Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
BÖLGELERİMİZ VE ŞEHİRLERİMİZ
Bölgeler ve Şehirler
Marmara Bölgesi
Edirne
Edirne Coğrafya ve Tarihçe
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ceylannur" data-source="post: 30129" data-attributes="member: 1208"><p><strong>Edirne Coğrafya ve Tarihçe</strong> </p><p><strong><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">COĞRAFYA</span></span></span></strong></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">Marmara Bölgesi'nin Trakya bölümünde bulunan Edirne'nin denizden yüksekliği 41 metredir. Edirne genel olarak geniş düzlüklerle, basık tepelerin yer almış bulunduğu coğrafi konuma sahiptir. Karasal bir iklime sahiptir. Kışlar, Akdeniz iklimi etkisini gösterdiği zamanlarda ılık ve yağışlı, kara iklimi etkisini gösterdiğinde de sert ve yağışlı geçmektedir. Yazlar sıcak ve kurak, bahar dönemi yağışlıdır. İlde en sıcak aylar, Haziran, Temmuz, Ağustos en soğuk aylar ise Aralık ve Ocaktır. Yaz ayları ortalama sıcaklığı ise 23,4 Cc dir.</span></span></span></p><p><strong><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">TARİHÇE</span></span></span></strong></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">Edirne’nin en eski halkı, Traklar soyundan Odrisler’in yörede, Meriç ve Tunca ırmaklarının birleştiği bugünkü Edirne’nin bulunduğu yerde bir kent kurdukları bilinmektedir. Odrisler’den sonra yöreye egemen olan Makedonyalılar Dönemi’nde kent, büyük bir olasılıkla Odris yada Odrisia adının değişmesi sonucu, Orestia/Orestas olarak anılmaya başlanmıştır. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">İS II. yy’ da Roma İmparatoru Hadrianus, (117-138) Orestia Kasabası’nın stratejik önemi nedeniyle buraya kent statüsü verdi ve kendi adını koydu. Böylece, Roma Dönemi’nde kent Hadrianopolis/Hadrianupolis/Adrianupolis/Adrianapolis adlarıyla anıldı. Adrianopolis zamanla Adrianople/Adrianopel olarak değişti. Osmanlı dönemi başlarında Edrinus/Edrune/Edrinabolu/Endriye diye anıldı. 1476’da yazılan Aşıkpaşazade Tarihi’nde kentin adı Edrene olarak geçer. XVI.yy başlarında kentin Edirne olarak adlandırıldığı görülür. Edirne 1361 yılında I.Murat tarafından fethedilmiş ve İstanbul’un alınışına kadar 92 yıl boyunca Osmanlı Devleti’nin başkenti olmuştur.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff"></span></span></span><strong><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">NE YENİR</span></span></span></strong></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">Edirne'ye özgü yiyeceklerin başında Edirne'nin meşhur tava ciğeri gelmektedir.Edirne'yi ziyaret edenler Edirne'nin tava ciğerini yemeden kentten ayrılmazlar. </span></span></span></p><p><strong><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">Edirne'den Yemek Tarifleri</span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">Ciğer Tava</span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">Malzemeler :</span></span></span></strong></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">Dana ciğeri,</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">buğday unu,</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">yağ,tuz,</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">kurutulmuş kırmızı biber.</span></span></span></p><p><strong><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">Hazırlanışı :</span></span></span></strong></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">Sinirleri alınan taze dana karaciğeri keskin bir bıçakla ince ince yaprak şeklinde kıyılıp, yıkanıp tuzlandıktan sonra kıyılan ciğerler una bulanıp bol ve kızgın yağda kızartılır.Tavadan alınan kızarmış ciğerler servise sunulur.Ciğer tavanın yanında mutlaka yazın güneşte kurutulup kırmızı hale gelen biberler kızgın yağda kızartılıp verilir.</span></span></span></p><p><strong><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">Ciğer Sarması</span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">Malzemeler :</span></span></span></strong></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">1 takım kuzu ciğeri</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">2 bardak pirinç</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">6 adet taze soğan</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">1 adet kuru soğan</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">1 demet taze nane</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">1 çorba kaşığı karabiber</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">1 kaşık salça</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">3 bardak su</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">yeterince tuz yağ</span></span></span></p><p><strong><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">Hazırlanışı :</span></span></span></strong></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">Ciğerler bir tencerede kavrulur. Sonra soğan ve salça ilave edilip birlikte kavrulur. Aynı tencereye 2 bardak pirinç ilave edilip ciğerlerle kavrulur. Daha sonra 3 bardak su, tuz, karabiber ve nane ilave edilerek kısık ateşte 10 dakika pişirilir. Daha sonra kuzu ciğerinin sarmasına bohçalar halinde sarılıp bir tepsiye dizilir. Üzerine bir bardak su ilave edilir, sarmaların üstüne yumurta sarısı sürülüp pişirilir.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff"><strong><span style="font-family: 'Arial'">Elbasan</span></strong><strong><span style="font-family: 'Arial'"> tava </span></strong></span></span></p><p><strong><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">Malzemeler :</span></span></span></strong></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">3 çorba kaşığı margarin</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">750 gr. kemiksiz kuzu eti</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">2 orta boy soğan</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">6 su bardağı su, tuz</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">6 su bardağı süzme yoğurt</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">1/2 su bardağı un</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">3 yumurta sarısı</span></span></span></p><p><strong><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">Hazırlanışı:</span></span></span></strong></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">Margarin bir tavada eritilir, yağ kızınca etler ilave edilip bir kez alt üst edilip iki tarafı altın sarısı rengini alıncaya kadar 3'er dakika pişirilir. İri doğranmış soğanlar, su tuz ilave edilerek kısık ateşte 1, 1.5 saat pişirilir. Başka bir kapta yoğurt unla karıştırılır içine 2.5 bardak süzülmüş et suyu konarak ağır ateşte 10 dakika pişirilir. Yumurta sarıları çırpılıp karışıma eklenir. Sos sıcak olarak etlerin üzerine dökülür ve önceden ısıtılmış fırında 5-10 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.</span></span></span></p><p></p><p><strong><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">NE ALINIR?</span></span></span></strong></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">Edirne’de Tarihi Alipaşa kapalı çarşısının otantik ortamında alış-veriş yapabilirsiniz. Özellikle Edirne ‘ye özgü ürünlerin satıldığı Selimiye arastasında Edirne’nin meşhur Deva-i Misk tatlısını , peynir şekerini , misk sabununu; Arasta çarşısındaki sahaflardan ise her türlü kitap ihtiyacınızı ve Edirne’nin en işlek caddesi olan Saraçlar caddesinde Edirne’ye özgü bir ürün olan badem ezmesini ve El Sanatları Mağazasından Edirne’ye özgü el sanatları ürünlerinden satın alabilirsiniz.</span></span></span></p><p></p><p><strong><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">YAPMADAN DÖNME</span></span></span></strong></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">Edirne Müzesi,Türk İslam Eserleri Müzesi,Sağlık Müzesi,Balkan Savaşı Müzesi ve Karaağaç’ı görmeden,</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">Selimiye Camii,Eski Camii,Üç Şerefeli Camii,Ali Paşa Kapalı Çarşısı ve II.Bayezit Külliyesini gezmeden,</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">Meriç kenarında yemek yemeden ve Edirne’nin meşhur ciğer tavasını tatmadan,</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">Badem ezmesi,deva-i misk şekeri,mis sabunu ve beyaz peynir almadan,</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">Her yıl Haziran ayı son haftasında düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinliklerinde Edirne’de bulunmadan...</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #3366ff">Dönmeyin.</span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ceylannur, post: 30129, member: 1208"] [B]Edirne Coğrafya ve Tarihçe[/B] [B][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]COĞRAFYA[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]Marmara Bölgesi'nin Trakya bölümünde bulunan Edirne'nin denizden yüksekliği 41 metredir. Edirne genel olarak geniş düzlüklerle, basık tepelerin yer almış bulunduğu coğrafi konuma sahiptir. Karasal bir iklime sahiptir. Kışlar, Akdeniz iklimi etkisini gösterdiği zamanlarda ılık ve yağışlı, kara iklimi etkisini gösterdiğinde de sert ve yağışlı geçmektedir. Yazlar sıcak ve kurak, bahar dönemi yağışlıdır. İlde en sıcak aylar, Haziran, Temmuz, Ağustos en soğuk aylar ise Aralık ve Ocaktır. Yaz ayları ortalama sıcaklığı ise 23,4 Cc dir.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [B][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]TARİHÇE[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]Edirne’nin en eski halkı, Traklar soyundan Odrisler’in yörede, Meriç ve Tunca ırmaklarının birleştiği bugünkü Edirne’nin bulunduğu yerde bir kent kurdukları bilinmektedir. Odrisler’den sonra yöreye egemen olan Makedonyalılar Dönemi’nde kent, büyük bir olasılıkla Odris yada Odrisia adının değişmesi sonucu, Orestia/Orestas olarak anılmaya başlanmıştır. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]İS II. yy’ da Roma İmparatoru Hadrianus, (117-138) Orestia Kasabası’nın stratejik önemi nedeniyle buraya kent statüsü verdi ve kendi adını koydu. Böylece, Roma Dönemi’nde kent Hadrianopolis/Hadrianupolis/Adrianupolis/Adrianapolis adlarıyla anıldı. Adrianopolis zamanla Adrianople/Adrianopel olarak değişti. Osmanlı dönemi başlarında Edrinus/Edrune/Edrinabolu/Endriye diye anıldı. 1476’da yazılan Aşıkpaşazade Tarihi’nde kentin adı Edrene olarak geçer. XVI.yy başlarında kentin Edirne olarak adlandırıldığı görülür. Edirne 1361 yılında I.Murat tarafından fethedilmiş ve İstanbul’un alınışına kadar 92 yıl boyunca Osmanlı Devleti’nin başkenti olmuştur. [/COLOR][/SIZE][/FONT][B][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]NE YENİR[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]Edirne'ye özgü yiyeceklerin başında Edirne'nin meşhur tava ciğeri gelmektedir.Edirne'yi ziyaret edenler Edirne'nin tava ciğerini yemeden kentten ayrılmazlar. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [B][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]Edirne'den Yemek Tarifleri[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]Ciğer Tava[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]Malzemeler :[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]Dana ciğeri,[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]buğday unu,[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]yağ,tuz,[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]kurutulmuş kırmızı biber.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [B][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]Hazırlanışı :[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]Sinirleri alınan taze dana karaciğeri keskin bir bıçakla ince ince yaprak şeklinde kıyılıp, yıkanıp tuzlandıktan sonra kıyılan ciğerler una bulanıp bol ve kızgın yağda kızartılır.Tavadan alınan kızarmış ciğerler servise sunulur.Ciğer tavanın yanında mutlaka yazın güneşte kurutulup kırmızı hale gelen biberler kızgın yağda kızartılıp verilir.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [B][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]Ciğer Sarması[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]Malzemeler :[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]1 takım kuzu ciğeri[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]2 bardak pirinç[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]6 adet taze soğan[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]1 adet kuru soğan[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]1 demet taze nane[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]1 çorba kaşığı karabiber[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]1 kaşık salça[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]3 bardak su[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]yeterince tuz yağ[/COLOR][/SIZE][/FONT] [B][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]Hazırlanışı :[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]Ciğerler bir tencerede kavrulur. Sonra soğan ve salça ilave edilip birlikte kavrulur. Aynı tencereye 2 bardak pirinç ilave edilip ciğerlerle kavrulur. Daha sonra 3 bardak su, tuz, karabiber ve nane ilave edilerek kısık ateşte 10 dakika pişirilir. Daha sonra kuzu ciğerinin sarmasına bohçalar halinde sarılıp bir tepsiye dizilir. Üzerine bir bardak su ilave edilir, sarmaların üstüne yumurta sarısı sürülüp pişirilir.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [SIZE=4][COLOR=#3366ff][B][FONT=Arial]Elbasan[/FONT][/B][B][FONT=Arial] tava [/FONT][/B][/COLOR][/SIZE] [B][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]Malzemeler :[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]3 çorba kaşığı margarin[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]750 gr. kemiksiz kuzu eti[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]2 orta boy soğan[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]6 su bardağı su, tuz[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]6 su bardağı süzme yoğurt[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]1/2 su bardağı un[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]3 yumurta sarısı[/COLOR][/SIZE][/FONT] [B][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]Hazırlanışı:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]Margarin bir tavada eritilir, yağ kızınca etler ilave edilip bir kez alt üst edilip iki tarafı altın sarısı rengini alıncaya kadar 3'er dakika pişirilir. İri doğranmış soğanlar, su tuz ilave edilerek kısık ateşte 1, 1.5 saat pişirilir. Başka bir kapta yoğurt unla karıştırılır içine 2.5 bardak süzülmüş et suyu konarak ağır ateşte 10 dakika pişirilir. Yumurta sarıları çırpılıp karışıma eklenir. Sos sıcak olarak etlerin üzerine dökülür ve önceden ısıtılmış fırında 5-10 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [B][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]NE ALINIR?[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]Edirne’de Tarihi Alipaşa kapalı çarşısının otantik ortamında alış-veriş yapabilirsiniz. Özellikle Edirne ‘ye özgü ürünlerin satıldığı Selimiye arastasında Edirne’nin meşhur Deva-i Misk tatlısını , peynir şekerini , misk sabununu; Arasta çarşısındaki sahaflardan ise her türlü kitap ihtiyacınızı ve Edirne’nin en işlek caddesi olan Saraçlar caddesinde Edirne’ye özgü bir ürün olan badem ezmesini ve El Sanatları Mağazasından Edirne’ye özgü el sanatları ürünlerinden satın alabilirsiniz.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [B][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]YAPMADAN DÖNME[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]Edirne Müzesi,Türk İslam Eserleri Müzesi,Sağlık Müzesi,Balkan Savaşı Müzesi ve Karaağaç’ı görmeden,[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]Selimiye Camii,Eski Camii,Üç Şerefeli Camii,Ali Paşa Kapalı Çarşısı ve II.Bayezit Külliyesini gezmeden,[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]Meriç kenarında yemek yemeden ve Edirne’nin meşhur ciğer tavasını tatmadan,[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]Badem ezmesi,deva-i misk şekeri,mis sabunu ve beyaz peynir almadan,[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]Her yıl Haziran ayı son haftasında düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinliklerinde Edirne’de bulunmadan...[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#3366ff]Dönmeyin.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
BÖLGELERİMİZ VE ŞEHİRLERİMİZ
Bölgeler ve Şehirler
Marmara Bölgesi
Edirne
Edirne Coğrafya ve Tarihçe
Üst
Alt