- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,320
- Tepkime puanı
- 117
Malzemeler
1 Kg. Elma
1.5 Kg. Toz Şeker
1 Lt.Su
2 Yemek Kaşığı Limon Suyu
2 Tatlı Kaşığı Vanilya
Tarifi
Elmaları yıkayıp kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün.Çekirdeklerini çıkarıp kararmamması için su dolu bir tencereye koyun.Başka bir tencerede toz şeker ile su orta ateşte kaynatılır.Elmaları sudan çıkarıp şekerli şuruba ilave edin.Kısık ateşte şurup koyu kıvama gelene kadar kaynatılır.Şurup koyulaşınca limon suyu ve vanilyayı ilave edip biraz daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın.
1 Kg. Elma
1.5 Kg. Toz Şeker
1 Lt.Su
2 Yemek Kaşığı Limon Suyu
2 Tatlı Kaşığı Vanilya
Tarifi
Elmaları yıkayıp kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün.Çekirdeklerini çıkarıp kararmamması için su dolu bir tencereye koyun.Başka bir tencerede toz şeker ile su orta ateşte kaynatılır.Elmaları sudan çıkarıp şekerli şuruba ilave edin.Kısık ateşte şurup koyu kıvama gelene kadar kaynatılır.Şurup koyulaşınca limon suyu ve vanilyayı ilave edip biraz daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın.