İslâm ile İlim ve Bilim çelişiyor mu?

Rüya Tabircisi

Moderatör
Moderatör
Rüya Tabirleri
Katılım
17 Mart 2019
Mesajlar
825
Tepkime puanı
277
Konum
Türkiye
İslâmla Bilim çelişiyor!! Algısı, İslâm dininde Bilim hakkında birşeyin geçmemesi (Bilimden bahsetmemesi) konusu ile alâkadardır.

"İslamda neden Bilim geçmez demekki çelişiyor." Acaba, İslamla Bilimin çeliştiğini söyleyen bir Ateist, neden Yahudilik ve ya Hristiyanlığı değilde ki, bu 2 dinin 2-side İslamdan önce oluşturuldu, yani bu 2 dini hedef almak yerine direk İslamı hedef alıyor?

İslamın Bilim ile çelişme konusu kuru iftiradır, 500-600-lü yıllarda Ateist zihniyet, Arabistanda bir Bilim Adamının olmasını bekliyorsa, elalemin birbiriyle Bilim hakkında konuşmasını bekliyorsa, boş hayaller kurmaktan başka birşey yapmaz.

Nitekim, daha 20 yıl öncesine dönelim, doğrusu ben o zamanları pek çok hatırlamam, ama yaşı 30-u geçen bir kimse ozamanlarda daha kimsenin cep telefonu bile kullanamadığını bilir.

Yani o zamanlar Bilimin pek önemli buluşları pek az olsa bile, elalem birbirine "bilim, çağ nekadarda gelişti?" diye söylerdi.

Demek istediğim daha 20 yıl önce bile elalem cep telefonu, kaliteli bilgisayar oyunlarını hatta günümüzdeki mu güzelim bilgisayar vs. teknolojik şeyleri rüyalarında görürken, hatta bir kısmın daha bunlardan haberi bile yokken, biz 1400-1500 yıl önce elalemin Bilimden konuşmasını nasıl bekleriz ki?

Bu zihniyet, kendi kendini "ben İslama saygılıyım" diye kandırmaktadır.

Geçen, YouTube-de gezinirken , dini bir videoya denk geldim. Videoda, bizler gibi Türk ırkından olan şu Ateist zihniyet

Müslümanları Camiide öldürelim, onların sonu gelsin, onlardan nefret ediyoruz gibi yorumlar yazmaktaydı. "Tüm Müslümanları Camiiye kapayıp öldürmek lazım" yorumu beni ayrı bir şoke etmiş ve "bukadar mı nefret eder bir insan İslamdan?" diye düşündüm. Heleki bu kişi, bir Türk olunca.

İslam elalemi kirliyor diye söylüyorlar, şimdi ben sorarım,

Müslümanları Camiiye kapatıp öldürelim diyen bir zihniyet mi kötü? Yoksa namazında, orucunda olan bir Müslüman mı?

Bunlar tamamen İslamofobik şeylerdir.

--

Altını çizerim ki, 1400 yıl öncesinde Bilimden değil, İlimden konuşuluyordu. Bunlar birbirleriyle tamamen zıt konular değil.

Ama sizin Peygamberiniz İlimdende konuşmadı?

Meğer, Muhammed Mustafa Peygamber buyurmadı mı ki, 1 saat İlimle uğraşan kişi, 40 yıl İbadet etmiş kişi gibidir?

Meğer, 1 saat bir Alimle konuşmak sevap değil mi? Meğer, İlimle uğraşmak sevap değil mi?

Bunlar pek bilindik şeyler olmasa bile, Ateistlerin bunları hiçe sayıp İslamda ilim filan yok! Demesi, İslamofobiden başka birşey değil.

Sonraysa Türkiyenin yüzde 99-u Müslüman. Gerçekten mi? Kimi kandırıyorlar?

Ülkenin yarısı Kafir olmuş, diğerlerini uçuruma doğru sürüklemekte.

Ben kalpten İman edemessemde, dilde etsem ne yazar?

--


İslamda İlime değindik, buda İslamda bilim:

---

Bilindiği üzere, Hz.Muhammedin ayı 2-ye bölme mucizesi vardı.

Bir gün, NASA çalışanları Ayın üzerinde bir çizik, bir yarık olduğunu gördü.

Aralarından birisi bu Kuranda geçmekte deyince, diğeri şuanda din tartışmıyoruz diye bir cevap vermişti.

Aydaki o yarık:

2015-07-02%2B16-24-39%2BEkran%2Bg%25C3%25B6r%25C3%25BCnt%25C3%25BCs%25C3%25BC.png


--

Şimdiyse diğerine geçelim:

Rahman suresinde, Sudan inci ve mercan çıkacağına değinilmiştir. Bu mantıksız gele bilir, ama aslında değil.


2000-lerin sonlarında yapılan araştırmalar sonucu, sudan inci ve mercan çıka bileceğine değinilmiştir.

--

Yasin suresinde ne buyuruluyor? "Güneş kendi yörüngesinde akar gider"

İslamda şöyle farkedilmeyen mucizevi ayetler vardır. Güneşin kendi yörüngesi olduğu gerçeği bilinir. O dönemin insanları, daha uzayın varlığından habersizdi. Güneşin öyle sadece gökyüzünde durduğunu sanardı. Kuranda bu ayetin bulunması mucizedir.


--

Rahman suresinde buyurulur ki, Ey insan ve cin toplulukları, göklerin ve yerin sınırlarını aşıp öteye geçe bilirseniz haydi geçin. Ama tarafımızdan verilmiş bir güç olmadıkça geçemessiniz.

Az önce, 1400 yıl önce Arapların daha uzaydan haberleri olmadığını söylemiştim. Kuranda bunun yazılması (göklerin ve yerin sınırlarının ötesi, dünyanın dışı) bir mucizedir.

Ayrıca dünyanın sınırlarını aşmak için tarafımızdan verilmiş bir güç olmadıkça demeside ayrı bir mucizedir.

--

Enbiya suresinde ne diyor?

Diyor ki, Geceyi, gündüzü, Güneşi ve Ayı yaratan Odur. Her biri bir yörüngede yüzüp gidiyor. - Bunları (şöyle ayetleri) görmemek için kör olmak lazım. Nedir bu İslamofobi?

--

"Dağları görürsünde onları donmuş sanarsın (yani kıpırdamadıklarını zannedersin). Oysa onlar, bulutların sürüklenmesi gibi sürüklenirler (yani, haraket ederler)." Bilim adamları, günümüzde dağların sürüklenme gerçeğini açıklamıştır (arat: continental drift (kıtasal sürüklenme)).

--

"Dönüşlü olan göğe andolsun. Yarılan yere de". Mucizeyi hepimiz görmüşüzdür.

--

Daha bunlardan daha çok ayetler varken Kuranda.. İlim ve Bilim İslamda yok, çelişmekte demek için, İslamofobik bir kimse olmak lazım. Ateist olmak gerekmez ki..

Yahudilere bile hiçbirşey demezde, susarken Ateistler, Müslümanlara saldırmaları, onların nekadarda cahil kimseler, akıllanmaz ve huysuz kimseler olduklarını gösterir. Sadece Yazıklar Olsun..
 
Üst Alt