Ev yapımı'beyti kebap.

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
beyti3.jpg




Hamurun Malzemesi:

bardak ölçümüz 240gr lık su bardağı

* 4 su bardağı un+elimizin ucuyla iki serpme daha hamuru toparlamak için
* 1 su bardağı ılık su
* yarım su bardağından 1 parmak fazla süt
* 1 paket yaş maya
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 300 gr tel peynir veya taze kaşar

Köftenin Malzemesi:

* yarım kilo köftelik kuzu kıyma veya dana kıyma da olabilir
* 1 tane kuru soğan
* 2 diş sarımsak
* 2 dilim bayat ekmek
* yeterince tuz, karabiber, yeni bahar veya köfteye koyduğunuz herhangi baharat da olabilir

Sos için:

* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı pul biber

Tarif:

Önce hamuru pidedeki gibi hazırladım sadece tereyağını eklemedim onu üzerine yakmak için ayırdım, kabarması için kenara koydum. Hamur kabarırken köfteyi hazırladım. Bütün köftelik malzemeyi kaba koydum, soğanı, sarımsağı içine çenttim, malzemeyi iyice köfte yapar gibi yoğurdum. Köftelik harcı dörde böldüm, elimle herbirine uzun silindir şeklini verdim. Tepsiye koyup kenara bıraktım. Mayalanan hamurumu dörde böldüm, oklava yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde, yarım santim kalınlığında açtım.

Üstüne hazırladığım tel peynirini serdim, köfteyi koyup rulo şeklinde sardım. Ruloyu 3 santim kalınlığında kesip yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla dizdim. Bu işlemleri öbür hamurlarda da uygulayıp, hamura ve üzerine yumurta sarısı sürdüm. Tepside 10 dakika beklettim.

Önceden ısıttığım 200° C fırında hamurlar kızarana kadar pişirdim. Servis tabağına alıp, patates kızartması, domates ve biberle süsledim. Ocakta kızdırdığım salça, pul biber ve yağı üzerine gezdirdim. Sıcak sıcak servis yaptım.
Alıntı..
 
Üst Alt