Doğal sabunun faydaları

burcemavm

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Katılım
5 Mayıs 2014
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Normal kimyasal bileşiklerle yapılan katı sabunlarda PH değeri sıvı sabunlara göre daha yüksektir. Cildin kurumasına sebep olur. Ancak gliserin içeren katı sabunlar egzama ve cilt sorunları olanlar için faydalıdır. Cildi nemlendirir ve kaşıntıyı alır. Normal kimyasal bileşenlerle imal edilen sabunlarda Koku ve renk miktarı fazladır. Kokusuz ve renk içermeyen sabunlar az kimyasal bileşik içerir. Katı sabunlar el temizliğinde kullanıldığında iyi bir şekilde durulanmadığı takdirde bakterileriler barındırır. Bu nedenle sıvı sabun günlük el ve yüz temizliğinde kullanılması daha sağlıklıdır. Bu arada son dönemlerde özel olarak doğal yağ aroma ve bitkilerden üretilen katı sabunların banyolarda kullanımı sağlık açısından yararlı olduğu kanıtlanmıştır.

Örneğin Yüzde 100 doğal zeytinyağından yapılan zeytinyağı sabunu, temizlik esnasında cilde derinlemesine nüfuz eder ve zeytinyağında doğal olarak bulunan E vitamini sayesinde hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur. Keza doğal hoş koku ve kokulardan üretilen natürel sabunlardan: lavantanın rahatlatıcı etkisi vardır. Kayısı tüm ciltlerin yanı sıra akneli ciltlerde de güvenle kullanılabilinir. Aromatik yağlar zeytinyağını destekleyici özellik taşır. Duş jelleri, şampuanlar birçok kimyasal madde ihtiva etmektedir. bu bağlamda sabun güvenilir genel temizlik maddesi diyebiliriz. Sabunlarda kendi içinde çok çeşitli olduğu için alırken mutlaka içeriğine bakıp natürel olanları tercih etmekte fayda vardır.

Sıvı sabunlarda aranacak nitelikler ise; Öncelikle kokusuz ve köpük oranı az miktarda olan sıvı sabunlar cilde zarar vermez. Bunun tam tersi kokulu ve köpük oranı bol olan sabunlar cildi tahriş eder özellikle açık yaralar bu tür sabunlarla yıkanmamalıdır. Kaliteli bir sıvı sabun kokusuz ve kıvamı katıdır. Elde az miktarda köpürür. hijyenik ve temizleme özelliği daha yüksektir.
 

Dinyolunda

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
3 Şubat 2017
Mesajlar
32
Tepkime puanı
1
Kesinlikle katılıyorum en iyisi evde yapmak kendiniz. Ama biraz zahmetli iş :D Bekleme kısmı var : D
 
Üst Alt