Hayatinda erkek arkadasin olmasi gunahmidir?

bagul

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
29 Mayıs 2018
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Oncelikle herkese merhabalar! Hayatinda erkek arkadasin olmasi gunahmidir? Ben 18 yasimdayim 3 senedir erkek arkadasimla cikiyoruz, birbirimizi seviyoruz niyetimiz ciddi ama universite okumamiz, calismamiz icin evlenmiyoruz. Evlenmek dusuniyoruz ama 8 sene sonra. Bu arada ben namazimi kilan kizim yalnis anlasilmasin lutfen uzatmiyorum soruma geciyorum seviyoruz birbirimizi bulusuyoruz ara sira. Dini olarak sevmek sevilmek, opmek, sarilmak elini tutmak gunahmidir ? Cevabinizi bekliyorum cok tesekkur ederim allah razi olsun.
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Merhaba kardeşim, madem namazını kılıyorsun bunu bilmen lazım ki; Evli olmadan öpmek, sarılmak, elini tutmak gibi şeyler müslümanlarların lügatında yeri olan bir kelime olmadığı gibi, ifade ettiği mânâ da Müslümanlarda hayat bulan bir olay değildir.

İslâm bu konuda erkekle kadına sınırlar çizer ve Efendimizin (asm) meşhur ikazı iki tarafı da kesin ölçülerle korumaya alır, muhafaza eder.

Yabancı bir kadınla bir erkek iki ikiye, baş başa kalırlarsa üçüncüleri şeytandır!

Yine bir kudsi beyandan öğrenmekteyiz ki, sonu evliliğe varmayan gayrimeşru yakınlaşmalardan taraflar öylesine pişmanlık duyacak ki ahirette:

Keşke ateş parçası tutsaydım da böyle sonuçlar verecek başlangıçlar yapmasaydım!..diye feryat edeceklerdir. Ama bunun faydası olmayacaktır. Çünkü ok yaydan çıkmış, kurşun hedefi vurmuş; tamiri mümkün olmayan tahribat vaki olmuştur.

Evlenecek kişilerin birbirlerini görmeleri, konuşmaları, halvet halinde olmamalıdır. Yanlarında kızın mahremlerinden ve ya kadınlarından bir üçüncü şahsın da olması gerekir. (Abdullah Ulvan, Terbiyet'ül- Evlad) Çünkü İslam'da nikahtan önce halvet hali asla caiz değildir.

Yani yaptığın iş islama uygun değildir kardeşim...
 

Virus303

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
18 Eylül 2018
Mesajlar
14
Tepkime puanı
0
Günah desem erkek arkadaşını terk edecekmisin. Bu soruya cevap ver bence önce. Evleneceğin eş sen doğduğunda belli idi zaten. Daha çok gençsin. Köprünün altından nice sular geçer de yollar ayrılır yollar kesişir. Benim sana tavsiyem ileri gitme ki gerçekten evleneceğin eşinin yüzüne bakabilesin.
 
Üst Alt