Hınzır Eti Ve Bilmedikleriniz

HalalenTayyiben

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
10 Mart 2016
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Selamün Aleyküm

Kardeşlerim insan sağlığı ile alakalı bizleri yakından ilğilendiren konuları sizlerle paylaşma kararı aldık Hizmet için tebliğ ve bilgilendirme konularımız bütün forumlarda
Cyber Warrior Halalen Tayyiben Tim Ekibi ögrenebilirsiniz çalışmalarımız bu şekilde devam edecektir.

İnşaAllah bu konumuzda Hınzır (domuz eti ) ile alakalı bilgiler verilecektir konuyu titizlikle okumanızı ve bu yönlende önlem alınmasını olayın ciddiyetinden dolayı rica ederiz Tevfik ve inayet yalnız Allahü Teala dandır. Geçmiş konuları incelediğimizde bu denli açıklamalı konu açılmadıgı görülmüştür detaylı açıklamaları ile buyrun okuyalım

Allah’ın kesin olarak yasakladığı domuz. Son yıllarda ne yediğimizin ne içtiğimizin farkında değiliz. Yediğimizin, içtiğimizin mahiyetini bilmediğimiz gibi araştırmıyoruz da. Yediklerimiz ne kadar helal biliyor musunuz? At eti mi? eşek eti mi? domuz eti mi? yoksa sığır, koyun, keçi etimi yiyorsunuz biliyor musunuz? Ülkemizde domuz çiftlikleri var, sığır eti damgasıyla domuz, at ve eşek ithal ediliyor. Domuz vuran avcılardan öldürülen domuzlar satın alınıyor. Aldığımız etin, kıymanın, sucuğun, pastırmanın, salamın, sosisin helal olup olmadığından emin olamıyoruz.
Helal lokma yemek eskiden kolaydı. Kasabımız, lokantacımız, marketçimiz çok titizdi. Haram yedirmekten çekinir, Allah’tan korkardı. Yedirende de yiyende de eski hassasiyet kalmadı.

Bir kısmımız helal, haram fark etmiyor yiyor. Bir kısmımız helal yedirmek ve yemek için gayret göstermiyor. Bir kısmımız da öyle hassas ki, emin olmadığı, güvenmediği yerden alış veriş etmiyor, haram yememek için elinden gelen gayreti gösteriyor. Yani inandığı gibi yaşıyor, yaşadığı gibi inanmıyor. Bu konuda ‘bilmiyordum’ demek mazeret olmaz. Araştırmak gerekir. Araştırmamak insanı harama götürür.

Domuz (hınzır ) Nedir ;

Çiftparmaklılar takımının Gevişgetirmeyen alttakımına bağlı Domuzgiller familyasından bir memeli hayvandır. 4-4.5 ayda bir 1-20 arası yavru yapabilirse de ancak 4-7 yavru gelişebilir. Türlerine ve yaşadıkları ülkelere göre; ağırlıkları 50-350 kg, uzunlukları 1-1.5 m arasında değişir. Küt biçimde sona eren kemikleşmiş, sert, uzun burunları olup erkeklerinde gelişmiş köpekdişleri savunma görevinin yanı sıra toprağı eşerek başlıca besinleri olan köklerle yumruları çıkarmaya yarar. Ayrıca kestane, kozalak, palamut, ot, böcek, sürüngen ve küçük memelilerle beslenirler.

Ayet i Kerime :

Allah si*ze ancak ölüyü (leşi), kanı, domuz eti*ni ve Allah ’tan başkası adına kesileni haram kıldı" (el-Bakara 2/173)

Türleri :

Gövdelerini çamura bulayarak böceklerden ve asalaklardan korunurlar, gündüzleri ağaç altlarında dinlenirler. Kendilerini tehlikede hissettikleri durumlarda saldırgan olabilirler. Domuzlar, suaygırları gibi, gevişgetirmeyenlerin basit mideli tek çift-parmaklısıdır. Çok hızlı çoğalırlar. Evcildomuz, yabandomuzu, geyikdomuzu, düğmeli Afrika domuzu bilinen türleridir.

Hadis :

İmam Malik`e Yahya İbnu Said`den ulaştığına göre "Hz. İsa yolda bir domuza rastlar. Ona: "Selametle yoldan çekil!" der. Yanında bulunanlar: "Bunu şu domuz için mi söylüyorsun.?" diye sorarlar. (O ise domuz kelimesini diliyle telaffuz etmekten çekindiğini ifade eder ve): "Ben, dilimin çirkin şeyi söylemeye alışmasından korkuyorum!" cevabını verir."
HadisNo : 5925 (Kutub-i Sitte)

Domuzun Haram Kılınmasının Hikmeti:

Kur’an-ı Kerim’de etinin haram olduğu belirtilen tek hayvan domuzdur. Et yi*yen diğer yırtıcı hayvanlarla ilgili yasak ise sünnet ve ictihada dayanmaktadır.
Kur’an domuzu haram sayarken onu "fısk" (el-Maide 5/3) ve "rics’ (el-En’am 6/145) olarak nitelendirir. Rics (maddi veya manevi bakımdan pis, murdar) olma hususu şarap, kumar, putlar ve fal ok*larıyla ilgili olarak da zikredilmektedir (el-Maide 5/90).

Bundan hareket eden İslam hukukçularının genel anlayışı. DOmuz ve şarabın haram olmasının yani sıra necis olduğu yönündedir. Başta Ma*likiler olmak üzere bazı hukukçular do*muzun canlı hayvan olarak necis sayıl*madığını, ölüsünün ve ayrıca et, deri vb. parçalarının necis olduğunu söylemek su*retiyle bir ayırım yapmışlardır
(İbnü’l-Arabî, I, 54; İbn Cüzey, s 46,47) Bu sebeple ayette yer alan rics nitelendirme*siyle kumar ve putlarda olduğu gibi şer’i ve manevi kirliliğin kastedilmiş olması da mümkün görülmektedir.
Domuzun haram kılınmasındaki hik*metlerin neler olduğunu bugün ilim ve modern tıp tam anlamıyla tespit edip ortaya koymuş olmamakla beraber bu hayvanın birçok hastalık sebebini bün*yesinde taşıdığı ve insan sağlığına ver*diği zararların öldürücü boyutlara ulaş*tığı bilinmektedir. Bu konuda yapılan araştırmalar, hayvan etleri arasında en çok domuz etinin insana hastalık buIaş*tırma özelliğine sahip olduğunu ortaya koymuştur.

Domuz eti, yağ dokusu ve elementle*ri bakımından diğer hayvan etlerinden farklıdır. Hangi domuz cinsi olursa ol*sun bunların etlerinde kolesterin, yağ asitleri, kükürt, histamin, büyüme hor*monları oldukça fazladır.

Zararları :

Domuz geviş getirmez, pis şeyler yer, leş yer, kendisi hastalık taşır, eti en çok yağlı ve insana zararlıdır.
-Domuzdan domuz gribi, domuz yılancığı, domuz vebası, kuduz, şarbon, şap, tüberküloz gibi hastalıklar geçer.
-Domuz eti yiyen hayvanlar üzerinde de olumsuz etki yaptığı tespit edilmiştir.
-Domuz yiyen insanda olumsuz etkilenir. Domuzdan parazitler geçer. Domuz eti ne kadar pişirilirse pişirilsin mikroplar ölmez.
Domuz eti, insan karakterini insanın mayasını bozar, domuza benzeme, eşini kıskanmama, pisliğe aldırmama ve maneviyata duyarsızlık gibi haller görülür.
-Domuzdan gıda olmaz şifa olma. Domuz eti E vitaminini öldürür. Domuzdan trişin geçer, veba bulaşır. Cilt hastalıklarına, saç dökülmesine neden olur. Vücudun yapısını bozar.
Ayrıca cinnet körlük gibi hastalıklara neden olur. A vitaminini azaltır.Protein değeri en düşük et, domuz etidir.
-Sığır:18.11 -Dana:18.86 -Koyun:16.27 -Tavşan:22.05 -Tavuk:18.46 -Ördek:21.53 -Domuz:14.43 tür.
150kg domuzun 75 kilosu yağdır. Yani domuzun besleyici değeri yoktur.
Domuz etinin tıbben tespit edilen bazı zararları da şöyledir:
-Domuz eti, iltihaplanmalara sebep olur. Doku şişmelerine neden olur.
-Domuzda büyüme hormonu çok yüksek olduğundan şişmanlığa sebep olur ve vücudun şeklini bozar.
-Domuz eti, damar tıkanıklıklarına ve ani ölümlere sebep olur.
Domuz ve katkı maddeleri
Domuz çiftlikleri var. Çokça üreyen bu hayvan ihraç edilmiyor. Onun için oje, ruj, bazı kremler, sabun, çikolata, sakız, insülün, salam, sucuk gibi kozmetik ve gıda maddelerine katılmaktadır.
Domuzun etinin dışındaki şeyler kullanılabilir mi:
Domuzun sadece eti değil her şeyi haram kılınmıştır. Domuzun, kılının, derisinin, kemiğinin kullanılması da haramdır. Ayakkabı, kaban gibi şeylerin domuz derisinden olduğu bilinirse kullanmaktan kaçınılmalıdır.
Ruj ve ojelere domuz yağı katıldığı için kullanılmamalıdır.

Domuzdan her hangi bir şeyin insana nakli caiz midir:

Allah domuzu haram kılarken her şeyini haram kılmıştır. Peygamberimiz domuzun her şeyini hatta alımını, satımını, beslenmesini ve domuz işinde çalışılmasını bile haram kılmıştır.
Domuzdan organ nakli, domuzdan elde edilen insilünin kullanılması caiz değildir.
Bu güne kadar yapılan bazı nakiller olumlu sonuç vermemiştir. Maymundan insana yapılan nakillerde olumlu sonuç vermemiştir.
Nakil yapılsa bile domuzda bulunan birçok hastalığın insana geçmesinden endişe edilmektedir.
Domuzdan elde edilen başlıca mamuller; jelatin, lipidler, (yağ asitleri), ünsilin, kalp kapakçıkları, heparin, deri, fırça kılı vesairedir.
Kasap ve marketlerde etler parçalanarak satılmaktadır.Domuz eti ve diğer etler aynı bıçaklarla kesilmekte ve artık mahallemizde bulunan marketlerde de domuz etine rastlayacağız. Özellikle kasaplar başta olmak üzere kesimhane sahipleri, üreticiler, restorant işletenler, tüketiciler bu karışım konusunda uyarılmalıdır, bilgilendirilmelidir.
Legal ve illegal olarak yılda 1 milyona yakın kesimi yapılan domuzun her eczası hayatımızın çeşitli kademesinde farkına varmadan, bilgimizin dışında karşımıza çıkabilecek durumdadır. Ve bunu kontrol edecek, Müslüman halka bildirecek hiçbir resmi ve sivil merci bulunmamaktadır.
Haramdan azami sakınan mütedeyyin Müslümanların evine dahi haram ihtiva eden mamuller rahatlıkla girmektedir. Bunları salam, sosis, sucuk, jambon, kavurma, ayakkabı, fırça, sabun gibi maddelere direkt katılarak, farkında olmadan tüketmekteyiz. Hatta beslenme kültürünün mühim bir unsuru haline gelmişlerdir. Helale-harama dikkat eden insanlar piyasadaki birçok ürünü araştırmak zorunda kalmaktadır.

En önemli çözüm ise; Müslüman tüketici karşılaşmış olduğu bu tehlikeli duruma sessiz kalmamalıdır. Ve yıllardır bulunduğu bu sessizlikten artık çıkmalıdır. Bilinçlenme, şuurlanma arttıkça kimse bize zorla domuz eti yediremeyecektir ve marketlerde satışını yapamayacaktır.



Haram Olan Katkı Maddeleri

E120** E441** E901** E904** E910** E920** E921** E966** E542** E544** E1510**

** işaretleri kesin hayvan kökenli katkıları gösterir. (çoğunlukla domuzdan elde edilir)

Kodlar ve yanlarında kodların temsil ettigi katkı maddelerin isimleri yer almaktadır

E120 (i) Karmin E120 (ii) Kosinal ekstrakt CI 75470

Kaynağı :

Doğal kırmızı gıda renklendiricisi, etli bitkilerin farklı türlerinde yaşayan Dactylopius coccus böceklerden ekstrakte edilir. E120 (i) saf renklendiriciyken E120 (ii) ham ekstraktır.

Fonksiyon ve Özellikleri: Kırmızı gıda renklendiricisi. Suda çok çözünür.

Kullanımındaki sınırlamalar :

Böceklerden ekstrakte edildiği için, etin yanı sıra süt ve süt ürünleri de yemeyen vejetaryanlar, yalnızca et yemeyen vejeteryanlar ve bazı din grupları tarafından E120 tüketilmez.

E441 Jelâtin (% 0,6) )

Hayvansaldır. Domuz ve sığır gibi büyükbaş hayvanların kemiklerinden elde edilir.

Kullanıldıgı yerler: Dondurmalarda , Jöle , Pasta Yoğurt bira, hafif içecekler, kurutulmuş meyveler, meyve suyu, likör, şarap, sirke ve patates ürünleridir

E901 (i) beyaz balmumu, E901 (ii) sarı balmumu, E904 : Sellak

Foksiyon ve Özellikleri: Kaplama.
Kullanıldıgı yerler: Şekerleme, meyveler.

E920 : L-Sistein

Kaynağı: Tüm proteinlerde bulunan zorunlu amino asit (zorunlu,insan vücudu için gerekli olduğunu gösterir). Hayvan proteini ve tüyü dahil olmak üzere proteinden üretilmiştir.

Foksiyon ve Özellikleri: Ekmek zenginletirici. Mayalı ekmeğin yapısını stabilize eder..

Ürünler: Ekmek.

Kullanımındaki sınırlamalar: E920 domuz dahil olmak üzere hayvasal kaynaktan elde edilir. Bu nedenle Müslümanlar, Yahudiler, Hindular ve etin yanısıra süt ve süt ürünleri de yemeyen vejetaryanlar kullanımından kaçınır.

E921 : L-Sistin

Kaynağı: Tüm proteinlerde bulunan zorunlu amino asit (zorunlu, insan vücudu için gerekli olduğunu gösterir). Hayvan proteini ve tüyü dahil olmak üzere proteinden üretilmiştir.

Foksiyon ve Özellikleri: Ekmek zenginletirici. Mayalı ekmeğin yapısını stabilize eder.

Ürünler: Ekmek.

Kullanımındaki sınırlamalar: E921 domuz dahil olmak üzere hayvasal kaynaktan elde edilir. Bu nedenle Müslümanlar, Yahudiler, Hindular ve etin yanısıra süt ve süt ürünleri de yemeyen vejetaryanlar kullanımından kaçınır

Kaynağı: Peyniraltı suyundan (süt) elde edilen süt şekerinden (laktoz) üretilen sentetik şeker alkolü.

E966

Foksiyon ve Özellikleri: Düşük kalorili tatlandırıcı.

Ürünler: Birçok fırın ürününde ve şekerlemelerde.

Alkol Tehlikesi !!!!

E542 Yenilebilir kemik fosfat

Kaynağı: Hayvan kemiklerinden üretilir. Fonksiyon ve Özellikleri:

Topaklanmayı engelleyici ajan, emülgatör ve gıda takviyelerinde fosfor kaynağı olarak kullanılır. Esas kullanımı bununla birlikte kozmetiktir. (diş macunu gibi).

Ürünler: Kurutulmuş ürünler, şeker kamışı. Yan etkleri:

Fosfatlar vücut için normal zorunlu tuzlardır. kalsiyum eksikliğinden korunmak için gereklidir, kullanımları sınırlıdır, kalsiyumu kolayca bağlarlar. Bunlar yan etkilere sahip değildir.

Kullanımındaki sınırlamalar: E542 bütün din grupları, yalnızca et yemeyen vejeteryanlar ve etin yanı sıra süt ve süt ürünleri de yemeyen vejetaryanlar, Müslümanlar, Yahudiler ve Hindular tarafından tüketilmeyebilir. Ürün hayvan kemiklerinden yapılır, domuz ve sığır gibi.

E544 : Kalsiyum polifosfat

Kaynağı: Isıtılmış kalsiyum fosfattan üretilir.

Fonksiyon ve Özellikleri:

Emülgatör ve stabilizör olarak kullanılır.

Kullanılan Kaynaklar: Kuran-ı Kerim , Hadis-i Şerif , Gıdaharekatı , gimdes , çeşitli türden kaynaklı internet siteleri

halalen-tayyiben_zpsmvsd2ccr.png
 

tozduman

Moderatör
Moderatör
Katılım
2 Şubat 2015
Mesajlar
1,133
Tepkime puanı
8
Yoğurt girmiyor ama tek başına harama değil mi.
Yoğurt şifa biliyorum.
Bira ile yoğurt ilk kez duydum
 

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
14 Şubat 2015
Mesajlar
1,512
Tepkime puanı
10
Helal ve haram, imtahan sebebidir. Önemli olan imtahan ekseninde haramlardan kacinmaktir. Ben eskiden, bilim ekseninde, haramin hikmetlerini okumaktan zevk alirdim, simdi eskisi kadar degilim. Koca Avrupa, cem'an domuz tüketiyor, adamlar tas gibi saglikli ve sihhatli. --)) Dolayisiyla, netice, Allahü Teala'nin sinamasindan öte bir sey degil. Domuz etini yeme, Allah haram kildigi icin. Anlastik insallah. --))
 
Üst Alt