Diyarbakır İlindeki Kaplıcalar

canısı

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
14 Mayıs 2011
Mesajlar
110
Tepkime puanı
2
Diyarbakır Çermik Melike Belkıs Kaplıcaları

Konumu
Kaplıca alanı Diyarbakır İli Çermik İlçesi sınırları içerisinde bulunmaktadır. Diyarbakır, Şanlıurfa ve Elazığ il merkezlerine ulaşımı sağlayan karayollarının kesişim noktasında yer almaktadır.
Ulaşım Olanakları
Diyarbakır İl merkezine 92 km. uzaklıkta bulunan kaplıca alanı, Çermik Belediye sınırları içerisinde bulunmakla birlikte yerleşim merkezine 3 km. mesafede konumlanmıştır. Havayolu ulaşımı ise 92 km. uzaklıkta bulunan Diyarbakır havaalanı ile sağlanmaktadır.


Yükseklik
Denizden yüksekliği 750 m. dir.


İklim Özellikleri
Kaplıca alanında yazlar sıcak ve kurak, kışlar soğuk ve yer yer kar yağışlıdır. Sıcaklık en yüksek değere Temmuz ayında ulaşır. sıcaklığın en düşük olduğu ay ise Ocak ayıdır.


Tedavi (Endikasyon) Özellikleri
Kaplıca suyunun iltihaplı romatizma, nevrit, polinevrit, çocuk felci, kadın hastalıklarında ve üst solunum yolları enfeksiyonu tedavisinde olumlu etkisi görülmektedir.
Termal Su Özellikleri
Kimyasal Özellikler
Sodyum,bikarbonat,sülfat,iyot,bromür
Fiziko Kimyasal Özellikler
Ph:7,6
Toplam Mineralizasyon
1048.295 mg/lt.
Sıcaklık
48 ºC



Anakaris Suyu (Hani)

Diyarbakır Hani ilçesine 3 km. uzaklıkta bulunan Anakaris Suyunun çevresinde herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Bu suyun ne zaman bulunduğu konusunda da bir bilgi yoktur.
Burada içme kürleri yapılmakta olup, sarılık, karaciğer hastalıklarına iyi geldiği ve böbrek taşlarının düşürülmesinde etkili olduğu bilinmektedir.
 
Üst Alt