Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Et nasıl pişirilir?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="Turab" data-source="post: 103680" data-attributes="member: 2"><p>Mangalda et nasıl pişirilir, pişirirken dikkat edin!</p><p></p><p>Eğer mangalda köfte pişiriyorsanız kesinlikle eti çok sık olarak çevirmelisiniz. O kadar ki, köfteyi ne kadar çevirirseniz lezzeti de o kadar artar. Ayrıca köfteleri hafif sulu bırakmak da yine köftenin lezzetini artıracaktır.</p><p></p><p>Kırmızı eti kesinlikle çatalla çevirmemelisiniz. Kırmızı etin suyunu muhafaza etmesine çok büyük özen gösterin. Bunun ödülünü mangaldan sonra keyif içerisinde çıkartacaksınız.</p><p></p><p>Mangala gitmeden önce eti kesinlikle terbiye ettirmelisiniz. Mümkünse yoğurt, zeytinyağı ve pul biberi bir kapta karıştırın ve isteğinize göre salça, sarımsak ekleyin. Bu şekilde terbiye ederseniz et çok güzel bir lezzete kavuşur. Ete kesinlikle terbiye sırasında tuz eklemeyin bu etin çok sert bir biçim almasına neden olur. Etleri pişirmeden 10-15 dakika önce terbiyesine tuz atın. Bu sayede etin kalitesini bozmadan tuz eklemiş olursunuz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Turab, post: 103680, member: 2"] Mangalda et nasıl pişirilir, pişirirken dikkat edin! Eğer mangalda köfte pişiriyorsanız kesinlikle eti çok sık olarak çevirmelisiniz. O kadar ki, köfteyi ne kadar çevirirseniz lezzeti de o kadar artar. Ayrıca köfteleri hafif sulu bırakmak da yine köftenin lezzetini artıracaktır. Kırmızı eti kesinlikle çatalla çevirmemelisiniz. Kırmızı etin suyunu muhafaza etmesine çok büyük özen gösterin. Bunun ödülünü mangaldan sonra keyif içerisinde çıkartacaksınız. Mangala gitmeden önce eti kesinlikle terbiye ettirmelisiniz. Mümkünse yoğurt, zeytinyağı ve pul biberi bir kapta karıştırın ve isteğinize göre salça, sarımsak ekleyin. Bu şekilde terbiye ederseniz et çok güzel bir lezzete kavuşur. Ete kesinlikle terbiye sırasında tuz eklemeyin bu etin çok sert bir biçim almasına neden olur. Etleri pişirmeden 10-15 dakika önce terbiyesine tuz atın. Bu sayede etin kalitesini bozmadan tuz eklemiş olursunuz. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Et nasıl pişirilir?
Üst
Alt