Düğün çorbası

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
dugun_corbasi_3.gif

Malzemeler

10 bardak et suyu,

3 çorba kaşığı un,

2 adet yumurta,

2 adet limon,

2 parça et (haşlanmış),

2 kaşık yağ,

1 kahve kaşığı kırmızıbiber,


Yapılışı

Öncelikle Et suyu tencerede kaynatılır.

Bir kasede yumurta, limon suyu ve un, et suyundan azar azar alarak, ezilir.

Kaynamakta olan et suyuna katılıp karıştırarak pişirilir.

Tuz atılır.

Yağ ısıtılır.

Küçük (bilgi yelpazesi.net) doğranmış et ile 1-2 defa çevrilir.

Ardından Kırmızıbiber katılıp çorbaya dökülür.


Kısa bilgi

Yemeklerin tuzunu ateşten almadan önce 5 dakika kadar önce atınız fazla tuzlu yemek, vücut dokularının su tutmasına yani ödeme sebep olur.

Afiyet Olsun...
 
Üst Alt