Gavs Abdulbaki ( Seyyid Seceresi)

Naksi

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Mart 2012
Mesajlar
6
Tepkime puanı
0
01- HAZRETİ MUHAMMED MUSTAFA ( S.A.V )
02- SEYYiD iMAM HÜSEYiN (R.A.)
03- SEYYiD iMAM ALi (K.S.)
04- SEYYiD SERAFEDDiN (K.S.)
05- S.MUHAMMED EL- MAGFUR EBU FiRAS (K.S.)
06- SEYYiD MACEDDiN (K.S.)
07- SEYYiD EBU FiRAS (K.S.)
08- SEYYiD TACEDDiN (K.S.)
09- SEYYiD MUHAMMED (K.S.)
10- SEYYiD FELLAH (K.S.)
11- SEYYiD EBU FiRAS (K.S.)
12- SEYYiD KEMALEDDiN (K.S.)
13- SEYYiD KASIM (K.S.)
14- SEYYiD CAFER (K.S.)
15- SEYYiD iDRiS (K.S.)
16- SEYYiD KASIM (K.S.)
17- SEYYiD TACEDDiN (K.S.)
18- SEYYiD ALi (K.S.)
19- SEYYiD MAHMUD (K.S.)
20- SEYYiD HASAN (K.S.)
21- SEYYiD HALiL (K.S.)
22- SEYYiD ALi (K.S.)
23- SEYYiD SAiD EBUL-HAYR (K.S.)
24- SEYYiD HACE EBU TAHiR (K.S.)
25- SEYH SEYYiD KAL (K.S.)
26- SEYYiD TAHiR (K.S.)
27- SEYYiD MARUF (K.S.)
28- SEYYiD MUHAMMED (K.S.)
29- SEYYiD ABDULHAKiM (K.S.)

30- GAVS'IMIZ - SEYYiD ABDÜLBAKi (K.S)
 

sayed

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
3 Eylül 2012
Mesajlar
4
Tepkime puanı
3
Naksi;bu secere uydurmadır uydurma olduğununda delillerini yazıyorum iyi oku;

HATALAR

1)İmam Ali ve İmam Hüseyn Aleyhisselamların Seyyid Şerafeddin isminde bir oğulları yoktur hiçbir sadat kayıtlarında böyle bir isim geçmez.
2)İmam Hüseyn Aleyhisselamın bütün oğulları kerbelada şehid olmuştur sağ kalan tek oğlu İmam Zeynel Abidin Aleyhisselam olup İmam Zeynel Abidin Aleyhisselamında Seyyid Şerafeddin isminde bir oğulları yoktur İmam Zeynel Abidin Aleyhisselamın oğullarınıda bütün İslam dünyası tanımaktadır isim olarak tanıtmak gerekirse İmam Muhammed Bakır Aleyhisselam,Seyyid Zeyd Aleyhisselam ve Seyyid Hüseyn Asgar Aleyhisselamdır...
3)Secerenin 5.sırasında ismi geçen seyyid Muhammed el-magfur ebu firas ismindeki şahsın ismi hiç bir sadat kayıdında geçmez yazımı uzatmak istemiyorum daha ilk başlardan kara cahil bir insanın dahi zor yapacağı hatalarla uydurulmuş bir secereyi Resulullaha s.a.a bağlamanız insafsızlıktır.Menzil seyyidi dediğiniz tarihi çokta eskiye gitmeyen bu ailenin seceresi buysa yazıklar olsun en azından gidin eski sadat defterlerini açın secerenin başlarını doğru yazın...Allah teala sahte seyyidlerin torunlarını ve takipçilerini ıslah etsin.Bilmeden ne kadar çok günaha batıyorsunuz.vesselam
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
"Allah teala sahte seyyidlerin torunlarını ve takipçilerini ıslah etsin.Bilmeden ne kadar çok günaha batıyorsunuz.vesselam "

Ahh kardesim artik her onune gelen ya hacinin yada hocanin oglu yada Soyu Peygamber soyundan yada sahabeden geliyor..bu nasil oluyor bu Cahil anlamadi gitti ...sırıtık.:,
Bilmediklerim Hakkinda ileri geri konusmaktan Allah `a siginirim.. ama bildigim sudur ki:
“İnsanın cennete girmesine sebep olan en büyük şey, kulun Allah'a olan takvasıdır. ... renk,kavim, soy- sop, yaşanılan coğrafî mekan değil sadece ve sadece “takva”dır.
 

sayed

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
3 Eylül 2012
Mesajlar
4
Tepkime puanı
3
Gönül sızım kardeşim sözlerin doğrudur Allah teala razı olsun.Resulullahın s.a.a aziz ve seçkin Ehlibeytini sevmeyi cenab-ı Allah kuran-ı kerimde farz kılmıştır ve Resulullahın s.a.a torunlarını sevmek ve saygı duymak gerekmektedir fakat belirtmekte fayda varki Türkiyenin güneydoğu ve bazı doğu anadolu illerinde ve kuzey ıraktaki kürt kökenli şeyhler ve aşiret ağları soylarını kutsamak amacıyla Resulullaha s.a.a amcası hz.abbasa r.a ve çeşitli sahabelere dayandırmışlardır bugünde bu insanlar halkı soyları aracılığıyla ve tarikat bidatlarıyla etkileri altına almaktadırlar geçmişte müslüman Kürt halkını sömüren bu taifeler günümüzde müslüman Türk halkınıda etkileri altına almışlardır ve insanlara kendilerini Resulullahın s.a.a torunları sahabelerin torunları olarak tanıtan bu taifelerin takipçileri iki kısımdan oluşmaktadır birinci kısım temiz niyetli bilgisiz müslümanlar ikinci kısım kara cahiller yukarıdaki arkadaş bu secereyi utanmadan yayınladığı için bu kısma giriyor öyleki nesebler hakkında azda olsa bilgi sahibi olan bir insan bu kadar hatalı bir secereyi yayınlamaktan utanır en azından secerenin başlarında biraz düzeltme yapar! bunuda yapsa günaha girecek yukarıdaki secerenin uydurma ve hatalı olduğunu kısa bir yazıyla beyan ettim inşallah cevap veren bir sofi kardeşimiz çıkar.
 

mmt1

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Katılım
29 Ağustos 2012
Mesajlar
25
Tepkime puanı
2
ALLAH bu guruba hidayet versin.İlimlerini nereden alıyorlar acaba çok merak ediyorum.Hangi ilmi öğrenip hangisini öğretiyorlar? Sadece guruba insanları çağırıp ellerine de bir ip vererek günahlardan arındırdıklarını düşünenlere çok yazık çok.
 

sayed

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
3 Eylül 2012
Mesajlar
4
Tepkime puanı
3
ALLAH bu guruba hidayet versin.İlimlerini nereden alıyorlar acaba çok merak ediyorum.Hangi ilmi öğrenip hangisini öğretiyorlar? Sadece guruba insanları çağırıp ellerine de bir ip vererek günahlardan arındırdıklarını düşünenlere çok yazık çok.

Tarikat,Tasavvuf,Sufi,Gavs,Şeyh,Derviş,Rabıta,Müritlik,Sofilik gibi yalanlarla insanları kendilerine bağlıyorlar.Allah Tealanın ve Resulullahın s.a.a isimlerini kullanarak insanları kendilerine kul ediyorlar rabıtayla müritlerini sürekli gözlediklerini onlardan haberdar oldukları yalanını söylüyorlar oysaki herşeyi gören işiten ve haberdar olan Allah Tealadır.Gerçek bir İslam alimi kişiyi Allah Tealaya ve Resulullaha s.a.a bağlar Allah Tealaya doğru bir kul olmaya yöneltir ve Resulullahın s.a.a ümmetinden doğru bir insan olmaya teşfik eder oysaki bu adamlar bidat ehlidir ve Allah tealanın ve Resulullahın s.a.a isimlerini kullanarak insanları kendilerine bağlamaktadırlar.Sürekli olarak Allah Tealanın ayetlerine ve Resulullahın s.a.a sünneti seniyyesine göre yaşadıklarını söylemelerine rağmen tarikat ve tasavvuf adı altında bidat bataklığına batmaktadırlar.Hayali uydurma tarikat silsileleriyle kendilerini manevi yönden Resulullaha s.a.a bağlarken yine hayali uydurma gerçekle alakasız soy secereleriylede kendilerini Resulullahın s.a.a soyundan gelen seyyidler olarak ilan etmektedirler oysaki bu insanlar halidi bağdadinin etkisiyle nakşibendi tarikatına girmiş şeyh ailelerinin soyundan gelmektedirler ve genel itibariyle Kürt kökenlidirler bir bölümüde Arap aşiretlerine mensuptur.Allah Teala bizleri şirkten ve bidatlardan korusun dosdoğru yol olan Kuran ve Resulullahın s.a.a yolundan ayırmasın müslüman Kürt halkını ve müslüman Türk halkını ve müslüman Arap halkını bu sapkınların sapık yollarından uzak tutsun.
 

mmt1

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Katılım
29 Ağustos 2012
Mesajlar
25
Tepkime puanı
2
Ben bu menzil gurubunu çok anlayamadım.Millet oraya gidiyor bir çorba ile işi çözüyorlar,ardından da bir ipe bağlıyorlar.İpe sapa gelmez adamı melek edip yolluyorlar(!)..Bunların uydurma olduğunu söylesekte gurubun elemanları kabul etmeyecek,ama ben de o saçmalıkları kabul etmeyeceğim: )..
 

Seyyidahmet

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Ekim 2012
Mesajlar
99
Tepkime puanı
0
ALLAH Sizleri Islah Eylesin Sizler Kalkmış Burada Peygamber Efendimizin Evlatları İle Dalga Geçiyorsunuz .. Vallahi Alem Kim Ki Menzil Ve Peygamber Evlatları İle Dalga Geçip Gülerlerse .. ALLAH C.C Hazretlerinin Gazabına Uğrarlar ... mmt1 Değerli Mümin Kardeşim Senki Seyyid Abdulbaki Hazretlerine Dil Uzattın Ya Umarım ALLAH Seni Menzile Muhtac Eyler .... Sana Beddua Etmek İstemiyorum Vallahi Alem ParamParça Olursun .. ALLAH C.C Hazretleri Seni İslah Eylesin ....
Bütün Sorularınızın Cevabını Burada Bu Baslık Altında Bir Bir Veriyorum Vallahi ALem Tövbe Edin Ve Birdaha Dil Uzatmayın ...

NAKŞİBENDİLİK NEDİR?

Nakşibendi terbiye okulu, hicri: 791, miladi: 1389 taihinde vefat eden Hace Muhammed Bahauddin Nakşibend Hz.lerinin temel usullerini belirlediği bir manevi terbiye sistemidir. Onun adına nispet edilerek Nakşibendilik diye anılmaktadır.

Bu terbiye yolu ve usûlü, Şahı Nakşibend Hz.leri ile başlamış değildir. Kendisi bu yolun usul, adap ve feyzini önceki büyüklerden almıştır. Bu terbiye yolunun usul ve adabı, silsile yolu ile Hz. Ebu Bekir Sıddıka (r.a) ve ondan Hz. Resûlullah (s.a.v) Efendimize ulaşmaktadır. Terbiyenin başında ve merkezinde alemlere rahmet olan Hz. Resûlullah (s.a.v.) Efendimiz bulunmaktadır. Bu terbiye yolunun temel özelliği gizli zikir ve ilahi muhabbetir. Bu zikir ve terbiye yolu, tarih içinde gelen mürşidlerin ismiyle farklı adlarla anılmıştır.

Hz. Ebu Bekir Sıddıktan (r.a.) sonra bu yola Sıddıkiyye ismi verildi. Hz. Beyazidi Bistamîye (k.s) kadar bu isimle anıldı. Ondan sonra Tayfûriyye ismi verildi. Tayfir, Beyazidi Bistami'nin bir diğer adıdır. Hace Abdulhalik Gücdevani Hz.lerine kadar bu isimle anıldı. Ondan sonra, Hâcegâniyye ismi verildi. Bu yol bu isimle İslam alemine yayıldı, meşhur oldu. Diğer kollardaki isimler zamanla unutuldu. Bu yol, Mevlana Halid Bağdâdiden sonra Nakşibendî Hâlidiyye ismiyle de anılıp yayıldı. Bu gün Anadolumuzda yagın olan kol Halidiyye koludur. Bu yol, günümüzde ŞahI Nakşibend Hz.lerine nispet edilen meşhur ismiyle Nakşibendîlik şeklinde anılmaktadır.

Nakşibend, nakş ile bend kelimelerinden oluşmuş bir terkiptir. Bir isim değil sıfattır ancak isim gibi meşhur olmuştur.

Nakş, bir şeyi bir yere nakşetmek, nakış gibi işlemek, hiç çıkmayacak hale getirmek, mühür gibi kazımaktır.

Bend, Farsça bir isim olup, dilimizde hem isim, hem sıfat olarak kullanılmaktadır. isim olarak, bağ, kelepçe, baraj, bent, kemer gibi manalara gelmektedir. Sıfat olarak, sıkıca bağlı, iyice bağlayan, kuvvetlice bağlanmış manalarına gelir.

Kalbe Allah zikrini hiç çıkmayacak şekilde nakış gibi işledikleri ve ondan hiç kopmadıkları için, gizli zikir sahiplerine Nakşibendi denmiştir.

Tarikat yol ve usul manasındadır. Tarikat bir din ve mezhep değil, dini anlama ve yaşama şeklidir. İnsanı terbiye için kurulmuştur. Tarikatlar terbiye için tercih ettikleri usullere ve zikirlere göre farklı adlarla anılmışlardır. Tasavvufun kaynağı, doğunun felsefesi, batının batıl dinleri değil, Kur'an ve sünnettir.

Bütün manevi terbiye yollarına kısaca tasavvuf denir.

Nakşibendi terbiyesi, gizli zikir usulü üzerine kurulmuştur. Bu usulü benimseyen büyük veliler tarafından geliştirilerek günümüze kadar gelmiştir. Bu usul ve adaplar bizzat Kur'an ayetlerinden, rahmet Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v) Efendimizin sünnetinden ve O'nun şerefli ashabının (r.anhüm) hallerinden alınmıştır. Her şeyi ile Kur'an ve sünnete bağlıdır. Bu yolun usul ve adapları, Kur'an ve sünnette ya açıkca belirtilmiş, ya da işaret, delalet ve sükût yoluyla kabul edilmiştir. Yani, İslamın ruhuna uymayan hiçbir şey yoktur.

Fakihler nasıl fıkıh alananda içtihat yapma yetkisine sahiplerse kâmil mürşidler de, ahlak ve terbiye alanında içtihat etme, yeni usuller belirleme yetkisine sahiptirler.

Bu terbiye sistemi yeni bir din değildir; dinin ahlak derslerini talim ve tatbik eden bir okuldur. Hedefi, insanı güzel ahlaka ve Allah rızasına ulaştırmaktır. Metodu, muhabbetle kalpleri Yüce Allaha bağlamaktır Temel usulü gizli, zikir, toplu zikir, muhabbet, sohbet, rabıta, teveccüh, tasarruf, hizmet ve edeple nefsin çirkin sıfatlarını ıslah etmektir.Dinimizin bize öğrettiği amel ve edepler iki kısımda özetlenebilir:

1) Zahiri Hâller: Vücudumuzun dış azaları ile yaptığı bütün ibadetleri içine alır. Yeme içme, temizlik, alış-veriş, aile hukuku gibi vazifeler de bu kısma girer. Bu vazife ve edepler fıkıh kitaplarında anlatılmaktadır. Hangi vazifeyi yapıyorsak, onunla ilgili ilahi emri ve edebi öğrenmemiz gerekir.

2) Batıni Hâller: Kalbin gafletten uyanması ve zikirle ihya edilmesi, nefsin manevi hastalıklardan arındırılması, ruhun ilahi huzura yükselmesi, böylece insanın ilahi nur, ilim, aşk, edep ve güzel ahlaka ulaşmasıdır. Zahiren ve batınen terbiye olan insanın elde edeceği en büyük inmet güzel kulluktur. Bu hale kısaca ihsan mertebesi denir. İhsanı yukarıda tarif ettik. Bu yol herkese açıktır. Bütün insanlar bu edeplere ve nimetlere davet edilmiştir.

Zâhirî ve bâtınî edepleri koruyan kimse ihsan mertebesini elde eder. Bu mertebeyi elde eden kimse Yüce Allah tarafından sevilir,;nun huzurunda kabul görür. Kalbi ilahi sevgi, huşu, haya ve haşyet ile dolar.

SEYYiD SERAFEDDiN (K.S.) Yoktur Diyen Mümin Kardeşim Sen Benım Dedemi Benden İyi Tanıyamazsın ... Vardır Ve Evlat Resüldür ...
 

sayed

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
3 Eylül 2012
Mesajlar
4
Tepkime puanı
3
Ahmet kardeş secerenizin uydurma olduğunu delilleriyle ispat ettim İmam Hüseyn Aleyhisselamdan sonra İmam Ali demişsinizki İmam Ali Zeynel Abidin aleyhisselamı kast ettiğinizi farzedeceğim İmam Zeynel Abidin Aleyhisselamında bütün evlatlarını iyi bilirim şayet ben İmam Zeynel Abidin Aleyhisselamın torunlarından İmam Musa Kazım Aleyhisselamın evlatlarından olup sizin gibi geçmişi bellisiz değiliz son yüzyıllarda ortaya çıkmış bir şeyh ailesisiniz uyduruk manevi silsilelerle Resulullaha s.a.a kendini bağlayanlar günü geldi soy secereleriylede bağladı Allah tealadan utanın osmanlı devrinde güney doğu doğu anadolu kuzey ırak ve suriyedeki kürtler içerisinde ve arap kabileleri içerisinde binlerce sahte seyyidin çıktığını bilmiyor muyuz?sadece diyarbakırda 100 bin sahte seyyidin olduğunu osmanlı kaynakları söylüyor bütün kürtler neredeyse Seyyidiz diyecek Allahtan korkun secerenin uydurma olduğuna o kadar delil getirdim hiç birisine cevap vermemeşsin birde gitmiş nakşıbendi tarikatını anlatıyorsun Allah cümlenizi ıslah etsin sizler bidat ehlisiniz ve iyi dinle sizler Seyyid değilsiniz Kürt kavmindensiniz ve tarikat şeyh soyusunuz bundan ötesi değilsiniz benim seceremdeki bütün cedlerimin türbeleri medinede ırakta iranda türkiyede belli siz seceredeki isimleri tek tek anlatınsana bu şerafeddin kimdir ?
muhammed el magfur ebu firas?maceddin kim kardeşim? bu isimleri ben tanımıyorum elimde bütün Ehlibeyt a.s imamlarının evlatlarının isimleri var ıraktaki irandaki lübnandaki medinedeki türkistandaki bütün seyyid amcazadelerimin tarihi ortada peki siz kimsiniz necisiniz son yüzyıllarda kürtler içerisinde ortaya çıkmış tarikat şeyh soylarısınız kürt kavmi içerisinde yaşayan bir kaç aile dışındaki bütün seyyidim diye geçinenlerinde sahte seyyid soyları olduğunu biliyoruz bir tane doğru secere yok kardeşim insaf sahibi olun secerelerin başında Resulullahın s.a.a ismi var başkada doğru bir yeri yok daha 12 imamları a.s tanımıyorsunuz sırayla isimlerini doğru yazamıyorsunuz sizin bölgeden başka sözde büyük seyyid sülalelerininde secerelerini inceledik tamamen uydurma vicdan vicdan vicdan...Seyyidim diye ortalıkta gezmeye devam edin üstünüze lanet yağıyor her gün her yerde biz Seyyidlerin hasıyız sultanıyız diye propaganda yapıyorsunuz sizlere sadece acıyoruz siz kimsiniz geçmişiniz kimdi haddinizi bilin artık dünyada onbinlerce Seyyid var sizin gibi bidat ehli tarihi geçmişi belirsizde değil ve hiçbirimiz böyle daha selam vermeden biz Seyyidiz diye gezmiyoruz ortalıkta zaten sahte seyyid olanlar çok soy sop reklamı yaparlar soyu sopu anlatarak toplumda yer edinmeye çalışırlar sizde iyi reklam yaptınız son yüzyılda Allah teala ıslah etsin sizi bu yalanlarınızla müslüman Kürt halkını sömürüyorsunuz ve artık cahehalet içerisinde yaşayan Türkleride biz Peygamber soyuyuz diye kandırıyorsunuz Allah tealaya havale ediyorum sizleri birazcık secere ilminden anlıyorsanda yukarıdaki secereyi tek tek isim isim açıkla aydınlat herkesi türbelerinde yerlerini seceredeki isimlerin hangi tarihlerde yaşadıklarınıda yazmayı unutma...vesselam


04- SEYYiD SERAFEDDiN (K.S.)
05- S.MUHAMMED EL- MAGFUR EBU FiRAS (K.S.)
06- SEYYiD MACEDDiN (K.S.)
07- SEYYiD EBU FiRAS (K.S.)
08- SEYYiD TACEDDiN (K.S.)
09- SEYYiD MUHAMMED (K.S.)
10- SEYYiD FELLAH (K.S.)
11- SEYYiD EBU FiRAS (K.S.)
12- SEYYiD KEMALEDDiN (K.S.)


Ahmed kardeşim seni fazla zorlamamak için sadece en baştaki isimleri bize tanıtmanı rica ediyorum mağlumundur ilk kuşak Seyyidlerin isimlerini hayatlarını kayıt altına almışlardır.Buradaki isimlerin hiçbirisininde hayatını açıklayamazsın şayet böyle isimler tarihte yaşamadı böyle bir secere silsilesi yoktur...
 

Hakikat Yolcusu

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
9 Haziran 2015
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Zeynel Abidin hazretlerinin eşrefuddin(ömer el eşref) isimli oğlu var Sayed kardeş kayıtlarda 11 erkek 4 kızının ismi geçer bazı kaynaklarda 18 çocuğundan da bahsedildiğini duydum.Anladığım kadarıyla sen daha vakıfsın konuya..Seyyid Şerafeddin bu Ömer el eşraf olabilirmi onun oğullarından birinin adı da muhammed.(Diyanet yayınlarında mevcut.. Aydınlatırsan sevinim kardeş..Allaha emanet ol
 

tozduman

Moderatör
Moderatör
Katılım
2 Şubat 2015
Mesajlar
1,133
Tepkime puanı
8
Selâmün Aleyküm
Peygamber efendimizin soyundan geldiğine bende inanmıyorum .
Ama dün gece bir rüya gördüm Abdülbaki erol hocayi yarin ziyarete gideceğim.
Bakalım görelim hayrolsun.
 

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Katılım
3 Haziran 2014
Mesajlar
1,608
Tepkime puanı
47
Sadece bir an peygamber efendimiz sav geçti kalbimden çok üzüldüm. Bu hürmet peygambere yapılması gerekir diye düşündüm .
İlk kez peygamber efendimizi çok özledim o kalabalığın içinde yanlız kaldım .Kendimi oraya ait hissetmedim.
harikaa
İşte benim kardeşim, hürmet yapılacaksa eğer tabii ki Efendimiz'e yapılmalı, o mis gibi gül kokan peygamberime.

İşte bu yüzden bana çok benzediğin için seni çok seviyorum kardeşim.
 
Y

Yunus sarı

Kayıtsız
Misafir
Seyyid olmadığı halde seyyidim diyen yani muteseyyid sahte seyyid kafir olur yine hakiki seyyid olduğu halde seyyid değilim diyen de kafir olur. Peygamberimizde aslını inkar eden bizden değildir diyor yine başka bir hadiste gerçek babasından başkasına babalık isnat eden kafirdir diyor.
 
K

Kayıtsız Üye

Kayıtsız
Misafir
Zerre kadar şecereden anlayan bir kimse burada zikredilen silsilenin uydurma ve delilerden yoksun olduğunu anlar.
 
M

Mehmet Geylani

Kayıtsız
Misafir
Ahmet kardeş secerenizin uydurma olduğunu delilleriyle ispat ettim İmam Hüseyn Aleyhisselamdan sonra İmam Ali demişsinizki İmam Ali Zeynel Abidin aleyhisselamı kast ettiğinizi farzedeceğim İmam Zeynel Abidin Aleyhisselamında bütün evlatlarını iyi bilirim şayet ben İmam Zeynel Abidin Aleyhisselamın torunlarından İmam Musa Kazım Aleyhisselamın evlatlarından olup sizin gibi geçmişi bellisiz değiliz son yüzyıllarda ortaya çıkmış bir şeyh ailesisiniz uyduruk manevi silsilelerle Resulullaha s.a.a kendini bağlayanlar günü geldi soy secereleriylede bağladı Allah tealadan utanın osmanlı devrinde güney doğu doğu anadolu kuzey ırak ve suriyedeki kürtler içerisinde ve arap kabileleri içerisinde binlerce sahte seyyidin çıktığını bilmiyor muyuz?sadece diyarbakırda 100 bin sahte seyyidin olduğunu osmanlı kaynakları söylüyor bütün kürtler neredeyse Seyyidiz diyecek Allahtan korkun secerenin uydurma olduğuna o kadar delil getirdim hiç birisine cevap vermemeşsin birde gitmiş nakşıbendi tarikatını anlatıyorsun Allah cümlenizi ıslah etsin sizler bidat ehlisiniz ve iyi dinle sizler Seyyid değilsiniz Kürt kavmindensiniz ve tarikat şeyh soyusunuz bundan ötesi değilsiniz benim seceremdeki bütün cedlerimin türbeleri medinede ırakta iranda türkiyede belli siz seceredeki isimleri tek tek anlatınsana bu şerafeddin kimdir ?
muhammed el magfur ebu firas?maceddin kim kardeşim? bu isimleri ben tanımıyorum elimde bütün Ehlibeyt a.s imamlarının evlatlarının isimleri var ıraktaki irandaki lübnandaki medinedeki türkistandaki bütün seyyid amcazadelerimin tarihi ortada peki siz kimsiniz necisiniz son yüzyıllarda kürtler içerisinde ortaya çıkmış tarikat şeyh soylarısınız kürt kavmi içerisinde yaşayan bir kaç aile dışındaki bütün seyyidim diye geçinenlerinde sahte seyyid soyları olduğunu biliyoruz bir tane doğru secere yok kardeşim insaf sahibi olun secerelerin başında Resulullahın s.a.a ismi var başkada doğru bir yeri yok daha 12 imamları a.s tanımıyorsunuz sırayla isimlerini doğru yazamıyorsunuz sizin bölgeden başka sözde büyük seyyid sülalelerininde secerelerini inceledik tamamen uydurma vicdan vicdan vicdan...Seyyidim diye ortalıkta gezmeye devam edin üstünüze lanet yağıyor her gün her yerde biz Seyyidlerin hasıyız sultanıyız diye propaganda yapıyorsunuz sizlere sadece acıyoruz siz kimsiniz geçmişiniz kimdi haddinizi bilin artık dünyada onbinlerce Seyyid var sizin gibi bidat ehli tarihi geçmişi belirsizde değil ve hiçbirimiz böyle daha selam vermeden biz Seyyidiz diye gezmiyoruz ortalıkta zaten sahte seyyid olanlar çok soy sop reklamı yaparlar soyu sopu anlatarak toplumda yer edinmeye çalışırlar sizde iyi reklam yaptınız son yüzyılda Allah teala ıslah etsin sizi bu yalanlarınızla müslüman Kürt halkını sömürüyorsunuz ve artık cahehalet içerisinde yaşayan Türkleride biz Peygamber soyuyuz diye kandırıyorsunuz Allah tealaya havale ediyorum sizleri birazcık secere ilminden anlıyorsanda yukarıdaki secereyi tek tek isim isim açıkla aydınlat herkesi türbelerinde yerlerini seceredeki isimlerin hangi tarihlerde yaşadıklarınıda yazmayı unutma...vesselam


04- SEYYiD SERAFEDDiN (K.S.)
05- S.MUHAMMED EL- MAGFUR EBU FiRAS (K.S.)
06- SEYYiD MACEDDiN (K.S.)
07- SEYYiD EBU FiRAS (K.S.)
08- SEYYiD TACEDDiN (K.S.)
09- SEYYiD MUHAMMED (K.S.)
10- SEYYiD FELLAH (K.S.)
11- SEYYiD EBU FiRAS (K.S.)
12- SEYYiD KEMALEDDiN (K.S.)


Ahmed kardeşim seni fazla zorlamamak için sadece en baştaki isimleri bize tanıtmanı rica ediyorum mağlumundur ilk kuşak Seyyidlerin isimlerini hayatlarını kayıt altına almışlardır.Buradaki isimlerin hiçbirisininde hayatını açıklayamazsın şayet böyle isimler tarihte yaşamadı böyle bir secere silsilesi yoktur...
Bu sözlerin altına imza atılır. İstanbul il müftülüğü mesihat arşivi halka açık. Nakibul eşraf kayıtlarına her zaman gidip bakabilirsiniz. Menzil "seyyidlerin" kaydı yok.
 
E

Ender

Kayıtsız
Misafir
Ahmet kardeş secerenizin uydurma olduğunu delilleriyle ispat ettim İmam Hüseyn Aleyhisselamdan sonra İmam Ali demişsinizki İmam Ali Zeynel Abidin aleyhisselamı kast ettiğinizi farzedeceğim İmam Zeynel Abidin Aleyhisselamında bütün evlatlarını iyi bilirim şayet ben İmam Zeynel Abidin Aleyhisselamın torunlarından İmam Musa Kazım Aleyhisselamın evlatlarından olup sizin gibi geçmişi bellisiz değiliz son yüzyıllarda ortaya çıkmış bir şeyh ailesisiniz uyduruk manevi silsilelerle Resulullaha s.a.a kendini bağlayanlar günü geldi soy secereleriylede bağladı Allah tealadan utanın osmanlı devrinde güney doğu doğu anadolu kuzey ırak ve suriyedeki kürtler içerisinde ve arap kabileleri içerisinde binlerce sahte seyyidin çıktığını bilmiyor muyuz?sadece diyarbakırda 100 bin sahte seyyidin olduğunu osmanlı kaynakları söylüyor bütün kürtler neredeyse Seyyidiz diyecek Allahtan korkun secerenin uydurma olduğuna o kadar delil getirdim hiç birisine cevap vermemeşsin birde gitmiş nakşıbendi tarikatını anlatıyorsun Allah cümlenizi ıslah etsin sizler bidat ehlisiniz ve iyi dinle sizler Seyyid değilsiniz Kürt kavmindensiniz ve tarikat şeyh soyusunuz bundan ötesi değilsiniz benim seceremdeki bütün cedlerimin türbeleri medinede ırakta iranda türkiyede belli siz seceredeki isimleri tek tek anlatınsana bu şerafeddin kimdir ?
muhammed el magfur ebu firas?maceddin kim kardeşim? bu isimleri ben tanımıyorum elimde bütün Ehlibeyt a.s imamlarının evlatlarının isimleri var ıraktaki irandaki lübnandaki medinedeki türkistandaki bütün seyyid amcazadelerimin tarihi ortada peki siz kimsiniz necisiniz son yüzyıllarda kürtler içerisinde ortaya çıkmış tarikat şeyh soylarısınız kürt kavmi içerisinde yaşayan bir kaç aile dışındaki bütün seyyidim diye geçinenlerinde sahte seyyid soyları olduğunu biliyoruz bir tane doğru secere yok kardeşim insaf sahibi olun secerelerin başında Resulullahın s.a.a ismi var başkada doğru bir yeri yok daha 12 imamları a.s tanımıyorsunuz sırayla isimlerini doğru yazamıyorsunuz sizin bölgeden başka sözde büyük seyyid sülalelerininde secerelerini inceledik tamamen uydurma vicdan vicdan vicdan...Seyyidim diye ortalıkta gezmeye devam edin üstünüze lanet yağıyor her gün her yerde biz Seyyidlerin hasıyız sultanıyız diye propaganda yapıyorsunuz sizlere sadece acıyoruz siz kimsiniz geçmişiniz kimdi haddinizi bilin artık dünyada onbinlerce Seyyid var sizin gibi bidat ehli tarihi geçmişi belirsizde değil ve hiçbirimiz böyle daha selam vermeden biz Seyyidiz diye gezmiyoruz ortalıkta zaten sahte seyyid olanlar çok soy sop reklamı yaparlar soyu sopu anlatarak toplumda yer edinmeye çalışırlar sizde iyi reklam yaptınız son yüzyılda Allah teala ıslah etsin sizi bu yalanlarınızla müslüman Kürt halkını sömürüyorsunuz ve artık cahehalet içerisinde yaşayan Türkleride biz Peygamber soyuyuz diye kandırıyorsunuz Allah tealaya havale ediyorum sizleri birazcık secere ilminden anlıyorsanda yukarıdaki secereyi tek tek isim isim açıkla aydınlat herkesi türbelerinde yerlerini seceredeki isimlerin hangi tarihlerde yaşadıklarınıda yazmayı unutma...vesselam


04- SEYYiD SERAFEDDiN (K.S.)
05- S.MUHAMMED EL- MAGFUR EBU FiRAS (K.S.)
06- SEYYiD MACEDDiN (K.S.)
07- SEYYiD EBU FiRAS (K.S.)
08- SEYYiD TACEDDiN (K.S.)
09- SEYYiD MUHAMMED (K.S.)
10- SEYYiD FELLAH (K.S.)
11- SEYYiD EBU FiRAS (K.S.)
12- SEYYiD KEMALEDDiN (K.S.)


Ahmed kardeşim seni fazla zorlamamak için sadece en baştaki isimleri bize tanıtmanı rica ediyorum mağlumundur ilk kuşak Seyyidlerin isimlerini hayatlarını kayıt altına almışlardır.Buradaki isimlerin hiçbirisininde hayatını açıklayamazsın şayet böyle isimler tarihte yaşamadı böyle bir secere silsilesi yoktur...
utanmazlık yapma yazını yeni gördüm dayanamadım yazmak zorundayım akıllı ol seyyidlerin baştaçlarına dil uzatmışsın tövbe et.
 
Y

Yeşil sarık

Kayıtsız
Misafir
Devleti ali osmani arşivlerinde sadece hz. Ali soyundan gelenlere alevi denirdi. Yıldırım bayezıtın damadı seyyid emir sultanın telkini ile ehli beyt nazırlığına bağlı nakıbul eşraf kaymakamlığı kuruldu ve ilk başkanı da bağdattan getirtilen seyyid ali idi, osmanlıda seyyidler yeşil sarık takmak zorunda idi, günümüzde beyaz sarık takanların seyyid olmadığını anlamak zor olmasa gerek. Müteseyyidlerin yeşil sarık takması 6 ay hapis cezası idi.
 

VOYAGER

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
8 Şubat 2024
Mesajlar
13
Tepkime puanı
0
Allah (C.C.) indinde insanlar soylarına göre değil takva derecesine göre değerlendirilir. Müslüman kişi soya sopa değil takvaya bakmalıdır. Hepimiz zaten Hz. Âdem (A.S.) ve devamında Hz. Nuh (A.S.) soyundan gelmiyor muyuz? İnsanın aslı onun cismi yâni soyu sopu değildir, onun ruhudur ve insan ruhları için soy sop kavramı yoktur, geçersizdir. Silsile denilen şecerelere bakmanın zerre kadar önemi yoktur, şahsiyet ve takva önemlidir. O halde bir kişinin seyyid olması değil, şahsiyeti ve takvasıdır önem taşıyan. "Yanlışın var." diyen varsa buyursun yazsın, biz de öğrenelim .
 

Intruder

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Haziran 2023
Mesajlar
79
Tepkime puanı
13
Söylediklerin kısmen doğru, kısmen de yanlış.. Eğer silsilenin hiç bir önemi olmamış olsaydı, Peygamber Efendimiz s.a.v tertemiz bir silsileden gelmezdi.

Hz. Nuh a.s'ın bir kızı varmış. Tufandan sonra bir kimse, Hz. Nuh'a kızını bana verir misin demiş o da tamam demiş. Başka biri daha kızını bana verir misin demiş ona da tamam demiş. Üçüncü bir kişi de kızını istemiş ona da tamam demiş. Sonra üçüne de tamam dedim ama bir kızım var bu nasıl olacak diye düşünmeye başlamış. Allah'u Teala da Hz. Nuh'a kızının yanına girmesini söyler ve girdiğinde bakar ki kızından üç tane var.. Üçünü de söz verdiği kişilere vermiş ve tüm insanlık bu üç kızından meydana gelmiştir.

(Hz. Nuh'un sadece bir eşeği, bir köpeği ve bir de kızı varmış. Aklı olan ne demek istendildiğini kolayca anlar.)

"Evlad, babanın sırrıdır" denilmiştir. Yani bir evlad babasının sırrını taşır. O yüzden Peygamber soyundan gelen kimseler yani Seyyidler, Peygamber Efendimizin s.a.v sırrını taşırlar. Bir seyyid az bir uğraşma ile kolayca evliya olabilirken, normal bir insan senelerce uğraşma neticesinde bu dereceye erişebilmektedir. Ayrıca Gavs olan zât, seyyid olmak zorundadır. Çünkü ancak seyyidler bu makamın ağırlığını kaldırabilir. Seyyid olmayan bir kimse de Gavs'lık makamına erişebilir ama onların Gavslık süreleri bir günü geçemez. O makamın ağırlığına dayanamadıkları için bir gün içerisinde vefat ederler.

İşte bu yüzden Mehdi a.s, Peygamber Efendimiz s.a.v soyundan gelecektir. Tarih boyunca hem seyyid (Hz. Hüseyin'in) soyundan hem de şerif (Hz. Hasan'ın) soyundan gelen kişiler büyük makamlara erişmişlerdir. Abdülkadir Geylani Hz.leri de onlardan biridir. Bu zamanda buna örnek ise Şeyh Nazım Kıbrısi Hz.leridir. Hem seyyid hem de şerifti kendisi.

Soy ve silsilenin önemi manevi makamlara erişmekte çok önemlidir. Dünyalık bir şeyde bunun bir önemi tabiki yoktur. Zaten soyu ve silsilesiyle övünen kişiler bunu, dünyalık menfaatlar için yapmaktadır.

Kısmen doğru konuştunuz dediğim şey de bu yüzdendir. Ama manevi derecelerde soy ve silsilenin önemi çok büyüktür. Bu da yanlış olduğunuz noktadır..
 

VOYAGER

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
8 Şubat 2024
Mesajlar
13
Tepkime puanı
0
Faydalı cevabınız için teşekkürler.
Hz. Nuh a.s'ın bir kızı varmış.
Bu hikaye biraz farklı şekillerde de rivayet edilmiştir ve devamında genellikle kızların karakterleriyle ilgili birşeyler anlatılmıştır. Fakat hikayelerden anlaşılması istenilenlerin doğruluğu tartışılır.
Aklı olan ne demek istenildiğini kolayca anlar.
Farkında değilsiniz belki ama, bu biraz okuyucuları zora sokan ve şüpheye düşüren bir ifade olabilir.
"Evlad, babanın sırrıdır" denilmiştir. Yani bir evlad babasının sırrını taşır.
"Âlimden zâlim doğarmış." sözüne veya bunun tam tersine ne dersiniz o zaman? Baba ve evlat kelimeleri aslında biyolojik devamlılığı göstermektedir. Yoksa evlat, babanın karakterini alacak diye kesin bir sonuç olamaz, çünkü karakter, yâni kişilik, ego veya ruh denilen ferdî şahsiyet, maddî bir varlık olmadığı için biyolojinin konusu olamaz. Evladın biyolojik yapısının yarısı babadan diğer yarısı da anneden gelir doğal olarak, çünkü biyolojik yapı yâni vücut veya cisim maddî bir varlıktır. Sizin cümleniz sadece bu yönden yâni biyoloji yönünden doğrudur, evladın ruhu ile babanın ruhu arasında zerre kadar bile bir ilgi ve alâka olamaz. Özetlemek gerekirse aslında babanın vücudu, evladın vücudunun babasıdır ama babanın ruhu, evladın ruhunun babasıdır denilemez! Çünkü ruhlar için babalık ve annelik kavramından söz edilmesi imkânsızdır, asla böyle birşey iddia bile edilemez! Sonuç olarak babanın ve evladın ruhları için, onların vücutları için geçerli olan biyolojik devamlılık benzeri bir ruhsal devamlılık kavramından söz etmek kesinlikle imkânsızdır!

Allah (C.C.), insan ruhlarını bir araya getirebilmek için bu hayat düzenini, yâni baba ve anne kavramı temelinde bir biyolojiyi ve psikolojiyi kurgulayıp tasarladığından dolayı biz, mevcut insan medeniyetini ve sosyolojisini görmekteyiz ve yaşamaktayız.

Tasavvuf külliyatında geçen Gavsiyet terimi ile şecere olarak seyitlik kelimesi hakkında yazdıklarınız tartışma götürür konulardır. Sebebi de insan ruhlarının öz niteliklerinin, Yaratıcısı O olduğu için sadece Allah (C.C.) tarafından bilinmesidir ve bu konuda Kur'ân-ı Kerim kitabında bir bilginin olmamasıdır. Dolayısıyla "(...) ancak seyyidler bu makamın ağırlığını kaldırabilir.(...)/(...) bir gün içerisinde vefat ederler.(...)" şeklindeki ifadeler de aynı şekilde "umuma uzak ve tartışma götürür" konulardır.
Soy ve silsilenin önemi manevi makamlara erişmekte çok önemlidir.
Bu durumda sadece belirli soylardan yaratılan kişiler "manevi makamlara" ulaşmada diğerlerinden daha avantajlıdırlar sonucu çıkar, yâni yanlış olduğumu düşündüğünüz nokta. İnsan ruhlarının kökeni veya bizce asla bilinemez olan yapıları veyahutta öz nitelikleri hakkında kesin olan birinci gerçek, onların maddî varlık olmadıkları ve ikinci gerçek ise Allah (C.C.) tarafından bizlere hiç açıklanamayacak bir şekilde yaratıldıkları yâni var edildikleridir. Kutsal kitapta insan vücudunun nasıl, hangi safhalarla yaratıldığı hakkında bilgi verilse de insan ruhunun nasıl yaratıldığı hakkında bilgi verilmemiştir, verilmesi de zaten imkânsızdır, çünkü gözle görülmeyen ve maddî âleme ait olmayan insan ruhudur söz konusu olan. Belirli ruhların diğer ruhlardan farklı bir kökeni, yapısı veya öz niteliği olamayacağına göre ki, hepsi aynı şekilde yaratılmışlardır, onların hep aynı soy ve silsiledeki insan vücutlarında dünyaya geldiği veya geleceği ve de diğerlerinden daha avantajlı konumda oldukları iddiası çok tartışma götürür bir iddiadır. Bu konuda hiçbir delil gösterilemez düşüncesindeyim. (Sadece Allah'ın (C.C.) bileceği bir yaratma sırrını insanlar bilemezler.)

SONUÇ: Bu mesajların ait olduğu konu başlığına dönülüp bakılırsa, "Gavs'ımız" diye hitap ettikleri kişinin "çok büyük zât" olduğu iddiasının yapıldığı ve galiba bütün "Ümmet-i İslam'ın" da bunu kabul etmesinin niyet edildiği anlaşılıyor. O zaman, anılan kişiyi bilmediğim için tenzih ederim, çünkü onu sadece Allah(C.C.) bilir ama, "Şeyh uçmaz, mürit uçurur." cümlesi akıllara gelebilir. Hatta yine anılan kişiyi bilmediğim için tenzih ederim, çünkü tekraren onu sadece Allah (C.C.) ama, "Kendi himmete muhtaç dede, nerde kaldı gayrıya himmet ede." cümlesi de akıllara gelebilir. Dolayısıyla "Gavs'ımız iddiasının sahipleri" gerçekliği için bir delil ortaya koymanın neredeyse imkânsız olduğu böyle bir iddianın çok itiraz görebileceğini ve tartışılır olacağını düşünmelidirler. Eğer gerçekten seyyit ise sırf bunun için değil, sadece ve sadece varsa takvasından dolayı hürmete değerdir ama sarıklı bir ticari holdinge dönüşmüş bir tür teo-politik topluluk oldukları intibâsı, üzerlerine yapışmış gibidir. Hürmetler.
 
Üst Alt