İncir reçeli.

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117


MALZEMELER:
750 gram küçük incir,
6 su bardağı toz şeker,
5 bardak su,
2 çorba kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
İncirlerin kabukları bıçakla kazındıktan sonra, su dolu ten­cereye konup 15 dakika kadar haşlanır.
• Haşlanan incirler bir süzgece konup, iyice süzülür.
• Tencereye şeker ve su konup, kaynatılır.
• Süzülen incirler ilave edilip, koyulaşıncaya kadar kaynatılır.
• Koyulaşan şuruba limon suyu ilave edilip 5 dakika daha kaynatılır.
• Kaynama sırasında meydana gelen “köpükler” temiz kaşıkla alınır.
• Kıvama geldikten sonra ateşten indirilir.
• Soğuduktan sonra kavanoza doldurulur. Ağzı sıkıca kapatılır.
 
Üst Alt