İsteklerin gerçekleşmesi için dualar

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
İsteklerin gerçekleşmesi için dualar
İsteklerin gerçekleşmesi için sıkıntıya düşenin, başına musibet gelenin okuyacağı dua-Salatul İnkaz (Kurtarma Salatı)

Şu bilinmelidir ki her kimin Allahü Teala’ya bir dileği olursa, bir sıkıntıya veya derde düşerse ya da başına bir musibet inerse; gecenin ortasında kalksın sünnete uygun bir şekilde güzelce abdest alsın, Kuran-ı Kerim’den bildiği sureleri okuyarak iki rekat namaz kılsın, selam verdikten sonra kıbleye yönelik olarak şu duayı 1000 kere okusun.

DUANIN OKUNUŞU:

“Allahümme salli ve sellim alâ seyyidinâ ve mevlanâ muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî salaten tehullü bihâ ukdetî ve tüferricü bihâ kürbetî ve tünkızünî bihâ min vahletî ve tükîlu bihâ asretî ve takdî bihâ hâcetî ve tübelliğunî bihâ ümniyyeti”

اَللّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلى سَيِّدِنَا وَمَوْ لَا نَا مُحَمَّدٍ وَعَلى آلِهِ وَصَحْبِهِ صَلَاةً تَحُلُّ بِهَا عُقْدَتِي وَتُفَرِّجُ بِهَا كُرْبَتِي وَتُنْقِذُنِي بِهَا مِنْ وَحْلَتِي وَتُقِيلُ بِهَا عَثْرَتِي وَتَقْضِي بِهَا حَاجَتِي
وَتُبَلِّغُنِي بِهَا أُمْنِيَّتِي.

DUANIN ANLAMI:

“Ey allah Efendimiz ve yarimiz Muhammed’e onun ehli beytine ve sahabesine öyle bir Salat ile salat (-ü Selam) eyle ki onun vesilesiyle düğümümü çözesin, onun hürmetine sıkıntı mı açasın. (Düştüğüm) bataklıktan onun sebebiyle beni kurtarasın, onun hürmetine benim hatalarımı gideresin, onun vesilesiyle benim için isteğimi yerine getiresin ve onun bereketine beni Muradıma, arzuladığım şeye eriştiresin.”

Eğer bu duayı okursa Allahu subhanehu ve Teala o kişinin başına inen her ne musibet ise onu kendisinden süratle giderir. Ey Mümin elini bu hazineye sımsıkı yapıştır. Çünkü bunun menfaatleri gerçekten çoktur.

Duanın kaynağı: SENUSİ (Rahimehullah)“mücerrebat” Adlı eseri
 
Üst Alt