşım kaynatın.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="color: RoyalBlue"><span style="font-size: 12px">rzu ederseniz kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis edin.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="color: RoyalBlue"><span style="font-size: 12px">Not:Taze bezelye bulamadığınız zaman yarım kg konserve veya dondurulmuş bezelye kullanabilirsiniz. Kereviz yoksa kurutulmuş kereviz yaprağını çorbanın suyuyla birlikte ilave edin</span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 9111, member: 376"] [FONT=comic sans ms][COLOR=RoyalBlue][SIZE=3][CENTER][U]Malzeme [/U][/CENTER] - 1/2 kg iç bezelye - 2 yemek kaşığı Sana - 2 orta boy soğan - 2 orta boy patates - 1 küçük kereviz veya kurutulmuş kereviz yaprağı - 15 bardak su veya et suyu ( konserve bezelye ise 10 bardak su ) - 2 çorba kaşığı un - 1 limon suyu - 2 yumurta - 1/4 tavuk - 1 kahve fincanı krema - Tuz [U][CENTER]Hazırlanışı [/CENTER] [/U] Bir tencereye 2 kaşık margarini eritin. İnce doğranmış soğanları katıp hafifçe öldürün. Soğanlar diriliklerini kaybedince küçük küçük doğranmış patates ve kerevizleri katıp 5 dakika sote edin. Bezelyeleri ilave edip 2 dakika daha sote edin. Suyu ve tuzu katıp ağır ateşte 1 saat kaynatın. Konserve bezelye kullanırsanız 20 dakika yeterli olacaktır. Çeyrek tavuk etinin üzerini geçecek kadar su koyup haşlamaya bırakın. Haşlanan tavuk etini parçalara ayırıp küçük küçük doğrayın. Sebzeler 1 saat kaynadıktan sonra püre makinasından veya blendırdan geçirin. Püre sebzeleri tekrar tencereye koyup ısıtın. bir kasede un, 2 yumurta sarısı, limon suyu ve kremayı katıp iyice çırpın. Çorbadan 1 kepçe katıp terbiyeyi alıştırın. Bir yandan çorbayı karıştırarak terbiyeyi azar azar ilave edin. Çorbaya tavuk etlerinide katıp bir taşım kaynatın. rzu ederseniz kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis edin. Not:Taze bezelye bulamadığınız zaman yarım kg konserve veya dondurulmuş bezelye kullanabilirsiniz. Kereviz yoksa kurutulmuş kereviz yaprağını çorbanın suyuyla birlikte ilave edin[/SIZE][/COLOR][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çorbalar
Kamelya Çorbası
Üst
Alt