Gaziantep Mutfagı

ceylannur

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
2 Eylül 2011
Mesajlar
3,872
Tepkime puanı
37
Gaziantep Mutfagı
Tike Kebabı (Kuşbaşı)
kusbasi_tike.jpg

» Yapılışı
Malzeme
500 gr. kebaplık et
100 gr. kuyruk
3-4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates ve biber salçası
2 çorba kaşığı zeytinyağı Kırmızıbiber, tuz, karabiber

Tarifi
Et ve kuyruk ceviz büyüklüğünde doğranır. Terbiyelemek için tüm malzemeler et ile bir kapta ovulur. Bir gece bekletilir. Daha sonra şişlere 4 et 1 kuyruk saplanarak orta harlı mangalda pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
 
Üst Alt