Erzincan Çorbası

ceylannur

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
2 Eylül 2011
Mesajlar
3,872
Tepkime puanı
37
Erzincan Çorbası .

128010180_fdcc82aa99_o.gif





Malzemeler;
  • 128006897_8074c88d84_o.jpg
  • 150 gr.erişte
  • 500 gr. yoğurt
  • 1 yumurta
  • 6 bardak et suyu
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 büyük domates
  • 2 sivri biber
  • 4 diş sarımsak
  • 150 gr. kıyma
  • 200 gr. tereyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydonoz
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
  • Arzu edilirse 1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze soğan

Hazırlanışı;
  1. 129061524_10da1f499e_o.jpg
  2. Kuru soğan, domates, sivri biber ince kıyılır. Bir tencerede tereyağın yarısı eritilir. Önce soğan biraz pembeleştirilir.
  3. Sonra domates, biber, salça ilave edilir. Biraz kavrulur. Et suyu ilave edilir. Kaynatılır.
  4. Yoğurt, yumurtayla çırpılır ilave edilir. Karıştırarak kaynatılır. Erişteler ilave edilir.
  5. Kıyma karabiber, tuz ve kırmızı biberle yoğrulur. Küçük yuvarlak köfteler yapılır. Kaynamakta olan çorbaya ilave edilir.
  6. Küçük bir tavada kalan tereyağ eritilir. Kıyılmış nane, dereotu, maydanoz, kırmızı biber ve taze soğan ilave edilip karıştırılır.
  7. Servisten önce çorbanın üzerine gezdirilir.

    129081326_9c7830b595_o.jpg
 
Üst Alt