Elma tatlısı..

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
ELMA TATLISI

elmali_tatli.jpg




Malzemeler:


8-10 adet orta boy elma (kişi sayısına göre),

Her elma için 2 yemek kaşığı toz şeker,

1 su bardağı dövülmüş ceviz içi,

2 tatlı kaşığı tarçın,

Yarım su bardağı kuru üzüm,

Haşlamak için su,



Krema:


1 kg süt,(1 bardak eksik)

2 yemek kaşığı un,

2 yemek kaşığı nişasta,

1 su bardağı toz şeker,

2 paket vanilya,

150 gr tereyağı,



Hazırlanışı:



Elmaların kabuklarını soyup alt taraflarını delmemeye özen göstererek, çekirdek kısmını oyun. Soyduğunuz ve içlerini çıkardığınız elmaları tencereye alarak, her birinin üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker serpin ve elmaların yarısına gelecek şekilde su ekleyin ve hafif yumuşayana kadar (15 dakika kadar) haşlayın. Haşlanan elmaları dikkatlice servis tabağına alın.

Ceviz, tarçın ve üzümü karıştırın. Haşladığınız elmaların içi kısmına bu karışımdan 1-2 tatlı kaşığı doldurun.

Muhallebisini pişirin. Kaynayınca mikserle hızlıca karıştırarak tereyağını ekleyin ve biraz daha karıştırıp ılımaya bırakın.
Haşlanıp içleri doldurulan elmaların üzerine kremayı döküp isterseniz birer çay kaşığı tarçın veya ceviz ekleyerek servis yapabilirsiniz.
Alıntı..
 
Üst Alt