İstanbul'un Mesire Yerleri:

ceylannur

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
2 Eylül 2011
Mesajlar
3,872
Tepkime puanı
37
İstanbul'un Mesire Yerleri:

HACET DERESİ MESİRE YERİ

Küçük hacmine rağmen devasa çam ağaçlarıyla Tuzla çevresinin önemli piknik alanlarından biridir. Düzlük sahada küçük oyun bahçeleri ve oturma grupları vardır.

Etrafındaki yerleşimler nedeniyle mesire yerine adını veren derede bazen çevre kirliliği oluşmaktadır. Buna rağmen, bölgedeki vatandaşlar için özellikle yaz aylarında dinlenme ve piknik yapmak için tercih edilmektedir. İstanbul'da Adalar'a özgü olarak bilinen kızılcam, Anadolu yakasında sadece Hacet Deresi mesire yerinde görülebilir.

Ulaşım:
Tuzla'nın kuzey yönüne düşen yükseltiler içindeki Aydınlı Köyü'nün içindedir

AVCI KORU MESİRE YERİ

Üsküdar-Şile TEM Otoyolunun Ömerli mevkii civarında zengin ağaç örtüsüne sahip mesire yerlerindendir. İçinde yer yer maden ocakları bulunan 6520 dönümlük sahada bitki türleri de dikkat çekmektedir.
Oturma alanları bulunmamasına rağmen genişliğiyle kalabalık grupları ağırlamakta ve dinlenme imkanı sunmaktadır. Patika yollarla ormanın içleri gezilip, farklı bitki ve böcek türleri keşfedilebilir. Koşu ve kros imkanıyla sportif aktiviteler için de hayli uygundur.

Ulaşım:
Üsküdar yönünden, Üsküdar- Şile TEM Otoyolunu Ömerli mevkiinden 5 km. sonra, Şile yönündende 10 km. sonra otoyola cepheli girişi bulunmaktadır.

AYVAT BENDİ MESİRE YERİ
Kağıthane Deresi'nin kollarından olan Ayvat Deresi üzerinde kurulmuştur. 1765'te 3. Mustafa döneminde yapılan tarihi bendin yüksekliği 13.45, tepe uzunluğu ise düz hat olarak 63 metredir. Küçük yükseltilerin arasındaki su toplama havzası Beigrad Ormanları'ndaki en güzelmanzaralardan biridir.
Yabani bir çok hayvan türünün bulunması ekolojik açıdan bölgeyi önemi kılıyor. Tabiat ve fotoğraf meraklıları için zengin bir mekan özelliğinin yanısıra giriş yerindeki düzlükler piknik ve dinlenme için idealdir.
Osmanlı imparatorluğu'nun İstanbul için inşaa ettiği su yollarının önemli bir halkası olan Kurtkemeri de büyük ilgi çekmektedir.

Ulaşım:
Kemerburgaz'dan Belgrad Ormanları'na giriş kapısı olan Kurtkemeri Giriş Mesiresi'nin içinden geçilerek toprak bir yolla ulaşılmaktadır.
BELGRAD ORMANLARI - NEŞET SUYU
Adını, Belgrad Ormanlan'nın ıslahı için büyük gayret sarfeden Müderris Neşet Bey'den (1881-1929) alan serin suyun etrafında kurulan önemli bir mesire yeridir.

Ulaşım kolaylığı ve Belgrad Ormanlan'nın tam ortasındaki konumuyla yılın dört mevsimi, haftanın 7 günü tabiat severlerin akınına uğrar.

Güzel suyunun yanısıra, Büyükbent etrafında ring yapan 8 kilometrelik koşu parkuru, temiz piknik alanları, kafeteryası ve otoparkı ile istanbullular için ideal imkanlar sunar.

Spor kulüplerinin kros ve nefes açma çalışmaları için değerlendirdiği Neşetsuyu Mesire Yeri, zengin flora ve faunasıyla doğa bilimcilere de hizmet vermektedir.

Ulaşım:
Levent-Maslak- Bahçeköy ya da Kemerburgaz istikametlerinden giriş yapılan Belgrad Ormanları'nda tabelalar size yön verecektir. Her iki yönden ortalama 3 kilometrelik bir asfalt yoldan sonra Neşet Suyu'na varılır.

ÇATALCA MAREŞAL FEVZİ ÇAKMAK MESİRE YERİ
Türkiye Cumhuriyetinin kurucu isimlerinden Mareşal Fevzi Çakmak'ın adını taşıyan bu mesire yeri, Çatalca'nın önemli dinlenme ve piknik yerlerinden biridir.

Yer yer çam ağaçlarıyla kaplı olması renk örtüsüne ayrı bir güzellik katmaktadır, içindeki açık yüzme havuzu yaz mevsiminde hizmet vermektedir.

Mesire yerine girişteki yükseltiden Trakya'nın geniş topraklarını ve Çatalca Tren istasyonu'nu seyredebilirsiniz, ilçenin hemen yanında olmasıyla avantajıyla da her mevsim ziyaretçi akınına uğrar.

Ulaşım:
TEM yoluyla rahatlıkla ulaşılan Çatalca merkezinden sağ tarafa doğru inildiğinde karşınıza çıkar, ilçe stadına 100 metre uzaklıktadır.
 
Üst Alt