Evde Huzur için okunacak dua

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
9,111
Tepkime puanı
81
Evde Huzur için okunacak dua

Eşimizle aramızı bir türlü düzeltemiyoruz ya da düzelttikçe yeni sorunlar üstüne ekleniyor olabilir.
Nazar değiyor belki göze geliyor olabilirsiniz.
Severken hiç yoktan yere kavgaların büyük ihtimal nedeni bu olsa gerek.
Yoksa başka açıklaması kalmıyor.
Eğer böyle sorununuz derdiniz var ise aşağıdaki duayı yalnızken okuyarak Allah'tan eşinizle aranızı düzeltmesi için yardım isteyin.

Elhamdülillêhillezî yümsiküssemêvêtisseb’a en takaa alel ardi illâ biiznih, hasbiyallahu lâ ilâhe illâ hû, aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabbul arşil azîm ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm...
alıntı
 

sofiabi

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
27 Haziran 2011
Mesajlar
66
Tepkime puanı
3
Evde huzur için ne yapmalıyız?

Evinizde Huzur Yok Mu, Peki Neden? Bazı evlerden sürekli kavga, gürültü, bağrışma sesleri yükselir. İçinizden düşünürsünüz, “bir türlü huzurlu yaşanmayan evler var” dersiniz ve böyle bir evde yaşamadığınız için çok ama çok şükredersiniz.

Sanki sizin kapınızın tam dışında insanların sürekli gözyaşı döküp sıkıldığı bir cehennem hayatı yaşanıyor gibidir. Peki neden bu evlerde yaşayan insanlar bir türlü huzuru bulamaz, bu evlerden gelen ağlama, çatışma ve bağrışma sesleri neden hiç son bulmaz?

Neden biliyor musunuz? Gerçek huzuru ve rahatlığı sağlayan o evdekilerdir de ondan. Eğer o evde yaşayan insanların kalpleri Allah’tan uzaksa, hepsi Allah’ı unutup dünya hırslarına, kendi tutkularına dalmışlarsa, herkes önce kendini düşünecek kadar bencilleşmişse, herkes yalnızca kendini mutlu etme peşindeyse işte o zaman o evde asla huzur olmaz.

Ama eğer evinizde Allah’tan korkan, Allah’ı sürekli anan, şükreden eşiniz, çocuklarınız varsa, sürekli Allah’ın nimetlerini anıyorlarsa, hepsi yürekten iman etmişlerse işte o zaman gerçek huzuru ve mutluluğu bulmuşsunuz demektir. Bir insana verilen en büyük nimetlerden biri kendi evinde müminlerle yaşamasıdır.

Evinizde ne kadar çok Allah’ı anarsanız, ne kadar çok şükrederseniz o evin bereketi o kadar çok olur. Evdeki herkes Allah’ı anmakta ve hatırlatmakta adeta yarışmalıdır. Allah’ın, onların yüceltilmesine ve isminin zikredilmesine izin verdiği evlerdedir; onların içinde sabah akşam O’nu tesbih ederler. (Nur Suresi, 36) ifadesiyle Allah’ın isminin yüceltilmesine izin verdiği evlerden söz edilir.

Allah, size evlerinizi huzur ve dinlenme yeri yaptı. Hayvanların derilerinden gerek göç gününüzde, gerek ikamet gününüzde kolayca taşıyacağınız evler; onların yünlerinden, yapağılarından ve kıllarından bir süreye kadar yararlanacağınız ev eşyası ve geçimlikler meydana getirdi.(Nahl Suresi, 80)

Namaz kılınan, dua edilen, şükredilen, Kuran okunan, sürekli Allah’ın adının yüceltildiği evlerde apayrı bir sıcaklık ve huzur hâkim olur. Bunun dışında bir evde huzurun ve mutluluğun yakalanması mümkün değildir. Evlerinize girdiğinizde mutlaka eşinize, çocuklarınıza selam vererek, güler yüzle girin. Üzerinizde daima Allah’ın size bağışladıklarının farkında olmanın neşesi ve mutluluğu olsun. Eğer imanınız varsa tüm hazinelere kavuşmuşsunuz demektir. Sizde bunu her eve girdiğinizde ailenize, dostlarınıza hissettirin. Asla ama asla size bunca nimeti veren, eş ve çocuklar bağışlayan Rabbinizi unutmayın. Eğer kendisi unutursa bir gün gelip de Yaratıcısı tarafından unutulmayı göze alabilir mi insan?... “…Onlar Allah’ı unuttular; O da onları unuttu…” (Tevbe Suresi, 67)
 

vaveyla

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
26 Şubat 2011
Mesajlar
503
Tepkime puanı
10
Evde huzursuzluğun, geçimsizliğin, anlaşmazlığın en büyük nedeni islamdan uzaklaşmaktır. Evde huzurumuz yok, peki kendimize dönüp baktık mı? İslamın neresindeyiz, islamın gereklerini yerine getiriyormuyuz, islami bir hayat yaşıyor muyuz? Yediğimiz içtiğimiz haram mı, helal mi? Çocuğumuza islamı öğretiyor muyuz? Eşimize nasıl davranıyoruz, çocuklarımızı nasıl yeştiriyoruz? Biz birşeyler yapmazsak, halimizde bir değişiklik olmaz.

Resulüllah (s.a.v.) bu kimseye şöyle buyurdu: "Evine girdiğin zaman evde kimse olsun olmasın selam ver, sonra benim üzerime salat ü selam getir ve bir kerede İhlas Suresi'ni oku." O kişi Hz. Peygamber (s.a.v.)'in bu tavsiyesini yerine getirdi.Allah Teala o kimseye rızık kapılarını sonuna kadar açtı ve o kimse zenginlerden oldu.(el-Mecalisü's-senaiyye)

Eshab-ı kiramdan, Ebu Said Hudri hazretleri anlatıyor:

Resulullah efendimiz, bir gün mescide girdi ve Ensar’dan Ebu Ümâme’ye rastladı ve kendisine, (Yâ Ebâ Ümâme! Ne diye, namaz vaktinin dışında seni mescitte oturur halde görüyorum?) diye sordu. Ebu Ümâme, (Beni saran dertler ve borçlar yüzünden yâ Resulallah) dedi. Resulullah, (Sana bir dua öğreteyim, bunu okuduğun zaman, Allah derdine devâ verir, borcunu ödettirir. Sabah ve akşam bu duayı oku) buyurdu.

Dua şöyledir:
(Allahümme innî eûzü bike minel-hemmi vel-hazen ve eûzü bike minel-aczi vel-kesel ve eûzü bike minel-cübni vel-buhl ve eûzü bike men galebetid-deyni ve kahrir-ricâl.)

[Yâ Rabbi, kederden, dertten, âcizlikten, tembellikten, korkudan, cimrilikten, borcumu ödeyememekten ve insanların kahrından sana sığınırım!]

Ebu Ümâme hazretleri buyurdu ki:
(Bunu okudum, Allahü teâlâ, derdimi giderdi, borcumu da ödetti.) [Ebu Davud]

İstiğfar, insanı her murada kavuşturur. Tevbe etmeli, istiğfarı çok okumalı. Bütün dertlere, sıkıntılara karşı faydalıdır. Allahü teâlâ, (İstiğfar okuyun; imdadınıza yetişirim) buyurdu. (Hud 52)

İstiğfar edileceği zaman yüz defa (Estağfirullah min külli ma kerihallah, Estağfirullah elazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh) demeli ve manasını düşünerek söylemeli.

Manası şöyledir:
(Razı olmadığın şeylerden yaptıklarımı affet ve yapmadıklarımı yapmaktan koru. Kendisinden başka ilah bulunmayan hay, kayyum ve azim olan Allah’a istiğfar eder ve günahlarıma pişman olup Ona sığınırım.)
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Evde huzur için okunacak dua

Bismillahirrahmanirrahim
Allahumme cennibni munkeratil-ahlakı vel-ehvai vel-esvai vel-edvai.

Anlamı; Allah'ım! Kötü ahlaktan, nefsani arzulardan, kötü işlerden ve ayıp şeylerden beni uzaklaştır.
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
"Bismillahirrahmanirrahim"

Euzü bi kelimatillahi't-tammati min gadabihi ve şerri ibadihi ve min hemezati'ş-şeytani ve en yahdurun.

Anlamı; Allah'ın bana kızmasından, kulların kötülüklerinden, şeytanın vesveselerinden ve bana kurduğu tuzaklardan Allah'ın tam kelimelerine sığınırım.
 
Üst Alt