Günlük Kılınan Namaz çeşitleri

Romantikssv

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Katılım
6 Şubat 2014
Mesajlar
42
Tepkime puanı
0
Normal kıldığımız 5 vakit namazı 40 rekat kılan 50 rekat kılınmış sevabı kazanır. sabah namazının 2 rekat sünneti insanı gün boyu korur. Her bir vaktin namazını kılanı bir sonraki namaza kadar Allahu teala garantisi altına alınır. sabah namazı şahadetlidir.

vitir namazının ise geceliğin ilerliyen saatlerde kılınması makbuldur. cemaatla kılınan namaz evde kılınan namazdan 27 derece faziletlidir. ramazanda ise namaz 70 misli değere çıkıyormuş.

Ebu Davud bu hadisi, Ebu Saidi'l-Hudri'den kaydettiği şu hadisin arkasından rivayet eder: 'Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: 'Cemaatle kılınan namaz yirmibeş namaza bedeldir. Kişi (cemaatle yolculuk sırasında) çölde kılar da rükû ve secdelerini tam yaparsa, o zaman (sevabı) elli misline ulaşır.' Evet inciden veya baska bir tarzdan altin gumus zumrut ve yakut veya ozel cennette kosk sahibi olmak istiyenler sabah 9 ile 11 satleri arasinda 12 rekat kusluk namazi oncesinde niyetlenip bu maddelerden namazlarini kilip bitirsinler. hormetlerimle tebarani hadisinden ozeller altinin hadisi var digerleri derlemedir saygilar.

Not.toplamda 1 milyon köşk dikilmektedir cennet toplamda 10 dünya büyüklüğünde olur 1 dünya büyüklüğünde cennet sizin olur 9 dünya büyüklüğünde geriye kalan cenneti gezersiniz.

peygamberimize miraç hadisesinde günlük 40 rekat namaz kılınması ümmetine farz kılınmıştır. günlük 40 rekat farz namazı kılan ekstra 10 rekat namaz sevabı almaya hak kazanır. buhari 1ci seri 14. ciltte bu durum böyle açıklanmıştır.

namazda her rekat dikilişte 3 tane zammı sureden fazla sure okumayınız. abdest alırken amentü duasını okuyunuz. zammı surelerin hepsini bilmek farzdır. namaz bittikten sonra selevat getirilip ayetel kürsi okunur arkasından tespih çekilir. hörmetlerimle.

Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: 'Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) : 'Sizden kim evine döndüğü zaman üç adet gebe, iri, semiz deve bulmayı istemez? ' diye sordu. 'Hepimiz isteriz' diye cevap verdik. 'Öyle ise, buyurdu, kim namazda üç âyet okusa bu ona, üç iri ve semiz deveden daha hayırlıdır'

Namaz oruç zikir Allah yolunda yapılan bu 3 ibadet 700 misli sevaba ulaşarak katlanır (buhari hadisinden)

cuma namazı erkeklere farzdır en az 10 rekat kılınır. 10 rekat bu namazı kılmayanın cuması kabul olmaz cumanın kılınmasının şüpheli olduğu yerlerde 4.rekat zühür ahir kılınır. Zuhür Ahir Öğle Namazının Farzı Yerine Geçer Zuhür Ahir Namazından Sonra 2 Rekatta Vaktin Son Sünneti Kılınır. Bu Namaz Sünnet Bir Namazdır. Cumaya Birinci Saatte Giden Bir Deve, İkinci Saatte Giden İnek Veya Koyun, 3 cü Saatte Giden Bir Horoz, 4cü Saatte Giden Bir yumurta infak etmiş gibi Mükafat Kazanır. (Buhari Tirmizi )
(mgv) derlemelidir Not.Öğle Namazını ikindi namazını 45 dakika geçeseye kadar kılabilirsiniz. Bir Rivayete göre öyleymiş. (Menzil Bursa/yenişehir tarikatının görüşü Dergisi Semerkant Ayda Bir çıkar)

Not.Sabah Namazının Sünnetini öğle namazı vakti gireseye kadar kılabilirsiniz. farzının kazasınıda gün boyu yapabilirsiniz. (mgv milli gençlik vakfı şimdiki adı Anadolu gençlik vakfı dergisi)

Not.yatsı Namazını sabah ezanı okunasaya kadar kılabilirsiniz (Etempaşa kuran kursu)

Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:'Her kim oniki rekat nafile kılmaya devam ederse, Allah onun için cennette bir köşk yapar: Öğleden önce dört rekat, öğleden sonra iki rekat, akşam namazından sonra iki rekat, yatsıdan sonra iki rekat,sabah namazından önce iki rekat.'Aişe radıyallahu anha. Tirmizî.

Normalde 12 rekat Nafile Namaz kılana cennette bir ev inşa edilir teheccüd namazını geceliyin 1 den sonra kılan çok misli Namaz sevaplarına kavuşabiliyor. 2 rekat Kuşluk Namazı Kılanlar Tam Bir hac ve umre sevabı kazanırlar kuşluk Namazını Sabah 9 ile 11 saatleri arasında kılmanız tavsiye Edilir. genelde 2 şer rekat 2.şer rekat olmak uzere 12 rekata kadar kılınması tavsiye edilir. Sabah namazından sonra güneşin doğmasına yakın 2 rekat Nafile namaz kılınması tavsiye edilir. bu Namaz Tam Bir umre ve hac sevabına eşittir.
 
Üst Alt