Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Tatlılar
İncirli muhallebili kek..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="Elifgül" data-source="post: 34245" data-attributes="member: 1043"><p><span style="color: red">Malzemeler</span></p><p>7 adet incir</p><p>1 su bardağı iri kırılmış ceviz</p><p>1 su bardağı şeker</p><p>3 yumurta</p><p>1 paket kabartma tozu</p><p>1 su bardağı un</p><p><span style="color: red">Muhallabisi için</span></p><p>1 litre süt</p><p>2 çorba kaşığı nişasta(tepeleme dolu)</p><p>2 çorba kaşığı un</p><p>5 çorba kaşığı şeker</p><p>1 limon kabuğu rendesi</p><p>1 poşet krem şanti</p><p><span style="color: red">Sosu için</span></p><p>1,5 su bardağı su</p><p>1 çorba kaşığı neskafe</p><p>1 çorba kaşığı şeker</p><p><span style="color: red">Yapılışı</span></p><p>İncirleri yıkayıp üzerine çıkacak kadar su koyap 5 dakika bekletelim. </p><p>Daha sonra incirleri küp küp doğrayalım.Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp 3_4 dakika çırpalım incir ve cevizi ilave edip karıştıralım daha sonra un ve kabartma tozunu ilave edip karıştıralım.</p><p>Fırın kabını yağlayıp hamuru boşaltalım önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında keki pişirelim.</p><p>Muhallrbi için</p><p>Süt,nişasta,un,limon kabuğu rendesi ve şekeri tencereye alıp iyice çırpalım ve ocağa alıp koyulaşana kadar karıştıralım ve ocaktan alalım mikserle 2_3 dakika çırpalım.</p><p>Muhallebi ılık hale gelince içine toz şantiyi ilave edip 2 dakika daha çırpalım.</p><p>Kek fırından çıkınca su,şeker ve kahveyi karıştıralım kaşıkla kekin üzerine gezdirelim.Kekin üzerine muhallebiyi dökelim bol ceviz serpip dolapta 4 saat dinlendirip servis edilir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elifgül, post: 34245, member: 1043"] [COLOR=red]Malzemeler[/COLOR] 7 adet incir 1 su bardağı iri kırılmış ceviz 1 su bardağı şeker 3 yumurta 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı un [COLOR=red]Muhallabisi için[/COLOR] 1 litre süt 2 çorba kaşığı nişasta(tepeleme dolu) 2 çorba kaşığı un 5 çorba kaşığı şeker 1 limon kabuğu rendesi 1 poşet krem şanti [COLOR=red]Sosu için[/COLOR] 1,5 su bardağı su 1 çorba kaşığı neskafe 1 çorba kaşığı şeker [COLOR=red]Yapılışı[/COLOR] İncirleri yıkayıp üzerine çıkacak kadar su koyap 5 dakika bekletelim. Daha sonra incirleri küp küp doğrayalım.Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp 3_4 dakika çırpalım incir ve cevizi ilave edip karıştıralım daha sonra un ve kabartma tozunu ilave edip karıştıralım. Fırın kabını yağlayıp hamuru boşaltalım önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında keki pişirelim. Muhallrbi için Süt,nişasta,un,limon kabuğu rendesi ve şekeri tencereye alıp iyice çırpalım ve ocağa alıp koyulaşana kadar karıştıralım ve ocaktan alalım mikserle 2_3 dakika çırpalım. Muhallebi ılık hale gelince içine toz şantiyi ilave edip 2 dakika daha çırpalım. Kek fırından çıkınca su,şeker ve kahveyi karıştıralım kaşıkla kekin üzerine gezdirelim.Kekin üzerine muhallebiyi dökelim bol ceviz serpip dolapta 4 saat dinlendirip servis edilir. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Tatlılar
İncirli muhallebili kek..
Üst
Alt