Enginar Turşusu Tarifi

NiDa

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
22 Eylül 2011
Mesajlar
281
Tepkime puanı
7
Malzemeler

10 adet orta boy enginar
7 adet limon
50 gr. deniz tuzu
1 lt. Zeytinyağı

Yapılışı

Derin bir kaba, 15 bardak su koyup deniz tuzunu ekleyin. Bolca karıştırarak tuzu eritin. Hazırladığınız bu suya, 2 limonun suyunu, kabuklarını ve ayıklayıp temizlediğiniz enginarları ekleyin. Hemen üzerlerine temiz bir ağırlık koyun ki,Enginarlar suyun altında kalsın. Aradan tam tamına 24 saat geçince, enginarları sudan çıkarın, yıkayın ve süzün.

Geri kalan limonları da kabuklu olarak halka halka kesin. Büyük bir kavanoza, bir kat enginar, bir kat limon olacak şekilde malzemeyi dizin. Enginarların üzerine çıkacak kadar zeytinyağı ile doldurduğunuz kavanozunuzun kapağını sıkıca kapayın.
Karanlık ve serin bir yerde koruma altına alın. 15 gün beklettikten sonra, nefis turşunuz hazır olacaktır
 
Üst Alt