Horlama tedavisi

vaveyla

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
26 Şubat 2011
Mesajlar
503
Tepkime puanı
10
Horlama Hakkında Bilgiler, Horlama ne demektir, Horlamanın Nedenleri, Horlamanın Çareleri, Horlama Tedavisi

Bazı hastalıklar ve düzensiz yaşam nedeniyle uyku kalitesinin bozulması, insanların hayatlarını olumsuz yönde etkiler. Sürekli bir yorgunluk ve uyku hali, kronik uyku bozukluğu veya uyku yetmezliği olan kişilerin, iş verimi, dikkat ve becerileri düşmektedir. Uykusuzluk, kazalara, mal ve can kaybına neden olmaktadır. İstatistikler, uyku bozukluğu tanısı koyulmuş ve tedavi görmemiş hastaların, normalden 4 ile 6 kat daha fazla trafik ve iş kazalarına sebep olduğunu ortaya koymaktadır.

Horlamak, tanım olarak, uyurken yüksek, kaba seslerle nefes almak demektir.
Bazen horlamak, uyku apnesi gibi tehlikeli durumların habercisi de olabilir. Uyku apnesi, uykuda 10 saniye ve daha fazlası nefes alamamayı tanımlamaktadır. Apne periyodu; horlama sesinin çıkmasından sonra gelen kısa süreli sessizlikte, nefes alamamakla oluşur. Bu durum bir gece içinde defalarca meydana gelebilir.

Ancak hemen hemen her gün, yüksek şiddette ve uykuda nefes kesilmelerinin eşlik ettiği horlamalar, gerek hastanın yaşam süresini kısaltması, gerekse beraberinde önemli hastalıklar için risk oluşturması nedeniyle tedavi edilmesi gereken önemli bir sağlık sorunudur. Gece uykuda horlarken nefesi kesilen ve yaşı 60’ ın üzerinde olanların hayati tehlike taşıdıkları, birçok kalp ve solunum hastalıklarına yatkın oldukları bilinmektedir.
Uyku apnesinin, yatakta ölüm, yüksek tansiyon, kalp enfarktüsü risklerini artıran bir durum olabileceği unutulmamalıdır.

Horlamanın nedenleri arasında şunlar sıralanabilir;
· Alkol tüketmek, yatmak üzereyken uyku hapı veya antihistaminik gibi yatıştırıcı ilaçlar kullanmak,
· Özellikle yakın zamanda geçirilen alerjiler veya soğuk algınlığından kaynaklanan burun tıkanıklığı,
· Boğaz enfeksiyonlarına bağlı tonsillerin şişmesi ve hava yollarını tıkaması.
 

serjikan

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
31 Ocak 2013
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Benimde horlama problemim vardı, geceleri kabus gibiydi eşimle köşe kapmaca oynardık. daha sonra int. araştırmaya başladım horlamaya 7 günde son diye bir siteyle karşılaştım bana faydası oldu sizlerle paylaşmak istedim.
 

aysenur1

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
6 Mayıs 2014
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Horlamaya son verdik

Mutlaka doktora görünmeliyiz, ancak .... sitesinden eşime aldığım ...... adlı horlama önleyici sprey çok işe yaradı tavsiye ederim. İnatla işe yaramayacağını iddia eden eşim ürünü kullandıktan sonra etkisini görünce çok şaşırdı artık ailecek rahat uyuyoruz. :)
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Horlama tedavisi başlığı altında sadece bilgilendirmek amaçlı açılan bu konunun altına, piyasada satılan uyduruk ve son derece sağlıksız ürünlerin veya bu işlerle uğraşan sitelerin reklamını yapmak için üye olanlar var...
Link veya site ismi ya da ilaç ismi verenlere kesinlikle itibar etmeyin... (Biz linkleri, site ismi ve ilaç isimlerini siliyoruz) Siz en iyisi bu konuda ehil uzmanlara başvurun, tedavi olun, bir ilaç kullanılacaksa onların yazdıkları reçeteye göre ilacınızı eczaneden alın...

HORLAMA TEDAVİ EDİLEBİLİR Mİ?

Horlamanın bir çok tipi tedavi edilebilir. Horlayan erişkinler;
Sportif bir yaşam biçimi seçilmeli,
Horlayan kişiler uyku ilaçları, sakinleştirici ve antihistaminik denilen allerji ilaçlarını uykudan önce almamalı,
Aşırı yorgunluktan, uykudan 4 saat önce alkol almaktan 3 saat önce de ağır yemekten sakınmalı,
Uykuda sırt üstü yatmak yerine yana yatmak tercih edilmeli.
Yatağınızın baş tarafı daha yukarıda olacak şekilde tüm yatağınız yaklaşık olarak 10 cm bir tarafa doğru çeviriniz.

Horlama uvulopalatofarengoplasti ameliyatı (UPPP) ile veya laser-assisted uvulopalatoplasti (LAUP) (lokal anestezi ile yapılabilir) yöntemleri ile yapılır. Cerrahinin çok riskli veya hasta tarafından istenilmediği durumlarda boğaza basınçlı hava veren maske takarak (CPAP) kişi uyuyabilir. Kronik olarak horlayan her çocuk KBB uzmanı tarafından detaylı olarak muayene edilmeli, bademcik ve geniz eti ameliyatının gerekli olduğu durumlarda cerrahi müdahale çocuğun sağlığına ve gelişimine çok önemli yararlar sağlayacaktır.

Radyo Frekans Yöntemiyle Horlama Tedavisi (Bir çok hastanede uygulanan bir yöntem tarif ediliyor... ANCAK SİZ YİNE DE İYİCE ARAŞTIRMADAN, İNCELEMEDEN KARAR VERMEYİN)
Gündüz dikkatsizlik, konsantrasyon bozukluğu, uykuya meyil, iş yaşamında başarısızlık, eşler arasında geçimsizlik, tatil ve iş gezilerinde istenmeyen kişi olmak gibi sosyal problemler olarak karşımıza çıkacağı gibi, tıbbi olarak da uykuda ani ölümler, yüksek tansiyon, kalp-damar hastalıkları, depresyon, akciğer hastalıkları olarak görülmektedir.

Horlamayı azaltmak için kişisel önlemlerin yeterli olmadığı durumlarda bir Kulak Burun Boğaz uzmanına başvurulması gereklidir. Her pozisyonda ciddi şekilde horlayan kişilerle, uykularında en az on saniye süren ve saatte en az yedi defa tekrarlanan apneli hastaların tedavisi zorunludur. Boğaz bölgesindeki anormalliklere bağlı horlama ve uyku apnesi spesifik tedavi gerektiren bir sorun olarak ortaya çıkar.

Horlama Tedavisi ile Kesin Çözüm (DİYORLAR SİZ YİNEDE GEREK HEKİMLERDEN GEREKSE BU YÖNTEMİ DENEMİŞ OLAN KİŞİLERDEN BİLGİ ALMADAN KARAR VERMEYİN)

Horlama tedavisinde klasik cerrahi yöntemler ve lazerin başarı oranın yüzde 70 lerdedir. Ameliyat sonrası ağrılar ise bazen 1 aydan fazla sürmektedir. Yeni bilimsel çalışmaların sonucunda ulaşılan son nokta olan radyo-frekans dalgalarıyla horlama tedavisi, son derece ağrısız, sızısız ve en önemlisi kansız bir şekilde hastayı sorunundan kurtarmaktadır. Ameliyattan bir saat sonra hasta yemeğini yiyebildiği gibi işinin başına dönebilmektedir.

Yapılmakta olan radyo-frekans yöntemiyle horlama tedavisinde istenilen bölgede doku hacmini azaltmak için radyofrekans dalgalarının ısıtma özelliğinden faydalanarak , 300 ila 1000 Kbz arasındaki radyofrekans dalgalarının, sinir uçlarına zarar vermeden yumuşak dokuda bir hipertermi (yüksek ısı) meydana getirmesi sağlanır. Düşük güçte, alçak voltajda ve ortalama 75-85 derecede kullanılan radyo-frekans sistemi, yumuşak damak ve küçük dile bağlı horlamalarda kullanılan hızlı, basit ve etkili bir cerrahi metot olarak tanımlanmaktadır.

Ağrısız, sızısız ve kansız, yan etkisi olamayan bu tedavi yöntemi, hastanın en fazla iki saat sonra günlük hayatına dönmesini sağlar. Radyo-frekans dalgalarıyla horlama tedavisi lokal anestezi altında, poliklinik şartlarda 15-20 dakikada gerçekleştirilebilmektedir.
 
Üst Alt