Giresun ulaşım

ceylannur

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
2 Eylül 2011
Mesajlar
3,872
Tepkime puanı
37
Ulaşım

yol3.jpg
Karayolları:

Giresun İlinde ulaşım sahil kesiminden geçen 010 no lu Devlet Kara yolu ile sağlanmaktadır. Ancak artan trafik nedeniyle bu yol ihtiyaca cevap vermemektedir. Bu nedenle yolda iyileştirilme çalışmaları yapılmaktadır.

İl1 deki Karayolu ağı 368 Km. olup, bunun 252 Km.si devlet yolu, 116 Km.si İl yoludur. Devlet ve İl yollarının toplamının % 91 'i asfalt % 9'u stabilize yoldur. Ayrıca, 77 Km.si asfalt olan toplam 6853 Km. köy yolu bulunmaktadır.

Halen iç Anadolu ile irtibat Giresun-Şebinkarahisar yolu ile sağlanmaktadır. İç Anadolu ile irtibatı en kısa ve ekonomik olarak sağlayacak olan ve yapımına 1976 yılında başlanan Tirebolu-Torul yolunda çalışmalar sona ermek üzeredir. 88 Km. uzunluğunda olan Tirebolu-Torul yolunun Tirebolu tarafından 31 Km., Torul tarafından 35 Km. olmak üzere 66 Km.si asfalt kaplamalı olarak tamamlanmıştır. 22 Km.lik orta kesiminde DSİ tarafından çalışmalar sürdürülmektedir.

Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı taşra teşkilatı 18 adet Bölge Müdürlüğünden oluşmaktadır. Giresun Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü sınırları içinde olup, Bölge Merkezi Trabzon İlidir. Karayolları 10. Bölge Müdürlüğüne Trabzon, Rize, Giresun, Gümüşhane, Artvin ve Bayburt illeri bağlı bulunmaktadır.
havayolu.jpg

Giresun İlinde ise, 104. Şube Şefliği Ünitesi Karayollarından sorumlu tek kuruluş olarak görev yapmaktadır.

Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk İlçelerindeki karayolu Sivas 16. Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanı içindedir.

Otogar Tel : (+90-454) 215 01 27

Havayolları:
İl' de hava ulaşımı mevcut değildir. Ancak 1997 yılında Giresun ve Ordu İlleri arasında hava alanı yapılması için her iki il kuruluşlarının üye olduğu bir vakıf (OR-Gİ) kurulmuştur. Bu vakıf tarafından Deniz dolgusu yapılarak kazanılacak olan alan üzerine kurulacak Havaalanının mendirek inşaatına başlanmıştır.

denizyolu.jpg
Denizyolları:

Giresun Limanı 1959 yılında hizmete girmiştir. Doğuda Çamburnu, Batıda Piraziz arasındaki Deniz alanını kapsar. Limanın şilep rıhtımı, Yolcu rıhtımı, motor rıhtımı, balıkçı rıhtımı ve kılavuzluk rıhtımı olmak üzere (5) adet rıhtımı bulunmaktadır. İlin yurtdışına açılan önemli bir kapısı da Deniz yoludur.

Liman, Türk ve yabancı gemilere yükleme ve boşaltma yapabilecek her türlü kolaylığa ve imkanlara sahiptir. İl genelinde tescilli ve tescilsiz gemi sayısı (805) adettir.

Ticaret gemilerinde çalışmak amacıyla liman başkanlığı tarafından şu ana kadar 2333 adet gemi adamı cüzdanı verilmiştir. Limanın yükleme ve boşaltma kapasitesi 1.300.000 yıl/Ton 'dur. 1994 yılı yatırım programına alınan Giresun Limanı tevsiatı ile Ana mendireğin 101 M. Uzatılması, liman içine ilave rıhtım ve saha genişlemesi, rıhtımların önlerindeki sığlıkların taranması ve böylece liman kapasitesinin 1.797.000 yıl/Ton yükseltilmesi planlanmıştır.

İhraç maddeleri arasında fındık, Un, Maden ve karışık yük gelmekte olup, boşaltılan (İthal edilen) maddeler ise genelde tomruk, buğday ve kömürü kapsamaktadır. Deniz taşımacılığı genelde Karadeniz'e sahilden Devletlerin limanlarına yapıldığı gibi, Ülkemiz Limanlarına da yapılmaktadır.

Liman Tel : (+90-454) 216 11 06
 
Üst Alt