Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
BÖLGELERİMİZ VE ŞEHİRLERİMİZ
Bölgeler ve Şehirler
Doğu Anadolu Bölgesi
Iğdır
Iğdır Yemekleri..!!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ceylannur" data-source="post: 30983" data-attributes="member: 1208"><p style="margin-left: 20px"><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: navy"><strong>BOZBAŞ</strong></span></span></span></em></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: navy">Yarım kg et, 1 baş kuru soğan, Yeteri kadar yağ, 2-3 adet patates, 1-2 tane domates, Bir yemek kaşığı salça, Lepe (Nohutun kırılmışı)</span></span></span></em></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: navy"><strong>Yapılışı:</strong> Önce normal bir tencereye soğanları küçük küçük kıyıp koyun. Eti normal büyüklükte doğrayın, yağla birlikte hafif kızartın. Sonra domatesi doğrayıp, salçayı da hafif sulandırıp tencereye dökün. Tencerenin yarısına gelecek şekilde su koyun. Bir taşım kaynadıktan sonra lepeyi (isterseniz nohut kırılmadan da konur). Patatesleri dörde bölüp tuzunu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Altını da hafif kısarak yarım saat kadar pişmesini bekleyin. İçi biraz çukur yemek tabaklarda servis yapın.</span></span></span></em></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: navy"><strong>Not: </strong>İçine tandır ekmeği doğranıp yenirse lezzetine lezzet katılır. Tabiki yanında yeşil soğanı veya salatayı eksik etmeyin.</span></span></span></em></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: navy"><strong>YOĞURT ÇORBASI</strong></span></span></span></em></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: navy">Yarım kg yoğurt, Yarım kg ıspanak, 1 demet maydanoz, 1 çay bardağı pirinç, Tuz,</span></span></span></em></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: navy">Normal bir tencereye bir miktar su koyun kaynasın. Sonra içerisine yıkanmış pirinci ilave edin, bir miktar kaynadıktan sonra daha önce yıkayıp küçük küçük doğradığınız ıspanakları ve maydonozu ilave edin. Üzerine biraz daha su koyup karıştırın. Kaynamasına yakın tuzunu koyun. 15-20 dakika pişirin. Piştikten sonra ocağın üzerinden alın, serin bir yere bırakın soğusun. Büyük bir tabakta yoğurdu iyice çırpın. Üzerine soğumuş ıspanağı ilave edin ve iyice karıştırın. Çorba eğer katıysa biraz su ve tuz koyup kıvamını yakalayın.</span></span></span></em></p> <p style="margin-left: 20px"><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: navy"></span></span></span></em></p> <p style="margin-left: 20px"><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: navy">ATIĞAŞI</span></span></span></em></p> <p style="margin-left: 20px"><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: navy"></span></span></span></em></p> <p style="margin-left: 20px"><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: navy">1 Su bardağı pirinç ve lepe</span></span></span></em></p> <p style="margin-left: 20px"><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: navy">1 Demet kazayağı</span></span></span></em></p> <p style="margin-left: 20px"><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: navy">1 Demet maydanoz</span></span></span></em></p> <p style="margin-left: 20px"><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: navy">1 Demet dereotu</span></span></span></em></p> <p style="margin-left: 20px"><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: navy">½ Demet salmanca</span></span></span></em></p> <p style="margin-left: 20px"><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: navy">1 Su bardağı et suyu</span></span></span></em></p> <p style="margin-left: 20px"><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: navy">2 Su bardağı su yeteri kadar tuz</span></span></span></em></p> <p style="margin-left: 20px"><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: navy">1 Kg. yoğurt</span></span></span></em></p> <p style="margin-left: 20px"><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: navy"></span></span></span></em></p> <p style="margin-left: 20px"><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: navy">Tencereye su lepe/lapa pirinç kurutularak ateş üzerine alınır. Kaynayınca kazayağı salmanca dereotu maydanoz sırasıyla küçük küçük doğranarak ilave edilir. Sebzeler piştikten sonra tuz eklenir. Ateşten alınır. Ateşten alınan karışım buzdolabında veya soğuk bir yerde soğumaya bırakılır. Diğer tarafta yoğurt iyice çarpılır. Soğuyan karışım porselen bir kâsede yoğurt ve soğumuş et suyu ile karıştırılır. Tuzu eklenir. (Fazla karıştırılmaz; çünkü sebzelerin rengi yoğurda çıkabilir.) Katı olmuşsa su ilave edilir.</span></span></span></em></p> <p style="margin-left: 20px"><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: navy"></span></span></span></em></p> <p style="margin-left: 20px"><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: navy">Not: Kazayağı ve salmancanın her mevsim bulunmaması ayrıca mevsiminde bulunsa bile toplanmasının zor olması nedeniyle bunların yerine ıspanak kullanılmaktadır.</span></span></span></em></p> <p style="margin-left: 20px"><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: navy"></span></span></span></em></p> <p style="margin-left: 20px"><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: navy">KELECOŞ</span></span></span></em></p> <p style="margin-left: 20px"><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: navy"></span></span></span></em></p> <p style="margin-left: 20px"><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: navy">1 Çay bardağı bulgur</span></span></span></em></p> <p style="margin-left: 20px"><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: navy">1 Su bardağı lepe</span></span></span></em></p> <p style="margin-left: 20px"><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: navy">1 Orta boy patates ve soğan</span></span></span></em></p> <p style="margin-left: 20px"><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: navy">5 Tane kurut</span></span></span></em></p> <p style="margin-left: 20px"><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: navy">2 Yarım kaşık margarin</span></span></span></em></p> <p style="margin-left: 20px"><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: navy">Tuz – 1 tatlı kaşığı pul biber</span></span></span></em></p> <p style="margin-left: 20px"><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: navy"></span></span></span></em></p> <p style="margin-left: 20px"><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: navy">Tencereye bulgur lepe konularak pişirilir. Patates kare şeklinde küçük küçük doğranıp bulgur ve lepe eklenir. Daha sonra kurut bu karışıma eklenerek kaynatılır. Diğer yanda soğan küçük küçük kıyılıp yağda kavrulur. Pul biber eklenerek pişen çorbanın üstüne gezdirilir.</span></span></span></em></p> <p style="margin-left: 20px"><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: navy"></span></span></span></em></p> <p style="margin-left: 20px"><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: navy">Not: Kurut kış hazırlıkları bölümünde hazırlanmıştır. </span></span></span></em> </p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ceylannur, post: 30983, member: 1208"] [INDENT][I][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=navy][B]BOZBAŞ[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=navy]Yarım kg et, 1 baş kuru soğan, Yeteri kadar yağ, 2-3 adet patates, 1-2 tane domates, Bir yemek kaşığı salça, Lepe (Nohutun kırılmışı)[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=navy][B]Yapılışı:[/B] Önce normal bir tencereye soğanları küçük küçük kıyıp koyun. Eti normal büyüklükte doğrayın, yağla birlikte hafif kızartın. Sonra domatesi doğrayıp, salçayı da hafif sulandırıp tencereye dökün. Tencerenin yarısına gelecek şekilde su koyun. Bir taşım kaynadıktan sonra lepeyi (isterseniz nohut kırılmadan da konur). Patatesleri dörde bölüp tuzunu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Altını da hafif kısarak yarım saat kadar pişmesini bekleyin. İçi biraz çukur yemek tabaklarda servis yapın.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=navy][B]Not: [/B]İçine tandır ekmeği doğranıp yenirse lezzetine lezzet katılır. Tabiki yanında yeşil soğanı veya salatayı eksik etmeyin.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=navy][B]YOĞURT ÇORBASI[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=navy]Yarım kg yoğurt, Yarım kg ıspanak, 1 demet maydanoz, 1 çay bardağı pirinç, Tuz,[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=navy]Normal bir tencereye bir miktar su koyun kaynasın. Sonra içerisine yıkanmış pirinci ilave edin, bir miktar kaynadıktan sonra daha önce yıkayıp küçük küçük doğradığınız ıspanakları ve maydonozu ilave edin. Üzerine biraz daha su koyup karıştırın. Kaynamasına yakın tuzunu koyun. 15-20 dakika pişirin. Piştikten sonra ocağın üzerinden alın, serin bir yere bırakın soğusun. Büyük bir tabakta yoğurdu iyice çırpın. Üzerine soğumuş ıspanağı ilave edin ve iyice karıştırın. Çorba eğer katıysa biraz su ve tuz koyup kıvamını yakalayın. ATIĞAŞI 1 Su bardağı pirinç ve lepe 1 Demet kazayağı 1 Demet maydanoz 1 Demet dereotu ½ Demet salmanca 1 Su bardağı et suyu 2 Su bardağı su yeteri kadar tuz 1 Kg. yoğurt Tencereye su lepe/lapa pirinç kurutularak ateş üzerine alınır. Kaynayınca kazayağı salmanca dereotu maydanoz sırasıyla küçük küçük doğranarak ilave edilir. Sebzeler piştikten sonra tuz eklenir. Ateşten alınır. Ateşten alınan karışım buzdolabında veya soğuk bir yerde soğumaya bırakılır. Diğer tarafta yoğurt iyice çarpılır. Soğuyan karışım porselen bir kâsede yoğurt ve soğumuş et suyu ile karıştırılır. Tuzu eklenir. (Fazla karıştırılmaz; çünkü sebzelerin rengi yoğurda çıkabilir.) Katı olmuşsa su ilave edilir. Not: Kazayağı ve salmancanın her mevsim bulunmaması ayrıca mevsiminde bulunsa bile toplanmasının zor olması nedeniyle bunların yerine ıspanak kullanılmaktadır. KELECOŞ 1 Çay bardağı bulgur 1 Su bardağı lepe 1 Orta boy patates ve soğan 5 Tane kurut 2 Yarım kaşık margarin Tuz – 1 tatlı kaşığı pul biber Tencereye bulgur lepe konularak pişirilir. Patates kare şeklinde küçük küçük doğranıp bulgur ve lepe eklenir. Daha sonra kurut bu karışıma eklenerek kaynatılır. Diğer yanda soğan küçük küçük kıyılıp yağda kavrulur. Pul biber eklenerek pişen çorbanın üstüne gezdirilir. Not: Kurut kış hazırlıkları bölümünde hazırlanmıştır. [/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [/INDENT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
BÖLGELERİMİZ VE ŞEHİRLERİMİZ
Bölgeler ve Şehirler
Doğu Anadolu Bölgesi
Iğdır
Iğdır Yemekleri..!!
Üst
Alt